Здравейте , хора !
На път съм да си купувам първият ми собствен автомобил и съм се насочил към Golf 6 и понеже не съм запознат с двигателите им и всички други тънкости и проблеми който може да имат като цяло,искам да попитам за вашето мнение за кой са най-добрите,най-здравите мотори при тях и за какво друго да гледам когато съм пред колата след като я избера,Карал съм коли и Бензин и Дизел дълго време обаче не и Golf, нямам точно фаворит какво да карам от Дизел или Бензин, за това търся най добрият двигател при Golf 6 без значение дизел ли е или бензин , колата ще се кара и градско и извънградско често.Благодаря предварително!!
Нужда от съвети преди покупка на VW GOLF 6
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Re: Нужда от съвети преди покупка на VW GOLF 6
От бензиновите 2.0 tfsi 211 коня, а от дизела 2.0 140/110 коня. Гледай и общо състояние, да не е ровен много. Dsg или ръчка са лични предпочитания.
-
- Автомобил:
- Двигател:
jordan17772 написа:От бензиновите 2.0 tfsi 211 коня, а от дизела 2.0 140/110 коня. Гледай и общо състояние, да не е ровен много. Dsg или ръчка са лични предпочитания.
Нещо повече за 2.0 дизеловия мотор можеш ли да ми кажеш ,също така някъде бях чел, че при този мотор има опасност от изтичане на гориво и пожар,случайно да знаеш това вярно ли е или.. благодаря!!
Последна промяна от IvanMan на Нед 05 яну 2020 20:50, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение. Използвай бутон "нов отговор".
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение. Използвай бутон "нов отговор".
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Проблемите, които съм чел са за тръбичките за високо налягане на горивото. Имали склонност да се разпадат в вследствие на вибрациите от дизеловия двигател. Важното е на 10к да сменяш маслото на двигателя. Ако си 4*4 да сменяш на 60к маслото на халдекса. Също и на dsg пак на 60к.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”