Туарег 2.5 Р5 ПД, преки впечатления за мотор, скорости, окачване

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Niki5373
Автомобил:
Двигател:

Туарег 2.5 Р5 ПД, преки впечатления за мотор, скорости, окачване

Мнениеот Niki5373 » Нед 06 окт 2019 14:09

Колеги здравейте, насочил съм се към въпросния автомобил. Прегледах доста теми из форума, но освен че е тромав с тоя мотор друго не намирам. Искам мнения от хора който го притежават, здрав ли е мотора, варианта 5.0 тди по добър ли е. Чета мнения че 2.5 мн се чупел, ако може конкретно какво се чупи? Разбрах че слабо място е водната помпа. Знам че е ПД но карам в момента пак ПД и съм мн доволен. Комбинацията ръчка на пружини добре ли е или въздуха и автомат си е класиката? Въздушното създава ли мн проблеми, автомата как е. Просто реални мнения за колата. Мнения и за В10 мотора той как е , знам че представлява два 2.5 заедно. Не съм пилот искам комфортен и голям семеен автомобил. Благодаря ви!!!!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Туарег 2.5 Р5 ПД, преки впечатления за мотор, скорости, окачване

Мнениеот tdi fen » Нед 06 окт 2019 19:22

не е от най-сполучливите ней-добре 3.0 тди

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Туарег 2.5 Р5 ПД, преки впечатления за мотор, скорости, окачване

Мнениеот niks76 » Пон 07 окт 2019 18:58

задължително въздух,слабо място компресор но комфорта е несравним.имах няколко 5.0тди но за лична каручка си оставих 2.5 защото се ползва предимно градско и големите мотори в случая не са ми приоритет(ползва се от жена)в оригинален софтуер 2.5 е пълна нула,но бутнат вече е друга бира.класиката автомат и въздух важи защото кутията не се чупи (същата е при ландкрузер) има единствено проблеми с моторчето за раздатката при всички моторизации.преден диф си е проблемен за модела.На 2.5тди проблема са МАЙСТОРИТЕ незнаещи спецификациите на този двигател и един заводски недостатък с охлаждането на маслото,иначе мотора си е ОК

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”