Привет колеги. Оглеждам се за друга кола. Един от претендентите е посочената в заглавието Киа. Другата е Акорд комби 8 пак с двулитровия мотор , третата е ЦРВ предпоследен модел , пак с двулитров бензин, четвъртата е тойота авенсис от последните , пак комби с 1.8 мотор, ( 2.0 ако не се бъркам е с дир.впръскване или? ).
Т.е. коли бензин, без директно впръскване, без турбо, с ръчна с.к. .
Докато хондите д/г съм проучил някои неща, не мога да кажа същото за киата. Запознат с модела да сподели слабите места по тази кола? Разбира се има неща, които не ми допадат в интериора , но пълно щастие няма.
Дизайна на тойотата пък ми идва малко в повече с муцуната си. Мога да го "преглътна" ако останалото е наред. Засега се явява нещо като последен избор.
Нека в темата се ограничим предимно към посочените модели, да не я разводняваме с други марки.
За "другите" или ги нямам парите, или няма да си я купя дори и да ги имам.
Благодаря за разбирането на всички отзовали се :)
Мнение за Kia Optima Sw 2.0 CVVL
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Мнение за Kia Optima Sw 2.0 CVVL
Не оставяй Тойотата за последна, модела е стабилен, двигателя също, въпреки че на някой им идва леко муден. Колата като цяло е добра и не страда от някакви специфични проблеми, мненията за Т27 са като за останалите Авенсиси, предимно положителни!
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Мой колега работеше в сервиз в който работеха основно таксиджийските Кии и преди да се набутам с втория пасат доста ме агитираше за Кия Оптима...казваше че е много дурако устойчив автомобил и стабилен автомобил, а той е много в час с работата си...
samo_pechka написа:Привет колеги. Оглеждам се за друга кола. Един от претендентите е посочената в заглавието Киа.
Често гледам този канал https://www.youtube.com/user/KPOWERtuning
Правят основно ремонти на корейски "коли". Поразгледай ... веселба по корейски.
Зачеркваш изцяло германското автомобилостроене ...

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
аз пък съм за црв 2000 без турбо автомат
много ме кефи хаха карам го вече 20 000 км
дизайна ме кефи
не е скъп за ежедневна поддръжка
много ме кефи хаха карам го вече 20 000 км
дизайна ме кефи
не е скъп за ежедневна поддръжка
- samo_pechka

MMM1 написа:Зачеркваш изцяло германското автомобилостроене ...
Зачерквам го да. Какво да ме впечатли от тях? Дизайн имат-да, интериор - да , харесват ми пасат Б8 примерно , но нямат добър бензинов мотор. Ако изкарат някой 2.5 бензин атмосферен, с индир. впръскване ще си го купя. То като се замисля има ли въобще немски автомобил , хубав бензин среден клас от типа на Пасат , да не е с турбо, никасилови, алусилови или други подобни покрития цилиндри и да не е с дир. впръскване, и да е минимум Евро 5 , най-добре Е6 . Да не е автомат /ДСГ и други . Търсят се коли на макс 2 години с минимални изминати км. Предложи ми на лс да ги видя.
- TISSOT
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CAYC 1600 TDI BMT DSG 2013
И аз заглеждам за втора кола Хонда Акорд комби след 2008, хвалят ми ги много, че били здрави бензинките и носели на газ. Само не знам 2000 куб. или 2400 куб. (и кое е по надеждно ръчката или автомата). Гледах едно клипче на Bri4ka в youtube само че за акорда преди 2008 и той ги хвали много (само където ми е много грозно комбито преди 2008). Успех колега
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Малко ми е странен избора между различни класове. Май 1во трябва да решиш дали искаш/имаш нужда от СУВ?
Иначе за Киа-та и аз съм попадал на доста позитивни мнения. Имаше една фирма, която внасяше от Корея с течна фаза LPG. Имаше опция за изцяло на газ или с малък бензинов резервоар. Твърдяха, че поддържат части. Даваха и гаранция.
Не знам дали ги има още.
Едит:
Ето ги http://www.rentauto.bg/bg/%D0%BA%D0%BE% ... D0%B7___56
Иначе за Киа-та и аз съм попадал на доста позитивни мнения. Имаше една фирма, която внасяше от Корея с течна фаза LPG. Имаше опция за изцяло на газ или с малък бензинов резервоар. Твърдяха, че поддържат части. Даваха и гаранция.
Не знам дали ги има още.
Едит:
Ето ги http://www.rentauto.bg/bg/%D0%BA%D0%BE% ... D0%B7___56
samo_pechka написа: третата е ЦРВ предпоследен модел , пак с двулитров бензин
За кой "предпоследен" модел на Хонда CRV става въпрос -2004-2007г. ли?
- samo_pechka
Имам нужда от голямо комби, а ако е и 4х4- ще бъда улеснен допълнително. Преди ползвах два автомобила, зимата едно А4 комби куатро, лятото- комби А6 на предно. Понеже критериите са ми определени, се принуждавам на компромиси от едната или от другата страна. Явно ще трябва се лиша от някои неща . Или от 4х4 , или от размер автомобил. Ако ЦРВ-ето беше още малко по-голямо и мотора 2.4 да е здрав колкото 2.0 , дилемата щеше да е решена.
Не, четвърта генерация, от 2012 до 2018 , като все още дори се намират и чисто нови от тях с два литра мотор. Следващите са 5-та генерация , но за там не ще имам финанси , отделно моторизации ....
kurt 2 написа:samo_pechka написа: третата е ЦРВ предпоследен модел , пак с двулитров бензин
За кой "предпоследен" модел на Хонда CRV става въпрос -2004-2007г. ли?
Не, четвърта генерация, от 2012 до 2018 , като все още дори се намират и чисто нови от тях с два литра мотор. Следващите са 5-та генерация , но за там не ще имам финанси , отделно моторизации ....
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Печка,що предаде нафтата?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Мондео с 2.0 или 2.3 мотор с ръчни скорости, 145 и 163 коня май бяха. Няма директно впръскване. Другия вариант е Мазда 6 или СХ 5, 7 със същите мотори
- samo_pechka
Водния дух1 написа:Печка,що предаде нафтата?

К.Одаджийски написа:Мондео с 2.0 или 2.3 мотор с ръчни скорости, 145 и 163 коня май бяха. Няма директно впръскване. Другия вариант е Мазда 6 или СХ 5, 7 със същите мотори
Съмнявам се да има с Е5 или Е6 такива фордове, за маздите- не съм проверявал , но май и от тях няма Е5/6 с такива. Ще проверя , благодаря.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Има две много обширни теми за Мазда 6 и CX5 прочети и прецени! Има и много писано за 2.0 и 2.3 двигателите на Мазда/Форд.
Ако намериш добър екземпляр с 2.4 автомат на CR-V мисля че ще останеш повече от доволен.
Ако намериш добър екземпляр с 2.4 автомат на CR-V мисля че ще останеш повече от доволен.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Passat B8 Variant + 2.0TDI + DSG + ACC... и не се занимаваш с глупости. 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”