VW Golf VII 1.4 tgi cng
VW Golf VII 1.4 tgi cng
Здравейте колеги, обмислям покупка на VW Golf VII 1.4 TGI CNG 110 к.с. Автомобилите които гледам са 2014-2016 г. 150-200 000км. Моля, някой който има впечатления от такъв автомобил да сподели мнението си като цяло. Също така хора които имат и впечатления от други модели VW с този двигател, моля да споделят мнението си за разхода на масло (по заводски данни 1л. / 10 000 км.) и по скоро ме интересува мнение на хора имащи впечатления от автомобили вече над 100 000 км. Също така проблеми с турбото, електрониката и т.н.
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
Re: VW Golf VII 1.4 tgi cng
Здравей колега,двигателят го ползвам на автомобила от подписа ми,в момента на 213 хил.км реални.От нов до днес само масла и филтри на 15 хил.км .На 210 хил.км смених ангренажен комплект при официалния представител.Всичко зависи от моментното състояние,сервизната история и навремените обслужвания.Разхода на масло ми е около половин литър на 15 хил.км,което смятам за оптимално към момента.Единствения проблем до момента е отпреди седмица и той е свързан с изпусквателната система и по-скоро с катализатора,ако може няко по запознат да се изкаже по въпроса:
Здравей колега, благодаря за мнението. До момента сменял ли си съединител и имал ли си някакви проблеми с турбото. Относно твоя проблем, мисля че Ланда сондата ти е за смяна.
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
Мисля,че е тази след катализатора понеже видимо няма никаква промяна в работата на двигателя,ускорение и разход.Демпферен маховик и съединител комплект е сменен в представителството на марката на 125 хил.км,но автомобила е работен и се товари над допустимото.С турбо до момента никакви проблеми,нито повишен разход на масло.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”