Mishonti написа:Бюджета ти е предостатъчен. Вчера приятел брои 5100лв за Голф 5 1.9тди с 5 врати и 2 комплекта гуми и джанти, страхотна просто. На твое място аз бих търсил такъв.
Астрата също не е лош вариант - 1.4 обаче не взимай, то това е недоразумение като вървеж/разход. 1.6 най-добре с газ. 1.8 140 по-рядко се намира, а и създава проблеми честно казано, няма нищо общо с предния 1.8 122 Z18XE. Също така Опела е по-дървен като дизайн и като возия.
Щом ще ти е първа кола, качи се и на двете, покарай ги и виж коя ти допада повече. После вземи някой с теб, който разбира и търсете правилната кола.
Мисля да те послушам и да се кача и на двата автомобила и да видя кое ми харесва повече, нп в крайна сметка търся и икономията защото каквото и да си говорим аз съм тийнейджър и ще ми бъде много по удобно ако колата ми харче малко , като външен вид голфа много повече ми допада , но пък поддръжката на дизел до колкото знам е малко по-скъпа , но пък и той си има положителна страна относно разхода. И попринцип много не ме интересува колко е бърза колата .. просто искам да купя що годе нова количка и да не ми създава проблеми с разход и части (говоря отвъд нормалното)
Искам и да ви попитам какво мислите за тези фабрични газови AУГ на астрите?
Също така баща ми скоро говори с майстор и този майстор му каза , че дизел двигателите 1.7 и 1.9 на астра са били японски какво ви е мнението за тях ? С нетърпение чакам вашите гледни точки и искам да благодаря на всички защото наистина много ми помагате!