Авто къщи/online търсачка за автомобили в Германия/Европа.
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Авто къщи/online търсачка за автомобили в Германия/Европа.
Заглавието малко ее... Та става дума за сайт където мога да разглеждам коли в чужбина на актуални цени не като mobile.de или autoscout24 където цените на повечето коли са завишени и е не възможно нащи автоджамбази да гледат коли там... Мисълта ми е да вкарам една кола за части където да я купя за "безпари". Съществували такъв "сайт" където цените да са като за автоджамбази, а не раздрънкана кола за 1 500- 2000 евра, дето тука същата е 2000лв със платени такси и други глупости.
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Re: Авто къщи/online търсачка за автомобили в Германия/Европа.
Джамбазите не гледат колите по сайтове. Имат си връзки(автокъщи или други джамбази) в съответните държави, които им предлагат основно ударени или повредени коли.
- mk5_gti
- Автомобил: Golf 5 GTI DSG
- Двигател: BPY 2008

- M3ntata
Благодаря за вниманието, но все пак тези коли трябва да се публикуват някъде из интернет пространството ако са от авто къщи. Ако са джамбази които търсят, пазарят и после препродават на колеги е ясно, но все си мисля, че трябва да има сайтове където колите се публикуват с нормалните цени за страната в която се намират. Например ако съм в германия и искам кола "Х" няма да гледам в mobile.de автомобили на които цената им е х2 от реалната. Все си мисля, че има "сайтове" където авто къщите или собствениците си публикуват автомобилите за да ги продават по лесно, както ние тук чрез мобиле.бг, карс и други. Ще дам прост пример с моята кола взех я за 3200лв golf 4 2.3 v5 4motion кожи, темпомат, подрег и други екстри, а най евтината (голф 4-ка V5 4Motion) в мобиле.де е за 2000 ЕВРО... Честно да ви кажа не може, да са дали повече от 800-1000 евра за моята джамбазите. Примерно, немците трябва да си публикуват някъде автомобилите на тези цени, защото в мобиле.де виждам коли които струват същите цифри като същата кола тук само, че в евро и се губи връзката. Идеята ми е да вкарам Bora 2.8 VR6 4Motion, за превоза имам 1-2 познати които могат да ми я докарат, но нали трябва да я видя поне на снимки... А определено ще се търси нещо максимум за 1000евра. (леко ударено или с кусури) както казах за донор и останалото за части. Като цяла кола ще ми отърва много повече, спирачки (ако са по големи), окачване(в резерва), двигател, кутия, диференциал, някои елементи от интериора (веднага се сещате за гриловете на парното) и още много други дреболии и каквото остане на части..
Някой ако знае нещо повече за сайт/автокъща или каквото и да е ще съм благодарен. Иначе до колкото знам за човека който вероятно може да ми я докара си имат няколко авто къщи през които минават и от каквото мислят, че може да изкарат някой лев го качват на платформата която мисля, че е за две коли, та не мога да го нарека автоджамбазин...
Някой ако знае нещо повече за сайт/автокъща или каквото и да е ще съм благодарен. Иначе до колкото знам за човека който вероятно може да ми я докара си имат няколко авто къщи през които минават и от каквото мислят, че може да изкарат някой лев го качват на платформата която мисля, че е за две коли, та не мога да го нарека автоджамбазин...
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Както казах и в по-горния пост джамбазите в изброените от теб сайтове гледат секцията с ударени и повредени коли. Цените са такива каквито са, ако имаше други , тези сайтове вече да са затворени . И аз искам кола за "без пари" , но засега не намирам. Замисля ли си се над въпроса как и защо една кола която в Германия струва от 2к евро нагоре, тук е 2к лева?
П.С Ако намериш желания от теб сайт пиши. Аз търся Тойота Версо след 2010 година с панорамен покрив и 7 места до 6к евро.
П.С Ако намериш желания от теб сайт пиши. Аз търся Тойота Версо след 2010 година с панорамен покрив и 7 места до 6к евро.
- M3ntata
В мобиле.де не намирам опция за автомобили на части или ударени... Като съм казал за без пари това означава на цена на каквато биха я вкарали автоджамбазите или дори по ниска като се има на предвид, че може да е ударена. Но явно ще е по сложно да намеря подходящ донор от колкото си мисля. Мерси все пак, ще поговоря и с моя човек дали той може да направи нещо.

