Проблем с регистрация на кола с транзитни номера в друг град?
Проблем с регистрация на кола с транзитни номера в друг град?
Здравейте! Имам следният проблем... не знам дали някой се е сблъсквал с това? Харесал съм кола за купуване от София, която е с транзитни номера на физическо лице. От КАТ София ми казват, че с договор за покупко-продажба и тези транзитни номера няма да имам проблем да регистрирам колата във Варна, но от КАТ Варна ми казват, че това няма как да стане и колата трябва да има първо нормални софийски номера на името на съответното физическо лице и после вече аз мога да я взема и регистрирам във Варна. Някой сблъсквал ли се е с този проблем? Ако номерата изтекът ще може ли да регистрирам колата с транзитни номера на мое име? Благодаря предварително!
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с транзитни номера
С договор за покупко продажба на транзитни номера става само за СА,СВ и СО. Пича трябва да си рег. автомобила и да ти го продаде....през нот.
И аз май подразбрах нещо такова...а после няма възможност аз да регистрирам колата с транзитни номера на мое име?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Е защо да го правиш?С регистрирания автомобил отиваш в КАТ Варна и регистрираш на твое име и варненски номера.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Проблем с регистрация на кола с транзитни номера в друг град?

Нотариално няма как да се завери договор на кола с транзитни номера. Ако колата е на фирма - фирмата издава фактура и с нея ставаш собственик. Ако обаче е на физическо лице - трябва нотариус и съответно регистрация на автомобила.
Изключение явно се прави за регистрации в София и София област и не се минава през нотариус.
Има специален формуляр, в който се попълва името на продавача и името на купувача и прехвърлянето става с временен талон и транзитни номера. Този формуляр обаче се приема само в КАТ София, а те обслужват града и областа. В други областни управления не се приемат. Няма данни дали навсякъде в страната е така, но в повечето управления е факт.
Zdravko Zankov написа:Е защо да го правиш?С регистрирания автомобил отиваш в КАТ Варна и регистрираш на твое име и варненски номера.
в момента понеже няма как да регистрирам колата в КАТ Варна на мое име понеже е с транзитни номера на друго лице имам предвид като изтекът тези транзитни номера дали мога да извадя нови такива на автомобила за да я закарам до КАТ Варна и там да я регистрирам вече с нормални?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Както е запосано по-горе, за да си издадеш транзитни номера на твое име, трябва колата да е твоя. А за да стане твоя, трябва да минете през нотариус. А нотариусите, доколкото разбирам няма да искат да прехвърлят кола с транзитни номера. Т.е. вариант е да се регистрира със софийски номера, да се прехвърли при нотариус и да си я караш във Варна.
-
- Автомобил: Opel Astra G
- Двигател: DTI
- Контакти:
Ти така или иначе трябва да я регистрираш и да платиш екотакса!По добре се разбери с човека ти да му платиш еко таксата и да я регистрирате в София!А самата регистрация е 80 лв!Тия 80 лв ще си ги споделите!Дали ще платиш еко такса 300 лв във Варна или София за теб е все тая!А тоя я продава така щото не му се дават 300 лв екотакса и то нормално!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”