Здравейте, колеги,
Трябва ми непретенциозна бензинова кола за ежедневна употреба и от време на време за извънградски пътувания. Имам къща, до която се стига по доста дълъг и обрасъл с храсти черен път, което предполага нещо по-обикновено. Иска ми се колата да е сравнително проста за поддръжка, за да нямам главоболия с майстори. Не държа на екстри, освен ABS и климатик. Другото е бонус. Газифициране също не ме интересува. Попаднах на следната обява:
https://www.cars.bg/offer/5f9ae7e91e877943514f4142
Общото мнение е, че тези Пасат-и са читави, но ми се иска да чуя мения от хора с реален опит. Че ще има ремонти е ясно, въпроса е да не са ежедневие.
Приемам и други предложения за модели и марки, единствено държа на комби.
Мнение Passat 2 1.8
- BeNjI14
- Автомобил: Vw Polo mk4 Facelift
- Двигател: AWY BMD 2006
Re: Мнение Passat 2 1.8
Този Пасат е б3 на обявата нов внос приготви си пари отделно за регистрацията около 500 лв но бонуса е че не е каран в България като цяло б3 и б4 са точно като за теб ще ти върши работа прегледаи и SEAT Córdoba Vario.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Изглежда, че е боядисвана, и се съмнявам да има климатик. Иначе са ОК. Гледай ги до 1996г, т.е. и следващия модел, който принципно е почти същата кола, но по-лесно ще намериш с климатик и ABS.
Гледам ги от доста време, както и Ауди 80 и 100, но почти всички са в доста лошо състояние. То е нормално де, с оглед на възрастта им. Иначе и Сеат Кордоба също преглеждам, но там обявите са много малко и повечето са по около 75 к.с., което вече е доста слабо. Шкода Октавия също е вариант, но там ми се струва, че цените са малко надути. Макар, че ако колата е запазена, не е проблем.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Това е положението с тоя модел. В перфектно състояние са за колекционери и цените са други, ако въобще има такива бройки. Затова се гледат основни неща, останалото се прави при достатъчно мерак. И втора употреба части има на народна цени, и тапицерски услуги може да са от полза... Но преди всичко трябват малко знания около вариантите на тези коли и различните им комплектации, както и някаква концепция какво точно се търси.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не е нормално един автомобил да изглежда зле без значение от годините му. По-вероятно е да се намери някое Ауди 80 комби, отколкото здрав Пасат.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
На първо място научи моделите на Пасат и си пправи заглавието:
viewtopic.php?f=6&t=38785
Колата на обявата изглежда добре, но със сигурност трябва да я види някой, който има представа от този двигател
viewtopic.php?f=6&t=38785
Колата на обявата изглежда добре, но със сигурност трябва да я види някой, който има представа от този двигател
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Колата със сигурност не е 96г. Последния Б3 е излязъл от завода 93 или началото на 94г.... Няма климатик. АБС то дори и да го има е проблемно на този автомобил така че по-добре без него .
Ако ламарините са ок...това е твоята кола ако се откажеш от климатика и абс...
Ако ламарините са ок...това е твоята кола ако се откажеш от климатика и абс...
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Тази кола съдейки по стикета за преглед е от Австрия, да няма ръжда е много съмнително, изглежда пребоядисана. За да се продава нов внос и то на печалба е била чист подарък. Сигурно е стояла занемарена в нечий двор сумати години.
Лично мнение, че не бих купил кола за 1000 лв. нов внос, която за да я пусна в движение плащам около 500 КАТ и то ако не съм платил 1 година напред ГО. Оттам натакък се почва наливането на пари, травиалното обслужване ит.н. Сигурно ще изленат и накладки с дискове, някакви гуми да сложат. Винетка, чистачки и 1 тон дреболии, всяка струващи някакви тънки суми.
Като се тегли чертата без никакви грандиозни ремонти излиза, че съм си купил Б3ка за 2 и нещо дори може и клонящ към 3.
Та в този ред на мисли, около 2.5-3 има редица екземпляри и дори Б4 (Б5 също) с климатици и т.н. в състояние да ги прехвърлиш в КАТ и да се вози човек поне отначало. Че после и там ще се наливат пари е повече от ясно.
Другия плюс на стара кола с регистрация, че вече са й правени ремонтите и собсвеника й (допускам ,че е добросъвестен) ще сподели какво и защо вече е оправено и дали нещо има да се прави.
Лично мнение, че не бих купил кола за 1000 лв. нов внос, която за да я пусна в движение плащам около 500 КАТ и то ако не съм платил 1 година напред ГО. Оттам натакък се почва наливането на пари, травиалното обслужване ит.н. Сигурно ще изленат и накладки с дискове, някакви гуми да сложат. Винетка, чистачки и 1 тон дреболии, всяка струващи някакви тънки суми.
Като се тегли чертата без никакви грандиозни ремонти излиза, че съм си купил Б3ка за 2 и нещо дори може и клонящ към 3.
Та в този ред на мисли, около 2.5-3 има редица екземпляри и дори Б4 (Б5 също) с климатици и т.н. в състояние да ги прехвърлиш в КАТ и да се вози човек поне отначало. Че после и там ще се наливат пари е повече от ясно.
Другия плюс на стара кола с регистрация, че вече са й правени ремонтите и собсвеника й (допускам ,че е добросъвестен) ще сподели какво и защо вече е оправено и дали нещо има да се прави.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
да може да вкараш още две ....но подръжката е евтина и за разлика от б5 е в пъти по-евтина и по-нечуплива....
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Много голяма рядкост е ФВ с червен цвят да не им се олюпи лака с времето. Но може и да има изключения . На снимките изглежда добре боята ( или е прясно измита и снимана )
Отдолу обаче може да е леш. Виждал съм изгнили мостове по такива. Трябва се огледа .
Парното със сигурност, айде да не е 100%, но 95% не му работи вече ( клапи) . Задния мост селеновите втулки и те ще са за смяна . Колата не е висока, пишеш, ще се ходи по черен път. С такава трябва се внимава да не се чупи ножа на бронята отпред, после почват други проблеми ( прегрява ) . Таблото им е слабо място и натрупаните годинки в кофти климат могат да изиграят неприятна шега.
Отдолу обаче може да е леш. Виждал съм изгнили мостове по такива. Трябва се огледа .
Парното със сигурност, айде да не е 100%, но 95% не му работи вече ( клапи) . Задния мост селеновите втулки и те ще са за смяна . Колата не е висока, пишеш, ще се ходи по черен път. С такава трябва се внимава да не се чупи ножа на бронята отпред, после почват други проблеми ( прегрява ) . Таблото им е слабо място и натрупаните годинки в кофти климат могат да изиграят неприятна шега.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Виждам че цените им се вдигат на тия кокаи, значи моят ще си го държа още известно време или поне докато жената се прибере от чужбина
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Или продавача лъже здраво,или не знае какво продава. Колата е боядисана прясно. Че не е 96 набор,ясно е. За нов внос са много пари. Тишината го е казал точно. Има В5 за тия пари,но е годен за моргата. Бих прескочил тая обява.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Повече от ясно е, че е пребоядисван. Табелите Пасат не излизат с червено от завода.
А, когато стане време за някой по-сериозен ремонт от стандартните дреболии по старите коли - майсторите си вземат паричките, така или иначе. Дали е Пасат или Голф 4 е все тая.
А, когато стане време за някой по-сериозен ремонт от стандартните дреболии по старите коли - майсторите си вземат паричките, така или иначе. Дали е Пасат или Голф 4 е все тая.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Да бе Стеф,ма рейка за тоя Пасат е 30лв. А за Голф 4 е 200.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”