Съвет за автомобил/джип
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съвет за автомобил/джип
Привет !
Решил съм да закупя първата си кола и следователно имам нужда от съвет.Отдавна имам книжка,но поради необходимост не съм карал.Честно казано
нямам познания и като цяло не се интересувам от коли.
Първоначално се бях насочил към Голф 4 1.8,но много ми идват надути цените тук.Идеята ми е за парите,които отделям,да получа добър вариант на цена-
качество.Засега съм се спрял на Хонда VTEC (около 2000лв),защото УЖ знам,че това е доста издръжлива кола,която се поддържа евтино.
Нещата на които държа :
1.Евтина поддръжка - издръжливост на колата като цяло (знам че е банално)
2.Задължително бензин - ще слагам газова уредба (моля не ми предлагаите дизел)
3.Скоростите предпочитам да бъдат автоматични,но не отхвърлям и ръчни (за старите автомати знам че УЖ били качествени)
4.Не е нужно колата да е нова - преди 2003 мисля че са най-качествени
5.По възможност малкия данък.Аз съм от Хасково и тук цените на данъците са по-завишени.
Мисля да отделя 3000-4000 максимум,като в тях не включвам документация и газова уребда.
Главната цел на колата ще бъда ходене на излети,риба и подобни.Така че в по-голямата част ще бъде използвана извънградско.В този ред на мисли с
удоволствие бих си взел и джип.
Мисля че това е информацията,която мисля че ще е полезна в момента.
Благодаря на всеки опитал се да помогне.Съветите Ви ми биха били много ценни !
Решил съм да закупя първата си кола и следователно имам нужда от съвет.Отдавна имам книжка,но поради необходимост не съм карал.Честно казано
нямам познания и като цяло не се интересувам от коли.
Първоначално се бях насочил към Голф 4 1.8,но много ми идват надути цените тук.Идеята ми е за парите,които отделям,да получа добър вариант на цена-
качество.Засега съм се спрял на Хонда VTEC (около 2000лв),защото УЖ знам,че това е доста издръжлива кола,която се поддържа евтино.
Нещата на които държа :
1.Евтина поддръжка - издръжливост на колата като цяло (знам че е банално)
2.Задължително бензин - ще слагам газова уредба (моля не ми предлагаите дизел)
3.Скоростите предпочитам да бъдат автоматични,но не отхвърлям и ръчни (за старите автомати знам че УЖ били качествени)
4.Не е нужно колата да е нова - преди 2003 мисля че са най-качествени
5.По възможност малкия данък.Аз съм от Хасково и тук цените на данъците са по-завишени.
Мисля да отделя 3000-4000 максимум,като в тях не включвам документация и газова уребда.
Главната цел на колата ще бъда ходене на излети,риба и подобни.Така че в по-голямата част ще бъде използвана извънградско.В този ред на мисли с
удоволствие бих си взел и джип.
Мисля че това е информацията,която мисля че ще е полезна в момента.
Благодаря на всеки опитал се да помогне.Съветите Ви ми биха били много ценни !
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
- Strosner
- Автомобил: VW - Audi - Skoda
- Двигател: 2001г
Re: Съвет за автомобил/джип
Много неясни критерии си задал! Джип, в малкия данък, ще иде реч за нещо старо и малко, по-скоро ще е имитация на джип!
Другото, по-качествени коли, поне за мен, са тия отпреди 2000г, дори, за да сме точни, нейде до 1996-97г. Под "качествени" разбирам по-здрави и непретенциозни, не включвам лукс и екстри.
Също така, тая хонда втек, има ли си двигател и модел? Както и година на производство?
Другото, по-качествени коли, поне за мен, са тия отпреди 2000г, дори, за да сме точни, нейде до 1996-97г. Под "качествени" разбирам по-здрави и непретенциозни, не включвам лукс и екстри.
Също така, тая хонда втек, има ли си двигател и модел? Както и година на производство?
- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Извънградско и малък, стар джип никак не ми се връзват заедно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Dagestan написа:Извънградско и малък, стар джип никак не ми се връзват заедно.
Остави джипа тогава,за да не се чудиш.
Много мо хареса Субару Импрезата-доказано ли е че се обслужва лесно и що-годе евтино?
Тя някак си включва изискванията ми в едно.
