Здравейте, започнах да се оглеждам за нова кола от Германия (живея тук), като изискванията ми са да е поне 2013-та година, на под 100к км (идеално на под 50к) и да е над 100 коня 4 цил. Като бюджет е нещо от сорта на 13 до 16к евро и предпочитам да е от някоя от големите автокъщи. В момента не търся конкретни предложения, а по-скоро насоки към двигател, скоростна кутия и година. Очаквам около 15к км на година, главно за кеф пътувания през уикендите и за това клоня към бензинов двигател.
Има ли разлика между 1.4 ТФСИ и 1.4 ТСИ съответно на Ауди и ФВ или си е същия двигател?
122 или 125 коня е въпросния 1.4 двигател?
Г/д какъв е ресурса на 1.4 двигателя (150к км ?) преди да се почнат скъпите ремонти/поддръжка и какви са честите проблеми (четох за разход на масло)?
Има ли разлика между Stronic и DSG и препоръчителни ли са? Пробвал съм DSG на Polo GT и беше супер.
Надеждна ли е 6 скоростната ръчна кутия? Бих предпочел автомата, но май отиват по-нагоре като цена.
Ауди имат и 1.8 ТФСИ двигател, дали идва прекалено на А3? Миналия уикенд гледах такова за 18к (без тест драйв), но ми е над бюджета.
Ако някой има опит с 1.4 двигателя на магистрала/аутобан, моля да сподели как е като усещане, обороти на 6-та скорост със 130-160 км/ч, шум и т.н.
Като цяло по-скоро клоня към Аудито, тъй като Голфа ми изглежда скучен. Вече имах Поло 2015та година и Голфа изглежда по същия начин, докато Аудито с диспллея дето се вдига от таблото нагоре ми изглежда доста добре. Освен това ми хареса и А1, но никога не съм карал, нито пък съм се качвал на такова за да преценя дали не е прекалено малко.
Освен тия двете, също съм си харесал и Пежо 2008 и 308, като за тия пари съм сигурен, че ще намеря поне 2015-та година и вероятно на под 50к км. Пежо 308 е доста приятно за извън градско пътуване и също изглежда доста добре (лично мнение). Но като цяло тия двете са по-скоро второстепенен избор. Все пак ако някой има впечатления, ще е добре да сподели.
Мнения за бензинов Голф или Ауди A3/А1 от поне 2013 или...Пежо
- mitko66
- Автомобил: MK8 eTSI DSG
- Двигател:
Re: Мнения за бензинов Голф или Ауди A3/А1 от поне 2013 или...Пежо
Ще взема отношение по А1 - ти реално си шофирал/притежавал този автомобил, но се е наричал ФВ Поло :)
Освен външно, и при оформлението на интериора, двете коли са индентични - малко по-добри материали, стайл пакети, цветови комбинации...колата си е тясна.
В бюджета, който си посочил оптималното е голф 7 1.4 тси (125 или 150 кс) DSG. За Ауди ще трябват малко компромиси - с километри/скоростна кутия/оборудване...
Съвсем примерно: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... MATIC_GEAR
Освен външно, и при оформлението на интериора, двете коли са индентични - малко по-добри материали, стайл пакети, цветови комбинации...колата си е тясна.
В бюджета, който си посочил оптималното е голф 7 1.4 тси (125 или 150 кс) DSG. За Ауди ще трябват малко компромиси - с километри/скоростна кутия/оборудване...
Съвсем примерно: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... MATIC_GEAR