Избор на първи автомобил 1.8 или 1,9TDI
- iivanov9019
- Автомобил:
- Двигател:
Избор на първи автомобил 1.8 или 1,9TDI
Привет, колеги. От скоро и аз се включих в движението. Все още нямам собствен автомобил и обмислям да закупя такъв. Бюджета, с който разполагам изобщо не е висок, 2000 лева. Спрял съм се на голф 3, но тук възниква въпроса газ/бензин или дизел. Моторите, на които съм се спрял са 1.8 90 коня и 1.9TDI 90 коня. Поразгледах, почетох във форума, но и така не можах да избера, понеже постоянно има спорове и така не се стига до съответния отговор. Чувал съм, че и двата мотора са издръжливи и глупавоустойчиви, също така евтини и за поддръжка. Колата ще се кара предимно в градски условия и може би веднъж в седмицата извънградско. Предлагам всеки, който е карал една от двете коли или и двете да каже какви са му впечатленията и какво не му е харесало. Приемам и предложения за други модели на VW. Също така ще помоля ако има полезни теми, които не съм успял да намеря свързани с тези два мотора да поставите линк за да може и аз да се обогатя със знания. Благодаря.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Избор на първи автомобил 1.8 или 1,9TDI
Сега тук ще почнат еди спорове...Така или иначе със газ е по-евтино от нафта,но пък поддържаш 2 уредби,плюс малък харч за бензин.Но пък 1,9ТДИ за извън градско е по-приятен.
- xeson
- Автомобил: Golf 2 1989
- Двигател: 1272 cc 2G
Привет колега,
Ако държиш колицата да е с климатик - задължително нафтата. Бензин 1,8 ABS, 90 к.с. и климатик са взаимоизключващи се (поне при мен, в Passat B4)
Ако избереш газчица - задължително бутилка на мястото на резервна гума, за да може да си ползваш багажника.
Аз карам Пасат Б4, 1,8 ABS с 4-степенен автомат на газ и разхода е височък, но пък за сметка на това газьоля в момента е Уевче за Уитър.
И да, както е споменал колегата - при газ определено системите трябва да са ОК - и на газ, и на бензинец.
Докато при чадела или работи, или не - няма смяна на филтри, настройки, тъпотии
И да, имаш избор: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?ac ... 9m5tb&f1=1
Ако държиш колицата да е с климатик - задължително нафтата. Бензин 1,8 ABS, 90 к.с. и климатик са взаимоизключващи се (поне при мен, в Passat B4)
Ако избереш газчица - задължително бутилка на мястото на резервна гума, за да може да си ползваш багажника.
Аз карам Пасат Б4, 1,8 ABS с 4-степенен автомат на газ и разхода е височък, но пък за сметка на това газьоля в момента е Уевче за Уитър.

И да, както е споменал колегата - при газ определено системите трябва да са ОК - и на газ, и на бензинец.
Докато при чадела или работи, или не - няма смяна на филтри, настройки, тъпотии

И да, имаш избор: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?ac ... 9m5tb&f1=1
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Къде живееш, какъв месечен доход имаш и семеен ли си?
- xeson
- Автомобил: Golf 2 1989
- Двигател: 1272 cc 2G
muns61 написа:Къде живееш, какъв месечен доход имаш и семеен ли си?
Е, ти му набра лайката - сега няма каже нищо момчето

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
То при тия коли на тия години вече е на късмет всичко.Която ти изпадне по-запазена.
Аз бих взел 1.6/101 коня.Обаче по новия мотор дето пише 1.6 на двигатля (АФТ).
Държи на газ даже и обикновена,обикновено са ГТ изпълнение с клима,АБС,рекаро,ел пакет и т.н.Приятни са за каране и харчат по-малко от 1.8 моно.Зимата загряват парното по-бързо от дизелите.Също е в малкия данък.
Което и да вземеш,гледай да няма ръжди.
Аз бих взел 1.6/101 коня.Обаче по новия мотор дето пише 1.6 на двигатля (АФТ).
Държи на газ даже и обикновена,обикновено са ГТ изпълнение с клима,АБС,рекаро,ел пакет и т.н.Приятни са за каране и харчат по-малко от 1.8 моно.Зимата загряват парното по-бързо от дизелите.Също е в малкия данък.
Което и да вземеш,гледай да няма ръжди.

- iivanov9019
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Къде живееш, какъв месечен доход имаш и семеен ли си?
На 18 години съм и още уча. Месечния ми бюджет е толкова колкото време мога да отделя за работа. Събира се една минимална заплата. От Разград съм и мисля, че годините подсказват, че не съм семеен. хаха

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Гледай какво ще изпадне по-свежичко, в този ценови клас не си поставяй ограничения на тема бензин/дизел или марка/модел. 

- dobcho6
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH 2003г
Да знаеш ако караш на къси разстояния зимата ще умреш от студ с тоя дизел, но е много по приятен на каране. Има един такъв лаф "конските сили продават колата, а въртящия момент я кара". Предната ми кола беше 1,8моно Ауди 80 бях много доволен 12г. я карах,а сегашната е октавия 1,9тди много повече върви от бензина нищо че и двете са 90коня. На газ си е по евтино.
- iivanov9019
- Автомобил:
- Двигател:
Чувал съм за 1,9TDI и 1.9JTD моторите, че са много корави и вършат добра работа, естествено не знам дали е така или всеки си хвали неговото, но единственото, което ме притеснява е, че поддръжката на дизела казват, че е в пъти по скъпа от поддръжката на бензин. Защото имало да се мисли за турбина, интеркулер и т.н, а тия неща започвали от 500 лева нагоре. Както колегата каза по- горе нямам право на претенции за модел/гориво за този бюджет, с който разполагам, аз си държа на нещо от VW. Да речем VW,Ауди,Сеат,Шкода, затова ще се оглеждам предимно за тези марки, но ако намеря нещо друго ще пиша тук да се съветвам с вас. Ако вие сте попаднали на някоя добра оферта или имате предложение може да го отправите на лично, за да не се сметне за реклама.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
1.8 с газчица е за тебе колица :D
1.9тди ако уцелиш читав мотор няма да имаш ядове малко по скъпо е като обслужване и разход спрямо гас-бензин.
- Strosner
- Автомобил: VW - Audi - Skoda
- Двигател: 2001г
За 1.9 TDI няма да кажа нищо, но 1.8 90 коня го познавам доста добре, има-няма 5 години
Спокоен, здрав двигател, чудесно се газира, дори последно палех само на газ. На дълъг път е добре, стига да не си екстремен шофьор, и да не обичаш резки изпреварвания, щото ще останеш разочарован. До 90-100км/ч е сравнително икономичен, но над 110 вече си качва чувствително разхода. Определено не е за градско каране, но ако не те плаши разход на газ от 12-14 на 100+, можеш да си я караш.

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Вземай някой трошляк за 600-700лв на газ, за да се учиш на него. След годинка две ще минеш на следващото ниво, не си заробвай парите в една кола.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Взимай 90 коня бизин и слагай газово за 150лв. И караш. Дизела шпонка колянов вал? Палене зимата? Не, мерси. Имах един дизел, повече не си го причинявам. Един бензинов кошник пали зимата дори да е с разсипан двигател, стига да има акумулатор. Дизелът не е така.
Аз имам 1.8 90к.с Пасат. Като изключим досадният проблем с малко нестабилни обороти(и на газ, и на бензин) на празен ход, върви и всичко си му е наред.
Аз имам 1.8 90к.с Пасат. Като изключим досадният проблем с малко нестабилни обороти(и на газ, и на бензин) на празен ход, върви и всичко си му е наред.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”