Избор на Passat B8
- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
Избор на Passat B8
Колеги пасат б8 2.0 тди 190 к с. На предно с колко степенно дсг е?Здраво ли е като по старото?
Последна промяна от group® на Пет 14 фев 2020 21:03, променено общо 1 път.
Причина: Отделям темата
Причина: Отделям темата
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Re: Passat B8 - обща информация
От коя година?
- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
По рама може ли да се разбере
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Може, прати ми рамата на ЛС.
П.П. 6 степенна автоматична скоростна кутия - DQ250
П.П. 6 степенна автоматична скоростна кутия - DQ250
- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
Ще ходя да гледам този екземпляр,можете ли да дадете мнение? https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=ebd3gg
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
"Частния" нов внос в този ценови диапазон, на 80% простига ударен и се прави тук. И без това, на 200 000км не бих си и помислил за тая кола.
- lyubohar
- Автомобил: Passat B8 Lim HL
- Двигател: EA288 2L TDI 150
Това не са LED светлините, или поне не Premium LED, може би е някакво междинно ниво, но със сигурност фаровете (къси/дълги) не са LED както е написано. Също така, както е написано "кожа", се разбира пълна кожа, а това е стандартния за Highline салон кожа/алкантара. Иначе като екстри и двигател колата ми харесва доста на мен, остава въпросът колко е читава, на което трудно ще даде отговор някой тук.
- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
Проверена е по рама,септември месец е била на 196000,говорих с продавача била регистрирана от около година!По сервизна информация излиза че само е влизала за масло и филтри,дискове и накладки и дребни ел.ремонти,дали е време да и предстоят сериозни ремонти?
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Фаровете са LED , но без завиване, адпативни и т.н. както са Premium LED. Като оборудване също е добре.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
За удари трябва да се гледа сериозно. Аз бих потърсил някой с дебеломер.
Иначе, ако има история с обслужване на DSG и халдекс (тази е без), няма удари, прегледат се обстойно системите в сервиз, цената е ок.
Прави ми впечатление, че цената се променя драстично на всеки 50000км.
А дали ще е на 150 или 200к км, те очакват потенциални 2 по-скъпи неща - DSG (съединители и маховик) и DPF. Сумарно двете - около 5-6к лв
По двигателя не се очаква нещо съществено.
Ако тази е 27к лв и има аналогична, но на 140000км, с цена 35000лв - аз бих избрал тази.
Уточнение: Става дума за коли без удари и ясна, доказуема история.
Иначе колата си е с кожен салон с алкантара, което също се нарича кожен салон и си е много хубав (ако се кефиш да поддържаш алкантара).
Със съвсем 'премиум' ЛЕД фарове си е, даже с оглед камерата на предното стъкло има/може да има Light Assist, Lane Assist и т.н. (има и ACC)
Само дето не е 4х4, но и цената щеше да е по-висока.
Дали тази цена е справедлива, аз не мога да преценя, защото гледам само 4х4.
Едит: може да не са завиващи, но пак да имат асистент за дълги, доколкото съм чел
Едит2: затова съм сложил премиум в кавички. Фаровете са ЛЕД, макар и без завиване
Иначе, ако има история с обслужване на DSG и халдекс (тази е без), няма удари, прегледат се обстойно системите в сервиз, цената е ок.
Прави ми впечатление, че цената се променя драстично на всеки 50000км.
А дали ще е на 150 или 200к км, те очакват потенциални 2 по-скъпи неща - DSG (съединители и маховик) и DPF. Сумарно двете - около 5-6к лв
По двигателя не се очаква нещо съществено.
Ако тази е 27к лв и има аналогична, но на 140000км, с цена 35000лв - аз бих избрал тази.
Уточнение: Става дума за коли без удари и ясна, доказуема история.
Иначе колата си е с кожен салон с алкантара, което също се нарича кожен салон и си е много хубав (ако се кефиш да поддържаш алкантара).
Със съвсем 'премиум' ЛЕД фарове си е, даже с оглед камерата на предното стъкло има/може да има Light Assist, Lane Assist и т.н. (има и ACC)
Само дето не е 4х4, но и цената щеше да е по-висока.
Дали тази цена е справедлива, аз не мога да преценя, защото гледам само 4х4.
Едит: може да не са завиващи, но пак да имат асистент за дълги, доколкото съм чел
Едит2: затова съм сложил премиум в кавички. Фаровете са ЛЕД, макар и без завиване
- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за изказинте мнения,тази е евро 6 с адблу и тук ли при чести регенерации разрежда маслото с нафта?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
При всяка регенерация, в маслото попада малко количество нафта. Ако караш извънградско, не е проблем. В противен случай, сменяш маслото по-честичко, макс на 10К.
- lyubohar
- Автомобил: Passat B8 Lim HL
- Двигател: EA288 2L TDI 150
group® написа:Със съвсем 'премиум' ЛЕД фарове си е
Нищо подобно. Виж ми аватара - това са Premium LED фаровете. Асистент за дълги или не - това няма отношение. Моите са премиум (самонасочващи и т.н.) без да имам асистент, което си е просто екстра. Фаровете на този пасат не са Премиум нивото по каталога на дилъра.
По същия този каталог салонът не се води "кожен салон", който по принцип е от напа и се доплаща, а "салон комбинация кожа и алкантара". Иначе ние може да си го наричаме както ни е кеф, но за човек, който ще купува колата, предполагам този детайл може да има значение.
-
- Автомобил: Passat Variant B8FL DSG7
- Двигател: DTSB
Фаровете са ЛЕД рефлекторни (по ниско ниво от премиум) - странна комбинация към Хайлайн оборудване с актив инфо дисплей. Но както и да е ... Аз също съм с премиум без асистент.
Вижте от кога седи тази кола в обявите (първоначална цена 35900 м.10.2018) и годината на временния номер.
Много от колите в обявите се пишат за хайлайн, ЛЕД матрични фарове и т.н , а не са.
Вижте от кога седи тази кола в обявите (първоначална цена 35900 м.10.2018) и годината на временния номер.
Много от колите в обявите се пишат за хайлайн, ЛЕД матрични фарове и т.н , а не са.