Избор на Passat B6

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
ForeverAlone
Автомобил:
Двигател:

Избор на Passat B6

Мнениеот ForeverAlone » Пон 11 май 2020 12:38

Здравейте колеги, искам да си купя пасат б6 1.9 .Четох из форумите че 1.9 двигателя е уж най-сполучлив но след като не разбирам от коли исках да питам на вас за следните обяви.
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=fczkrx
Като бъншен вид първата обява ме кефи повече, но пък са му сложили кълъфче на волана :yahoo_09

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Re: Избор на Passat B6

Мнениеот Asko VW » Пон 11 май 2020 18:59

Да, докара ли са го на визия, но това "БИЖУ" е доста далеч от "почти всички екстри", отделно, че са посочени екстри които ги няма - Auto Start Stop function; Steptronic, Tiptronic (колата е с 5-степенна ръчка); "Дълга база" :eek (някой да ми покаже късата моля :icon_lol ); камера за задно виждане - разглеждах снимките на задницата, но не я забелязах, разбира се може просто да не се вижда.
Като цяло екземплярите с 1.9 ТДИ, в повечето случаи са по-бедно оборудвани, с редки изключения. Та като за 1.9, тази е с що годе прилично, има си туй онуй, но "почти всички екстри".... и да се лъже за неща дето ги няма е некоректно, та имай едно на ум за продавача и съответно колата.
П.П. Имай предвид, че доста хора намират този мотор за слабичък за това купе, аз нямам преки наблюдения и не мога да потвърдя или отрека.

Вторият не изглежда зле, почти същото оборудване като първия с изключение на аудио системата, но ако решиш, че ти е необходимо тя може да се замени с голяма мултимедия както е направено при първия. Обявата изглежда коректна.

Третият има екстри, които другите ги нямат - патронници (преден и заден), големия борд компютър, автоматични светлини, вероятно и чистачки, но пък е с обикновен климатик, което не е гот, но пък поне няма да имаш проблеми с клапите, каквито се срещат често при климатрониците на този модел. И тук в побявата има неща които колата ги няма (за жалост доста често срещана практика).
Та зависи какво точно ти трябва/искаш като оборудване, най-добре ако намериш нещо, което съчетава 1 и 3 :icon_lol

Последна промяна от Asko VW на Пон 11 май 2020 19:24, променено общо 1 път.

ForeverAlone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ForeverAlone » Пон 11 май 2020 19:10

Благодаря за отговора, от към екстри нямам никакви изисквания, да 1.9 е слабичък но на мен не ми трябва много скорост, стига да не разболява много и да не харчи много и без това навсякъде слагат триноги :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 11 май 2020 19:23

Това, дали ще отвисява в сервизите е по-скоро въпрос на късмет, отколкото на нещо друго.
Мда, камерите са опасни, да му мислят тези с по 300-те коня коли, как ще се стискат да не дават газ :)
Този автомобил го има и с "комаРЕЛ" мотора, ако бюджета ти позволява може да е добър избор пред 1.9 ПД (но пак зависи кой, колко е каран де и като цяло общо състояние).

Потребителски аватар
Asko VW

Мнениеот Asko VW » Пон 11 май 2020 19:37

Допълних си първия пост с малко мнение и за другите две.
Колкото до мощността, не опира толкова до максималната скорост, по-скоро според мненията проблема е, че е муден при ускорение, т.е. с багаж и особено по баир по-трудно се изпреварвало. Аз имах Б4 1.9 ТДИ с 90 к.с. и според мен набираше достатъчно добре, дори натоварен и по баир, е не беше стрела, но доста прилично, за това ми е странно като казват, че този със 105 к.с. бил муден, но знам ли :dontknow може да има други фактори. Пък и то зависи какво си карал преди това, аз се качих от Кадет с 75 атмосферни коня (всъщност от годините и газовата по-малко), ма ако си карал нещо 200+ коня, тоя ще ти е като костенурка :mhihi

ForeverAlone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ForeverAlone » Пон 11 май 2020 19:57

В следващите дни мисля да отида в София да проверя първите 2 коли, за третия не знам дано до тогава излезнат и други обяви че 90% са от автокъщи. Сегашната ми кола е мерцедес w211 Е220 150 коня, пълна кочина е, не стига че се разваля през седмица пък гори 9-10 градско, пък като бързина емиии мога да изпреваря лада и подобни :D

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 11 май 2020 20:03

Другите фактори са теглото, колега. Б3-Б4 за размерите си тежат доста малко. Б6 тежи с едни 200кг отгоре поне.
Не очаквайте с Пасата да ви харчи 5/100 градско, колега.

ForeverAlone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ForeverAlone » Пон 11 май 2020 20:09

Ако харчи даже 1 литър по-малко пак е добре, че като гледам мерцедеса вече ми се повръща :D , а и не гледам автокъщи защото познавам един двама дето са собственици на автокъщи и "далаверите" дето правят с колите не е за вярване.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 11 май 2020 20:19

Зимъска на студеното си похапват тези коли, не зная от кой град сте, колега. Но говоря принципно. На ПД на нашите съм виждал разход 9/100 градско също, а е почти същия мотор, само че 130к.с. Само информативно го казвам.

