Туарег 2.5 Р5 ПД, преки впечатления за мотор, скорости, окачване
Туарег 2.5 Р5 ПД, преки впечатления за мотор, скорости, окачване
Колеги здравейте, насочил съм се към въпросния автомобил. Прегледах доста теми из форума, но освен че е тромав с тоя мотор друго не намирам. Искам мнения от хора който го притежават, здрав ли е мотора, варианта 5.0 тди по добър ли е. Чета мнения че 2.5 мн се чупел, ако може конкретно какво се чупи? Разбрах че слабо място е водната помпа. Знам че е ПД но карам в момента пак ПД и съм мн доволен. Комбинацията ръчка на пружини добре ли е или въздуха и автомат си е класиката? Въздушното създава ли мн проблеми, автомата как е. Просто реални мнения за колата. Мнения и за В10 мотора той как е , знам че представлява два 2.5 заедно. Не съм пилот искам комфортен и голям семеен автомобил. Благодаря ви!!!!
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Туарег 2.5 Р5 ПД, преки впечатления за мотор, скорости, окачване
не е от най-сполучливите ней-добре 3.0 тди
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Туарег 2.5 Р5 ПД, преки впечатления за мотор, скорости, окачване
задължително въздух,слабо място компресор но комфорта е несравним.имах няколко 5.0тди но за лична каручка си оставих 2.5 защото се ползва предимно градско и големите мотори в случая не са ми приоритет(ползва се от жена)в оригинален софтуер 2.5 е пълна нула,но бутнат вече е друга бира.класиката автомат и въздух важи защото кутията не се чупи (същата е при ландкрузер) има единствено проблеми с моторчето за раздатката при всички моторизации.преден диф си е проблемен за модела.На 2.5тди проблема са МАЙСТОРИТЕ незнаещи спецификациите на този двигател и един заводски недостатък с охлаждането на маслото,иначе мотора си е ОК