Предварително се извинявам за невежеството си и се надявам да проявите търпение, тъй като не разбирам много от коли понеже досега не съм се интересувал. Предстой ми покупка на автомобил и съм се спрял на Голф 4ка с 1.8 турбо мотор, който след известно четене стигнах до извода, че е best of both worlds като вървеж и поддръжка. Разгледах обявите из България, но нещо не останах много очарован от състоянието на предлаганите автомобили и факта, че предимно се продават от хора от малцинствата, което говори и за евентуалното качество на поддръжката им досега, и реших да проверя в немското мобиле. Бях набелязал няколко конкретни автомобила за евентуален оглед, но човека, който прави огледите там ми обясни, че може би няма да е много изгодно да се вземе подобна кола от там, тъй като разходите са както следва:
1. Цена на автомобила - между 2 и 3.5 хил евро
2. Комисионна за пича - 330 лева
3. Цена за оглед на една кола - 240 лева
4. Автовоз до БГ - поне 1000 лева
5. Регистрация, такси и застраховки - тук не съм много наясно колко ще са, но да речем към 7-800лева?
6. Газова - 1000лева
7. Евентуално някакво обслужване след покупка - ?
Общо взето се замислих, че само разходите за автовоз, комисионна и евентуално проверка на 2-3 автомобила стъпва на 2 хиляди лева

1. Оправдана ли ще е доста по-високата цена на подобен автомобил от немско или да гледам обяви в БГ?
2. Към какъв автомобил евентуално да се насоча, който хем се поддържа прилично, хем и "върви"?
Насочил съм се към този мотор, тъй като си мисля да му сложа и газ. Бюджетът ми не е голям - до 8-9 хил. лева. Месечният ми доход не вярвам да е от значение за избора ми, но е над 2хил., но със сигурност предпочитам да се спра на нещо, което няма да ми гълта известна част от парите всеки месец. Благодаря предварително, оставам на линия да отговарям на евентуални въпроси и пак казвам, че от коли не разбирам особено и ще се надявам да ме извините ако съм написал някоя глупост :)