Покупка Touran 2014г. 1,4 бензин/метан

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
SawBass
Автомобил:
Двигател:

Покупка Touran 2014г. 1,4 бензин/метан

Мнениеот SawBass » Пет 03 юли 2020 13:24

Здравейте колеги :)
Семейството се увеличава съвсем скоро и старата кола, въпреки че е комби лека полека ще утеснява все повече и повече.
Доволен съм от VAG семейството (в момента карам Шкода Октавия 1) и предпочитанията ми са да остана в клуба. Това е и причината да се насоча към VW Touran като следващ автомобил.

Днес ходихме с жената да гледаме един конкретен екземпляр - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11581755080890171&slink=g1b0jr
Бих се радвал да чуя мнения от хора притежаващи подобен автомобил или запознати с марката и модела.
Това което най-много ме интересува е мнението ви за комбинираното гориво - този се води излязъл от завода с бензин/метан, а и каквото друго се сетите като подробност също би ми било от огромна полза.

Също така бих се радвал да чуя и някакви впечатления за мотора - хубав/лош, плюсове/минуси, ориентировъчна цена за обслужване и т.н.

Общо взето всякаква информация би ми била полезна, а аз от своя страна ще проуча мнения и впечатления от колеги от други страни.

Потребителски аватар
zoovanka
Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
Двигател: 2016 1395 TGI метан

Re: Покупка Touran 2014г. 1,4 бензин/метан

Мнениеот zoovanka » Съб 04 юли 2020 9:23

Аз съм с 1,4 110 к.,но се води TGI,незнам каква е разликата освен в годините,разходът е перфектен средно 4,5 кг/100 км. на макси кади е.Гледай да е с оригиналния редуктор,на мен вече 200 хил.км,никакъв проблем и никакво обслужване на метановата уредба.Ще сменям ангренаж,но рабрах че водната помпа не е част от него.Слаб двигател е определено,но за тези които търсят пробег-икономи,мисля към момента е най...Съединителите са също слабо място,оригиналния изкара 128 хил.км.

dtony
Автомобил: Passat 7
Двигател: Cdga 2012

Re: Покупка Touran 2014г. 1,4 бензин/метан

Мнениеот dtony » Нед 05 юли 2020 6:59

За мен съмнително малко километри има този Туран.
По Европа на тези километри под 8000 Е. не можеш да го намериш в добро състояние.
Иначе е много добър автомобил. Двигателя е мн. добър. Има доста ресурс. Харчи малко около 4-5кг метан. Върви прилично. 150к.с. мотора е с компресор и турбо(същият като на Пасат). Аз карам Пасат и съм много доволен.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”