Моля за съвет за избор на Голф 5 бензин, подходящ за газ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моля за съвет за избор на Голф 5 бензин, подходящ за газ
Здравейте колеги, чисто нов съм във форума и като цяло и към марката. Имал съм други марки коли, но винаги много ми е харесвал фолксвагена и най - вече голфа. Та молбата ми е да ми дадете адекватен съвет. Спрял съм се на голф 5 (бензиновия двигател) и ако може да ми кажете кой от всички е най - добър и също така да може да се газифицира без проблеми. Няма значение от кубатурата може и да е 1.4 само да е най - читавия. Също така ако може да ми кажете и дефектите по двг и като цяло със самата кола. Благодаря ви много предварително!
Последна промяна от Pichaga на Нед 04 дек 2016 18:45, променено общо 1 път.
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
Re: Моля за съвет за избор на Голф 5
Търси 1,6 102 к.с./BGU/BSE/.1,4 е слабичък особено на газ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите! Помогнахте ми много и стеснихте кръга за търсене. Мисля, че за сега се спрях на 1.6, но ако може някой от опит да ми каже кои са му слабите страни и някакви дефекти, които дава.
-
- Автомобил: vw golf mk5 2006
- Двигател: 1_6i BSE
Имам 1.6i BSE,като слаби страни за модела е завишения разход на масло/малсени сегменти/ и скоростната кутия много рано почва да създава ядове.Това за маслото/разхода-колко харчи/ няма как да го хванеш при покупка,но поне се ослушвай за стържене от скоростите при запалване на двигателя.Не трябва да стърже,потраква и тн на свободен ход!!При мен се разтрака кутията след изминати 5000км от покупката.
Някой казват,че бил мъртвец,не вървял и тн...аз лично съм доволен много от вървежа,не съм братовчед на Колин Макрий,перфектна ми е като мощност.За целта която я ползвам-семейна е повече от идеална.Най-неприятното е данъка-заради 1кс+ но не ме притеснява особенно.
Другите ''дефекти'' мисля вече си ги имат всички такива варели произведени след 2000г.....всеки си има някаква болежка.
Някой казват,че бил мъртвец,не вървял и тн...аз лично съм доволен много от вървежа,не съм братовчед на Колин Макрий,перфектна ми е като мощност.За целта която я ползвам-семейна е повече от идеална.Най-неприятното е данъка-заради 1кс+ но не ме притеснява особенно.
Другите ''дефекти'' мисля вече си ги имат всички такива варели произведени след 2000г.....всеки си има някаква болежка.
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
Заради газта,заминава по-бързо ламбда сондата,по мое време /преди около две години/,бяха само оригинални NGK/NTK около 300 лв.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”