Привет на всички, предстои ми покупка на автомобил втора ръка и съм се насочил към Vw, audi, seat, skoda.
До сега съм имал голф мк4 и ауди а3, търся нещо със сходни габарити. Карам предимно градско и държа да е с дизелов мотор и автоматична скоростна кутия. Бихте ли ме посъветвали към кои конкретни модели да се насоча? Основно търся информация за какъв двигател и автоматична кутия да се оглеждам, има ли такива които са най-читави и безпроблемни?
Избор на автомобил до 12000 лева
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Избор на автомобил до 12000 лева
igreka написа:... Основно търся информация за какъв двигател и автоматична кутия да се оглеждам, има ли такива които са най-читави и безпроблемни?
заповядай:
viewtopic.php?f=1&t=481409
viewtopic.php?f=1&t=481408
-
- Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
- Двигател: 1600 126 hp 2010 year
Дизеловите двигатели , които се слагат на А3 , Голф , Рапид , Леон са 2.0 tdi . 1.9 tdi и наследника му 1.6 tdi. Според мен при преобладаващо градско каране е добре да се вземе дизел без dpf филтър. 1.6 tdi серийно е с dpf. 2.0 tdi от малко по- късните години , когато се води вече изчистен от към проблеми също е серийно с dpf. Остава 1.9 tdi , където dpf филтъра е по скоро рядкост. Среща се предимно при някои екземпляри ново внос от Германия , където е поставян допълнително.
При dsg скоростната кутия , препоръчва се 6 степенната (слага се на 2.0 tdi) . 1.6 tdi e със 7 степенната , която се води по- проблемна. За 1.9 tdi 105 коня също знам ,че се слага 7 степенната. По старите версии на 1.9 tdi не мисля,че те интересуват ,защото ги слагат на по- стари коли , които са под обявения бюджет.
Разбира се винаги има варианти с отстраняване на филтъра , софтуерни манипулации и т.н. , но това все пак води след себе си някакви рискове... ,ако не технически , то със сигурност нередовност пред закона..
При dsg скоростната кутия , препоръчва се 6 степенната (слага се на 2.0 tdi) . 1.6 tdi e със 7 степенната , която се води по- проблемна. За 1.9 tdi 105 коня също знам ,че се слага 7 степенната. По старите версии на 1.9 tdi не мисля,че те интересуват ,защото ги слагат на по- стари коли , които са под обявения бюджет.
Разбира се винаги има варианти с отстраняване на филтъра , софтуерни манипулации и т.н. , но това все пак води след себе си някакви рискове... ,ако не технически , то със сигурност нередовност пред закона..
Благодаря за насоките, най-вероятно ще търся голф 6 с 2.0 140 дизел със 6 степенна авт. кутия. И 1.9tdi може да избера ако има със шест степенна, но като гледам обявите се среща по-рядко този мотор в комбинация с автоматика.
А дали има смисъл да отделя малко по-голям бюджет за голф 7, доста ми допада като визия, но дали има други съществени различия с голф 6 със същите характеристики.
И да попитам ако автомобилът е засегнат от Дизелгейт, какви са последиците на практика ?
А дали има смисъл да отделя малко по-голям бюджет за голф 7, доста ми допада като визия, но дали има други съществени различия с голф 6 със същите характеристики.
И да попитам ако автомобилът е засегнат от Дизелгейт, какви са последиците на практика ?
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Голф 6 с 1,9ТДИ няма, 1,6ТДИ е със седемстепенна ДСГ.
Объркал съм се, понеже в обявата са посочени 105 к. с., предположих че става въпрос за 1.9 tdi двигателя, но явно е 1.6 tdi
Golf 7 заслужава ли си по-високата цена спрямо 6цата, откъм надеждност на двигателя и скоростната кутия
Golf 7 заслужава ли си по-високата цена спрямо 6цата, откъм надеждност на двигателя и скоростната кутия
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ще има да ги търсите тези 1.9 ПД (както преди време търсехте златните АФН-чета в Б5 и Б6)... :)
Извинявам се, ама не можах да устоя да не се пошегувам.
Извинявам се, ама не можах да устоя да не се пошегувам.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
igreka написа:Golf 7 заслужава ли си по-високата цена спрямо 6цата, откъм надеждност на двигателя и скоростната кутия
Кутията при 2.0TDI е един и същ тип. Дали си заслужава повечето пари, зависи от състоянието на конкретните екземпляри. Има предостатъчно унищожени Голф 7 на пазара, които не си струва въобще да се купуват, още повече да ги сравняваш с читав Голф 6.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”