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Аз доста автокъщи съм обиколил в Германия. Подозирам, че имаш много грешна представа за реална цена.M3ntata написа:Например ако съм в германия и искам кола "Х" няма да гледам в mobile.de автомобили на които цената им е х2 от реалната.
По принцип там ако една кола е поддържана и няма проблеми и може да вземе TUV без скъпи ремонти, то тя си държи цената.
Ако е кенеф и не може да вземе TUV се продава "за експорт" и тогава цената подлежи на коментар, защото собственикът трябва да я продаде, иначе трябва да я държи в частен двор и да се чуди какво да я прави и в крайна сметка да плати на някого да я махне.
А това, че в България са евтини - то и в Германия излизат евтини коли на по 500-600К километра, но бързо изчезват. После се пастират, километрите стават 123000, воланът се подменя/боядисва, тук там боя, лъснат двигател, боядисано със спрей и ето ти "ЧИСТО НОВА" на Горубляне. И евтина.
В мобиле има отметка: "Beschädigte Fahrzeuge" - това е за автомобили със щети/проблеми.
- mk5_gti
- Автомобил: Golf 5 GTI DSG
- Двигател: BPY 2008
Ето един сайт в Италия "subito.it" там продават предимно частни лица. Българските джамбази в Италия, купуват по-ефтини коли както споменах много накуп. Затова както каза ти твоят голф сигурно е купен за 800-1000 евро. Бях свидетел как с 2000 евро се купиха 5 коли по-телефона. Едната беше ауди А3 1.9 тди, само това ауди покрива тия 2000 евро в Бг. По скъпите и нови коли влизат в Бг с удар или с проблем. По автокъщите се продават само здрави коли. Ще ти дам пример: началникът ми има волво CX 70 сега ще го сменявя за мерцедес CLA. За волвото от мерцедес му дават 17500 евро. Това волво със сигурност ще се продава в автокъща, защото има история и е перфектно. Италиянци или Германци по-ли са тъпи от нас за да си продават перфектните коли за без пари.
- M3ntata
Vlad777/ Колега там е работата, че не търся кола която да покрива TUV а такава на километри, ударена и за малко пари която поне да пали и звучи добре останалото за мен са подробности.
mk5_gti/ Ще погледна и в италия макар, че там за сега не знам кой може да ми докара кола. Останалото си е същото на кратко се търси донор, а не кола която да се регистрира и кара.
Та като вкарам "damaged vehicles" Ми излизат оферти каквито искам да видя 3 цифрени в евро, не че ки няма и за по 2-3хил евра. За сега не виждам БОРА VR6. Еми ок ще продължа търсенето така и ще се консултирам с човека който ще ми я докара.

mk5_gti/ Ще погледна и в италия макар, че там за сега не знам кой може да ми докара кола. Останалото си е същото на кратко се търси донор, а не кола която да се регистрира и кара.
Та като вкарам "damaged vehicles" Ми излизат оферти каквито искам да видя 3 цифрени в евро, не че ки няма и за по 2-3хил евра. За сега не виждам БОРА VR6. Еми ок ще продължа търсенето така и ще се консултирам с човека който ще ми я докара.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Те са ги казали нещата колегите. Общо взето БГ джамбазите така работят или поне повечето. Имам познат в Италия, който бачка с БГ автокъщи и той оглежда колите в Италия, прави снимки, качва на пощата и праща, Джамбазите, които са тук виждат колите, звънят и питат за състояние и вече преценяват дали ще вземат или не.
Аз също ги получавам офертите. Ако искате мога да кача снимки и оферти да видите за какво става на въпрос. Много от колите, които качва не са с връщан километраж и то се вижда 400-500хил. км. Масово колите са със забележки, скъсан салон, паднал таван, драскотини, жулнато или леко, средно, тежко ударена или разбира се с някакъв проблем и наистина цените на колите са съвсем друго от тези по сайтове без значение в Германия ли е, в Италия или в България.
Та те си имат тук майстори, минават и ги напудрят за продажба и после продават перфектната кола на под 150хил. км ......
