netizen написа:Напротив, има! Олтрака е по-бавен от нормален пасат, освен това по спомен твоят беше с неоригинален размер гуми.
Да не е 7.9, а 8.0
И тогава бях с правилен размер.
Все тая, казах още в началото - лаишки тест и ще добавя - неангажиращи наблюдения. Не е нужно всички да скачат на тази ерес, че 190к.с. не е някакъв самолет, който значително да превъзхожда 150к.с. Както казах - също толкова подходящ мотор за ежедневно каране и изпреварване, както 190. Поне аз не знам някой да се е оплакал, че се задъхва и не му стига тяга.
А и темата все пак е за 190 и 240, където има обективни фактори да се смята, че 240 значително превъзхожда 190 по отношение на вървеж и усещане. И както отбеляза Владо, с цената на по-скъпа подръжка.
Ще добавя, че 240 се среща значително по-рядко и следователно не е толкова рутинен в сервизите, което за мен лично е проблем.
Кое си заслужава и дали е така, вече всеки сам си преценява.
Относно тунинга на 190 за да се докара до към 240, за което Владо каза, аз не бих изхождал от тази логика. Първо, че и той (тунинга) няма да замести липсата на още една турбина. И второ - цената е равносилна това да имаш още една турбина за смяна. Лично аз не бих чипирал без DSG да се чипира също. Така цената отива към 2000лв. за качествена доработка.
п.с.
Sarafov_03 написа:... при техен тест показва 7,5..
Това не е техен тест а 0 до 60 mph, което е по-малко от 100м