А този vtec,който бях гледал,е 1.5 и 114 конски сили,но никъде не пише че има климатик,което определено е проблем.
-
- Автомобил: FORD GALAXY
- Двигател: Y5B 1999г 147kc
- Контакти:
- stardreamer
- Автомобил:
- Двигател:
Субарото е супер кола, с много добро 4х4, но...
-бокстер двигател (доста майстори го гледат умно и надуват цени, заради това, както и газаджии)
-имат проблеми с гниене доста от моделите
-4х4 си иска повече пари за поддръжка/обслужване
Фокусът не е лош вариант - 101кс ще е с прилична динамика, не е скъп за обслужване и части и не е притенциозен, като цяло (зависи от двигателя).
Успех в избора!
-бокстер двигател (доста майстори го гледат умно и надуват цени, заради това, както и газаджии)
Фокусът не е лош вариант - 101кс ще е с прилична динамика, не е скъп за обслужване и части и не е притенциозен, като цяло (зависи от двигателя).
Успех в избора!
-
- Автомобил:
- Двигател:
stardreamer написа:Субарото е супер кола, с много добро 4х4, но...
Успех в избора!
Благодаря ти за мнението-полезно ми е.
Не ми харесва идеята да си купя Форд.
Това Субару остава фаворит поне засега според мен (не точно това от дадената оферта,но ще търся други такива).
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Щом ще се кара по черни пътища и извънградско трябва да е максимално здрава като окачване, голям багажник и по просторна кола за извънграда. Аз се сещам само за Passat B4 (3-ка) 1.8mi 90к.с. комби + климатик. За 2 000-2 500лв все още се намират добри екземпляри без ръжда, удари, и технически изправни. Мотора си е здрав, обслужването е за смешни пари, една ролка за ангренажа, а за пистовия с алтернатора... Масло 10/40 си е радост за този мотор, окачването си е най обикновено. Също така някоя Opel astra G 1.6 16v или vectra B 1.6-1.8 все 16v (16 клапана) са подходящи за тези цели.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
clio symbol по-висока е от повечето коли поддръжката е доста евтина без проблем се газифицира казват,че е много здрава отскоро имам такава и нямам все още впечатление колко е здрава мисля,че е перфектна за твоите цели,ако нещо те интересува,като цени части или друго питай
п.п също и пасат б3/б4 с 1.8 или 2.0 определено са много добър избор
п.п също и пасат б3/б4 с 1.8 или 2.0 определено са много добър избор
- stardreamer
- Автомобил:
- Двигател:
MorganFreeman написа:Благодаря ти за мнението-полезно ми е.
Не ми харесва идеята да си купя Форд.
Това Субару остава фаворит поне засега според мен (не точно това от дадената оферта,но ще търся други такива).
Щом ще търсиш Суби, трябва да провериш задължително 4х4 системата в какво състояние е.
При ръчните скорости (там е с централен диференциал с виско блокировка) задължително е да:
-вдигнеш едната предна или задна гума на крик и да пробваш плавно да тръгнеш - ако тръгне значи виско блокировката сработва.
-да направиш тест с максимално завит волан наляво и надясно да я въртиш в кръг - не трябва да се усеща недозавиване (да опитва да продължи направо) и да се чуват странни звуци от трансмисията.
При автомата е друг принципът, но не пречи и на него да направиш тези тестове.
Въпреки всичко е желателно да я огледа човек, който разбира от марката.
Последна промяна от stardreamer на Съб 18 фев 2017 17:15, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Искрено благодаря за ценните съвети !
Засега съм се ориентирал към Субарото или Honda Civic 1.6 VTEC 2003г.,115 к.с. (около 3000 лв).
Двете коли доста ми харесва и мисля че са като за нуждите ми.
Засега съм се ориентирал към Субарото или Honda Civic 1.6 VTEC 2003г.,115 к.с. (около 3000 лв).
Двете коли доста ми харесва и мисля че са като за нуждите ми.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Импрезата е твоята кола, огледай хубаво купето защото гние, ако е здраво скачай смело 
1.6 е доста муден мотор, 2.0 е чудесен за купето, носи и на обкновенно АГУ , бавните са незаменими

1.6 е доста муден мотор, 2.0 е чудесен за купето, носи и на обкновенно АГУ , бавните са незаменими

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”