Колеги,двуомя се между два автомобила съвсем различни като клас и изпълнение,B7 и MK 7.Пасата ми е точно по вкуса,проблема е че му предстои смяна на ангренаж на 210 хил и най-вероятно ще е за моя сметка,голфа ми харесва заради новия двигател,мисля че го вграждат в B8,но пък е автомобил от компактния клас и мисля че отзад не е с независимо окачване?Моля за мнение.
https://www.cars.bg/company/hobicar/offer/c3008977
https://www.cars.bg/company/hobicar/offer/c3008959
Избор между два автомобила от DasWeltAuto.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор между два автомобила от DasWeltAuto.
На този въпрос- премиум,автомат на много километри, или среден клас,ръчка на малко километри ,никой не може да ти отговори ! Ти си знаеш приоритетите и не виждам с какво чуждите мнения ще ти помогнат в случая. Едни искат да са "гъзари" други да са колкото може по-далече от сервиза !
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
В този контекст,голфът ще е по-разумния избор,единствено цената ми се вижда леко завишена.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
zoovanka написа:В този контекст,голфът ще е по-разумния избор,единствено цената ми се вижда леко завишена.
37248 КМ

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Аз като практичен човек бих избрал Голфу. Ако се нуждаеш от по-голяма кола е друг въпрос.
много хубави екземпляри, но като че ли за мен биха натежали по-малкото километри при голфа
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Престиж, практични съображения и подобните, си решава купувача.
Лично аз разликата в километрите не бих я сложил на 1во място. Най-вече заради разликата в цената. 3000лв. разлика отваря известен диапазон да покрие ремонти свързани с повишения пробег. В този ред на мисли би натежало по-добрия, доказан двигател, който е...?
Лично аз разликата в километрите не бих я сложил на 1во място. Най-вече заради разликата в цената. 3000лв. разлика отваря известен диапазон да покрие ремонти свързани с повишения пробег. В този ред на мисли би натежало по-добрия, доказан двигател, който е...?
- zoovanka
Предполагам 2.0 ТДИ ?
.... 1,6 БМТ,не трябва ли да е евро 6 -120 к.с.
.... 1,6 БМТ,не трябва ли да е евро 6 -120 к.с.
предвид че караш голф 6 обаче, да вземеш голф7 лично на мен ми е странно, поне аз се водя от мои си съображения, 2 модела да се прескочат поне, иначе все едно караш същата кола... не баш, но... почти
- zoovanka
И това е част от дилемата,в петък ще трябва да решавам,по принцип пробега ми е 90 % градско и автомата ще ми е по мярка,а и ако голфа се окаже със същия двигател като моят,директно го отписвам.
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Поне за мен изборът между Passat Highline и Golf Comfortline е в полза на пасата. Бих дал повече пари и бих си взел пасат на по-малко километри.
-
- Автомобил: Passat B8-5
- Двигател: 150 TDI 7DSG
Да споделя от опит че има разлика между 1.6 с 120к.с.с ръчни 6 скорости на Пасат Б7/8 и 1.6 с 105к.с.и 5 скорости на Голф 7.Карал съм и двата и според мен комплектацията на Пасата е по-добра.Дали защото е по-добре шумоизолиран,дали от скоростната кутия, но въпреки по тежкото купе на Пасата там този мотор е с по-добри показатели от към комфорт, икономичност, шум и лекота в развъртането.В голфа се усеща напрегнат и скоклив, бързо оборотен и по-шумен.
Двойката дизел е друга бира....
Двойката дизел е друга бира....
Аз бих избрал голф. Огромна разлика в км. има. Вярно, че пасата е Highline, но аз карам по 10к на година. При тази разлика в километрите ще ми е по-спокойно за повече време :)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И аз не бих скочил на едно поколение отгоре. Според мен също не си струва.
Здравейте,
Аз да ви кажа мнението си, като "потребител" от първа ръка на двата модела VW (но с други двигатели).
Пасата все пак си е една идея по-висок клас МПС от голфчето. И като возия, и като управление и като комфорт. Но имай предвид и предстоящите разходи по подръжката на автомобила - погледни цените на най-честите части, които се налага да сменяш и ще си направиш равносметката. От друга страна Голфчето е комби и събира доста багаж, но същевременно за градско е по-комфортно при паркиране в днешните претъпкани градове.
Относно километрите - не бъди на 100% сигурен в данните предоставени от този дилър
В крайна сметка поискай им един тест-драйв и на двете МПС и виж, как ще ги "почувстваш" и коя ще припознаеш, като твоята.
Аз да ви кажа мнението си, като "потребител" от първа ръка на двата модела VW (но с други двигатели).
Пасата все пак си е една идея по-висок клас МПС от голфчето. И като возия, и като управление и като комфорт. Но имай предвид и предстоящите разходи по подръжката на автомобила - погледни цените на най-честите части, които се налага да сменяш и ще си направиш равносметката. От друга страна Голфчето е комби и събира доста багаж, но същевременно за градско е по-комфортно при паркиране в днешните претъпкани градове.
Относно километрите - не бъди на 100% сигурен в данните предоставени от този дилър

В крайна сметка поискай им един тест-драйв и на двете МПС и виж, как ще ги "почувстваш" и коя ще припознаеш, като твоята.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”