Съвет при покупка Сеат Леон или Шкода Рапид
-
- Автомобил: VW POLO R6
- Двигател:
Съвет при покупка Сеат Леон или Шкода Рапид
Здравейте, двоумя се между 2-та модела, моля някой с компетентно мнение да коментира и хора които са карали и имат някакви наблюдения на двигателите. Бензин съм се спрял на 1.4 TSI Поне 110 коня, за дизел ще е 1.6 TDI Пак над 110к.с говорим за автомобил след 2015-16 година, моля за съвети и адекватни мнения :)
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет при покупка Сеат Леон или Шкода Рапид
Нищо няма да кажа,само ще покажа ! Интериора на сеата с това криво табло,духалки тип Опел кадет и дръжки на вратата като на Дачията ми, е направо ужас,не мога да си представя да свикна с това нещо !

- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Е ти пък сравни Леона със Суперб.
Към автора: Ти качи ли се в Леон и Рапид да видиш как ще се чувстваш във всяка една.
Иначе аналога на Леон е по скоро Октавия.
Към автора: Ти качи ли се в Леон и Рапид да видиш как ще се чувстваш във всяка една.
Иначе аналога на Леон е по скоро Октавия.
- ivuchev
- Автомобил: Vw polo 1 4 8v + vw sharan 1 8 T
- Двигател: АКК -2000 --------АWC -2004
Е ти пък леон и октавия коренно различни. Шкодата е къде къде по приятна
- bahyr
Абе относително е, иначе съм съгласен със Stivi. Леона няма типичните дръжки с които сме свикнали последните години. А качената мултимедия горе изглежда доста странно.
Но като влезеш вътре и поседиш нещата може и да се променят. Всъщност дръжката на вратата не е толкова зле и може да си я ползваш като подлакътник, а високия екран на мултимедията е удобен.
Въпрос на лично усещане, автора да влезне и да си прецени. А всъщност рапид -> толедо.
Но като влезеш вътре и поседиш нещата може и да се променят. Всъщност дръжката на вратата не е толкова зле и може да си я ползваш като подлакътник, а високия екран на мултимедията е удобен.
Въпрос на лично усещане, автора да влезне и да си прецени. А всъщност рапид -> толедо.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
bahyr написа:Иначе аналога на Леон е по скоро Октавия.
Да,ама не.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Да ама да. Голф 7=Ауди А3=Леон=Октавия. Това са ВАГ-овете стъпващи на една и съща версия на MQB платформата. Базовите им гуми са 195/65/15. Рапида е на по-малки колела, използва старата фиксирана платформа на Фабиа 3.
Определено Леон пред Рапид колега, дели ги половин клас, че и повече.
Определено Леон пред Рапид колега, дели ги половин клас, че и повече.

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Шкодите държат безобразни цени на вторичния пазар. Нямам идея защо. Личните ми наблюдения са че въпреки че изглеждат добре, самите материали от които са направени са по-евтини от тези във филксваген. Освен това липсват някои дребни глезотии, които ги имат другите вагове.
На моя рапид вече 2 пъти му сменят ключа за запалването, строши му се скрола на волана, не се вдигат стъклата, когато заключиш колата и разни други такива дреболии. Едно наум със шкодите, аз лично едва ли ще повторя
На моя рапид вече 2 пъти му сменят ключа за запалването, строши му се скрола на волана, не се вдигат стъклата, когато заключиш колата и разни други такива дреболии. Едно наум със шкодите, аз лично едва ли ще повторя
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И на мен ми е странна тенденцията с цените на втора ръка Шкода. Не ми се струва нормално Октавия втора ръка да е колкото Пасат същата година. Но пазарът определя цените, т. е. търсенето.
-
- Двигател:
От 1-вия коментар на Stivi, не бих се съгласил с теб, лично на мен дизайна на шкодата отвътре е много по неприятен, лично мнение... А и трудно се намират Skoda Rapid с климатроник и мултиметия, че и навигация да има.. вие сами го казахте, че е сравнена и е на базата на Fabia, обмислям да отида да видя един леон комби 2015 година 1.6TDI 2015, но е малко коне 105 коня, а е на достъпна цена лично за мен 15 900, спрямо Рапида който гледах и беше без мултимедия говоря за дисплей с екстри навигация и прочие и беше 14 000.. Кажете нещо за двигателите, които съм питал
- hooligan_sk
- Модератор
За моторите(а и за колите), които гледаш, най-важно е да са с пълна сервизна история и обслужвани на време. Взимай нещо на максимум 100-120 000км и ще има достатъчно ресурс останал, независимо 1,6ТДИ или 1.4ТСИ е. 

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Мое мнение сеата е бил и винаги ще е най-надолу в йерархията.За цените на шкодите и аз това се загледах миналата година като търсихме, странно е наистина.
- bahyr
1,6 TDI 105 от това поколение казват, че е ОК, единствено има някаква драма с водните помпи. Предходното поколение 1,6 TDI 105 много се оплакват от дюзи. Дали е слаб или не като се качиш ще си прецениш, иначе е 250 нютон-метра което не е малко. Тук незнам дали има инфо но в двата Шкода форума има теми и адекватни мнения за този мотор.
Най-важното ти го е казал Хулигана: ясна сервизна история, иначе за бюджет = > 16 000 има истински коли. За сеат звънни в Аутотехника да видиш какво имат.
Най-важното ти го е казал Хулигана: ясна сервизна история, иначе за бюджет = > 16 000 има истински коли. За сеат звънни в Аутотехника да видиш какво имат.
-
- Двигател:
Така и така ще ида да видя един сеат Леон комби 1.6 tdi 105 к.с 2015, ще се отбия да видя и това, вчера не знам нещо ме накра да надника и при толедо какво има, кажете мнение как ви се струва, малко е ограничено от към снимки
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=btuho3
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=btuho3
- hooligan_sk
- Модератор
Тази генерация Толедо е Шкода Рапид с друга емблема. Сглабяли са се на една поточна линия. Леоана е по-кола. 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”