Повечето коли са страшен мазаляк отвътре, буквално си задаваш въпроса как може да има толкова мръсна и неподдържана кола, вътре все едно е боклукчийска кофа, каквото може се хвърля, каквото може се цапа и така.
Повечето БГ "тарикати" тук взимат такива коли, защото търсят най-евтиното и след това реват, че колите в Италия не струват. Разбира се има и много боклуци в Италия, но има и много читави коли. Чисто и просто цените са съвсем други. Той е качвал и хубави коли, но те са на съвсем, съвсем други цени. Като масово километрите на кола от подобни години и модел са по 400-600хил., нормално такава с 150-300хил. км да струва много повече ....
Джамбазите избягват да купуват такива читави коли, защото цената им е друга и те пак имат да пипнат това и онова и като си сложат печалбата и тая кола тук става непродаваема, понеже има още много "уникални", които ще са с 2-3хил. лева по-евтини от нея, а българина масово гледа това. Така, че и манталитета на българина има голяма вина, за това какви боклуци се вкарват тук. Винаги му е скъпо, винаги гледа да се пазари, ако види кола на реални 250-300хил., ще каже, а какво е това животно, аз искам на не повече от 150хил., няма да иска да има забележки и така .... Общо взето българина иска/обича да бъде лъган.
Така, че е напълно нормално какви коли вкарват джамбазите и затова, че ги "препрограмират". Иначе най-много банички да продават, не коли.
Аз затова ако тръгна да взимам по-стара кола, разбирай 10+год. то бих отишъл до Германия/Италия/Швейцария и бих си я взел оттам, ако ще е на 3-5г. кола, то бих си я взел оттук.
Аз също ги получавам офертите. Ако искате мога да кача снимки и оферти да видите за какво става на въпрос. Много от колите, които качва не са с връщан километраж и то се вижда 400-500хил. км. Масово колите са със забележки, скъсан салон, паднал таван, драскотини, жулнато или леко, средно, тежко ударена или разбира се с някакъв проблем и наистина цените на колите са съвсем друго от тези по сайтове без значение в Германия ли е, в Италия или в България.
Та те си имат тук майстори, минават и ги напудрят за продажба и после продават перфектната кола на под 150хил. км ......
Повечето коли са страшен мазаляк отвътре, буквално си задаваш въпроса как може да има толкова мръсна и неподдържана кола, вътре все едно е боклукчийска кофа, каквото може се хвърля, каквото може се цапа и така.
Повечето БГ "тарикати" тук взимат такива коли, защото търсят най-евтиното и след това реват, че колите в Италия не струват. Разбира се има и много боклуци в Италия, но има и много читави коли. Чисто и просто цените са съвсем други. Той е качвал и хубави коли, но те са на съвсем, съвсем други цени. Като масово километрите на кола от подобни години и модел са по 400-600хил., нормално такава с 150-300хил. км да струва много повече ....
Джамбазите избягват да купуват такива читави коли, защото цената им е друга и те пак имат да пипнат това и онова и като си сложат печалбата и тая кола тук става непродаваема, понеже има още много "уникални", които ще са с 2-3хил. лева по-евтини от нея, а българина масово гледа това. Така, че и манталитета на българина има голяма вина, за това какви боклуци се вкарват тук. Винаги му е скъпо, винаги гледа да се пазари, ако види кола на реални 250-300хил., ще каже, а какво е това животно, аз искам на не повече от 150хил., няма да иска да има забележки и така .... Общо взето българина иска/обича да бъде лъган.
Така, че е напълно нормално какви коли вкарват джамбазите и затова, че ги "препрограмират". Иначе най-много банички да продават, не коли.
Аз затова ако тръгна да взимам по-стара кола, разбирай 10+год. то бих отишъл до Германия/Италия/Швейцария и бих си я взел оттам, ако ще е на 3-5г. кола, то бих си я взел оттук.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
mk5_gti написа:По скъпите и нови коли влизат в Бг с удар или с проблем.
Това го имайте наум, абсолютен факт е. Братовчед ми продава коли в ценовия клас 30 000 - 50 000лв... плашещо е някой от тях в какво състояние идват. Но в БГ работата е евтина и най-тежките ремонти се вместват в 10 000лв, а бизнеса е много изгоден предвид покупната цена. Така че ви съветвам да не давате по-сериозни суми за нов внос.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”