мнение за golf 3 cabrio?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
assd
Автомобил:
Двигател:

мнение за golf 3 cabrio?

Мнениеот assd » Нед 26 апр 2009 13:57

колеги, исках да ви питам нещо. oт няколко месеца много се колебая дали да си сменя колата. не че не съм доволен, но имам някои неприятни спомени от нея и бих се разделил без особена тъга :lol:
принципно съм доволен от голфовете, иска ми се четворка, но нямам пари за повече от 1.4 - а такава не м исе кара :?
сега лято идва и много ми допада тройка кабрио , като тази
Изображение
в момента имам GTI, гледам че има и кабрио с 2 литра двигател, но не знам как стои въпроса с гюруците, тече ли зимата и тн. пък и ме е страх да не ми го нареже някой (живея в люлин и може да се очаква всичко)
гледам че до към 5000лв може да се намерят добре изглеждащи такива екземпляри...

някой ако има впечатления, ще съм му благодарен да сподели дали си заслужава

едит: извинявам се, май трябваше да го пусна в основен, ще съм благодарен на някой модератор ако я премести

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: мнение за golf 3 cabrio?

Мнениеот L&R » Нед 26 апр 2009 14:00

Кабриолета може само като втора кола иначе мъка.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 26 апр 2009 14:05

Дидооригинал наскоро си взе 3-ка кабрио 2.0 115 коня ADY. Казва, че е доволен, но аз и не очаквам да седне да се оплаква :D
Аз лично не съм фен на кабриолетите. Отделен е въпросът, че като кабрио колата май е по-тежичка от нормална поради допълнителното усилване на купето...
Намирам гюрука за доста непрактично нещо + това си е още една беля на главата ;)
Струва ми се, че минусите са повече от плюсовете, но в крайна сметка нещата опират до въпрос на вкус и определена доза гъзарлък ;)

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 26 апр 2009 14:12

Потребителски аватар
SANTOS 2107
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SANTOS 2107 » Нед 26 апр 2009 14:45

Това кабриолетчито е много симпатина работа :D :bowdown
Готино е лятото да си спуснеш гюрука и въздуха да влиза навсякъде :banana :applause:
Но това ми се струва възможно само за места,дето пътищата са перфектни и няма прах по тях,защото тука от тия наши подобия на пътища...(скоро един съсед също се беше ентусиазирал и си купи БМВ 318 кабрио-кара го една седмица и го продаде,защото много му се ядосваше,като го чистеше по 5-6 пъти на ден :не: :horror:
Той също ми е казвал,че колкото и малко да има запрашаване,всичко се лепи по салона mhihi
Иначе е много готино,но каточели не е за нашата развита страна :wink:

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Нед 26 апр 2009 15:02

Кабриолет определено не е да ти е единствената и ежедневна кола.
Голф 3 кабрио е всичко друго,но не и в графата "за гъзария".
Тая рамка която остава да стърчи при свален таван допълнително влошава визията.Както и самия мек таван,който не се прибира никъде,а си отава чисто и просто нагънат.Даже при пежо306 кабрио нещата стоят по добре при свален таван.
Тежестта на колата,поради това че била кабрио едва ли е голяма мъка---кой си купува кабрио за да прави скоростни отсечки с него?????
Голф3 кабрио има далеч повече минуси отколкото плюсове.
Едно Ауди cabriolet от същите години на производство е далеч,далеч напред като визия,стойка на автомобила и поведение на пътя.
Но за всеки влак си има пътници.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 26 апр 2009 15:03

Кабриото е сезонен автомобил за зимата си му е майката твърдият таван. На МК3 кабриото е красиво но отзад е тясно а за багажник почти няма такъв става само за разходка, дет се вика един пикник със :BBQ не можеш да си направиш защото няма де да го сложиш в багажника. Иначе кеф цена няма ама всяка прашинка се лепи по интериора а в БГ се знае колко е чисто и това мисля че отговаря на въпроса заслужава ли си кабрио. Отделно че има завистливи идиоти дето като нищо може да му теглят ножа. Но в крайна сметка ако ти харесва взимай и му се радвай но каското в случая е задължително :idea:

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Нед 26 апр 2009 16:52

Това че главата ще ти се пържи директно на слънцето лятото не е за изпускане...,
но истината е че,
кефа цена няма... mhihi mhihi
+ това да,втора кола задължително.... :012:

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Нед 26 апр 2009 18:33

Баси коментарите... Кой взима кабрио и мисли за багажник, скорост и други такива глупости?! Какво му е по-скапаното от тройка с "покрив"?! Кабриото си е перфектна, така или иначе който се е решил на "палатка" си знае, че остава без багажник, задни седалки и гонки. Верно не е добре ако няма втора кола, особено за зимата. Гараж до някъде спасява положението, ама... Иначе лятото да обръснеш главата, да подкараш "палатката" и кратуната да ти стане на мехури от слънцето - безценно.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Нед 26 апр 2009 18:57

еми не съм решил още със сигурност, но много ми се кара нещо без покрив :) багажник и седалки отзад не ми трябват, не съм семеен, скоро няма и да бъда надявам се. на 22 годинки за какво ми е функционална кола, като ходих на море само с четка за зъби и 2 чифта гащи образно казано :Mr Green Fun
иначе друга алтернатива над която също мисля е да си купя мотор, но нямам гараж :(

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Нед 26 апр 2009 19:15

Аз пообикалях с INSANE да търсим за него палатка. Tой беше категоричен, че няма да замести 100nx-а с Голф, та гледахме други бангии на тея години и на края пак на Голф се спря. Казвам го, защото намирам за най-подходящ автомобил в този клас, за тея пари, от тея години - голфа. Разбира се, може и да греша.

Щом нямаш потребност от кораб и колата ти е за кеф - не виждам защо се чудиш още. Като дойде зимата ще му намериш чалъма, а защо не и да си го караш.

Успех!

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Нед 26 апр 2009 21:15

като искаш кола без покрив, по-дборе някоя "тарга" си вземи. Лятото слагаш панелите който се явяват покрив в багажника и се кефиш на слънцето.

Потребителски аватар
Vilik
Автомобил: S4
Двигател:

Мнениеот Vilik » Нед 26 апр 2009 23:32

Нашата климатична зона не си е за кабрио :012:

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Нед 26 апр 2009 23:40

Имам колега който кара г3 кабрио 1.8 90 понита,от 2 години го кара и е много доволен но има 1 предимство:има гараж и зимата няма проблеми иначе си е кеф лятото с този автомобил.Успех :да:

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пон 27 апр 2009 6:02

Ицку® написа:като искаш кола без покрив, по-дборе някоя "тарга" си вземи. Лятото слагаш панелите който се явяват покрив в багажника и се кефиш на слънцето.

И всеки път когато прибереш стъкларията в багажника се молиш да не ги строшиш. И всеки пък когато не вземеш джамовете с теб (за да не ги счупиш) и завали, се псуваш до откат. Зарибявка е таргата, но не е удобна.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”