ForeverAlone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ForeverAlone » Пон 11 май 2020 20:39

От Кърджали съм, моя мерцедес в зимата под 11 не пада и да не говоря за нещата дето слагам на багажника за да не плъзга :D

Потребителски аватар
YavkaT
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот YavkaT » Вто 12 май 2020 8:16

Аз бих гледал и 2.0 TDI BMP мотора. Вкарват повече екстри в модела, като са с такъв мотор, а поддръжката до колкото чета не е фрапантно по-различна от 1.9 TDI PD. Аз от скоро съм с BMP 4motion, но не смея да изразявам още мнение - само за вървежа мога да кажа, че съм доволен. В крайна сметка е важното да избереш що годе запазен и поддържан автомобил - може да е 1.9 TDI и да е взел-дал, може да е и 2.0 TDI и да е лачен и поддържан. Ак оне държиш на марката, може да погледнеш и Skoda Octavia (Superb-а с 1.9 TDI мисля, че ще е съвсем бавен), а защо не и Audi B6/B7?

Потребителски аватар
Asko VW

Мнениеот Asko VW » Вто 12 май 2020 11:04

Да ти кажа, ако търсиш безпроблемен и надежден автомобил, Б6 може и да те разочарова (не е вече като Б4 и предишните) и не опира само до двигателя, то реално проблемите с дюзите и дефектните партиди глави, които се пукаха, вече до голяма степен е изчистен, рядкост са екземплярите с оригиналните дюзи и глави (от дефектните серии). Просто или по акция или след дефект са подменени. Остават си обаче проблемите с моторите на ръчната, моторите на клапите на климатроника, блока за заключване на волана, реглажните болтове на задния мост. Разбира се може да се уцели и екземпляр който да не те ядосва много, но знаеш ли, всичко е на късмет.
Колкото до разхода, имай предвид, че тия дизели зимата в градски режим загряват трудно и освен, че мръзнеш (ако няма някакъв допълнителен подгрев) и си подхарчват. При мен обичния маршрут е 10 км в посока, по оживен булевард, в час пик, като средния зимен разход е 8.5 - 9/100, като може да стигне и до 10/100, в зависимост от температурите и трафика. Средния летен разход е 7-8, като може да падне и до 6.7/100, пак в зависимост от трафика и температурата (използване на климатика в случая).
П.П. Аз съм с 2.0 ТДИ, 140 к.с.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 12 май 2020 12:29

Asko VW написа:... Б6 може и да те разочарова (не е вече като Б4 и предишните) и не опира само до двигателя...

Имам Б4 от 16 години и мога да кажа, че също си има проблеми които се проявяват при 90% от екземплярите като например радиаторчето на парното, клапите на климатика, клемореда/патрона, дръжките на вратите, пластмасовите фланци на охладителната система, тампоните на амортисьорите и т.н И когато беше по-нов, отстраняването на тези проблеми не беше толкова евтино :smile
Сега имам и Б6 1,9тди. Според мен върви достатъчно, поне за мен. Аз карам предимно градско и си търсих от първите години за да няма дпф. Намерих си кола с повече екстри, естествено на цена по-висока от първоначолно предвидения бюджет. Екстрата която ми липсва е подгрева на седалките, защото наистина зимата не загрява на къси разстояния.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 12 май 2020 13:09

ако трябва да взема б6 ще е 1.9 ,изброените и те са били нов внос от автокъща ,така че не виждам проблем да гледаш и на тях единственото слабо място на 1.9 е ,че износва разпределителния вал може би ще се наложи да го смениш, ако не е сменян

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Вто 12 май 2020 13:38

Не знам дали всички, но доста от дизеловите пасати са с дизелови доотоплители на Вебасто.
Съответно като не работи тоя доотоплител, логично е да няма бързо загряване зимата. Дизелите без такава печка, при други модели на концерна, имат електрически подгрев или на антифриза или директно на въздуха вкарван през парното. Но като има печка разчитат само на нея... И когато е точно доотоплител(работи само при работещ ДВГ), доста често спира да функционира, особено когато колата се кара на сравнително кратки разстояния зимата. Отделен е въпроса, че сравнително лесно се преправя такъв доотоплител да работи като обикновенна печка, което е читава и полезна екстра(грее мотор и купе предварително), а и самата печка работи по-безпроблемно.
Трябва да е ясно, че дизели без DPF на тоя модел има поне до появата на комън рейл. При 1,9 има и двата варианта(DPF е бил по желание), а при 2,0 само при 8-клапановите(при 16-клапана само за 170к.с.)
Хубава кола е, но тия разни излишни за мен екстри, които се прецакват, лично мен ме дразнят, и заради тях бих гледал друг модел, най-вероятно на Шкода. Като пространство даже Октавията е близка, а е по-проста и безпроблемна. Разликата в комфорта за мен не е толкова важна.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”