Покупка на Scirocco mk3 2.0tdi
Покупка на Scirocco mk3 2.0tdi
Здравейте колеги, за сега карам голф 4 1.9 роторка 110кс. Страшно много ми харесва Scirocco - то и съм хвърлил око на 2.0тди 140кс (2010 - 11)за около 12 - 15 хил лв. (или dsg или ръчка) но не мога да намеря никаква информация. Мотора от голф 5 ли е? Защото знам че имат проблем с главите и някакви соленоиди. Лоши коли ли са, че няма информация за тях, не виждам и да се карат много. Бих искал да знам за често срещани проблеми и поддръжка на автомобила. Благодаря 

- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
Re: Покупка на Scirocco mk3 2.0tdi
VW Scirocco 3 е на една и съща платформа с Голф 5 и 6,Джета 5,Еос и Тигуан-PQ35.Дизеловите мотори 2.0TDI 140,170 и 177 к.с. са комън рейл.Това при пре-фейса.Като цяло са здрави мотори,серийно с DPF.
За CBBB мотор който беше при мен,като слаби места-всмукателен колектор,EGR.За маслената помпа не съм много сигурен как е при Scirocco,демек има ли шестостен както е при Пасат,Тигуан и т.н.
Няма много информация за 2.0TDI в купетата на Scirocco 3 и Audi TT 8J,там главно предпочитани са бензиновите мотори.
И двете кутии са 6-степенни-механична и DSG.
За CBBB мотор който беше при мен,като слаби места-всмукателен колектор,EGR.За маслената помпа не съм много сигурен как е при Scirocco,демек има ли шестостен както е при Пасат,Тигуан и т.н.
Няма много информация за 2.0TDI в купетата на Scirocco 3 и Audi TT 8J,там главно предпочитани са бензиновите мотори.
И двете кутии са 6-степенни-механична и DSG.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”