Skoda Superb, Mazda 6, Opel insignia - избор на кола с бюджет 10-11 000 лв
-
- Автомобил:
- Двигател:
Skoda Superb, Mazda 6, Opel insignia - избор на кола с бюджет 10-11 000 лв
Здравейте,
Дойде време да сменям колата и се колебая между следните модели:
Шкода суперб - 1.8 - 160 к.с. ръчна с.к (2009-2013)
2.0 - 140 к.с ръчна с.к tdi
Мазда 6 - 2.0 - tdi (2009-2013)
2.5 -
Opel insignia.
Като цяло търся комби, освен шкодата, нейния седан е достъчно голям, ръчни скорости, по възможност бензин ( в последствие може ГИ), но не съм зачеркнал дизела. Бюджета ми е 10-11к за колата, без регистрация и обслужване.
Дойде време да сменям колата и се колебая между следните модели:
Шкода суперб - 1.8 - 160 к.с. ръчна с.к (2009-2013)
2.0 - 140 к.с ръчна с.к tdi
Мазда 6 - 2.0 - tdi (2009-2013)
2.5 -
Opel insignia.
Като цяло търся комби, освен шкодата, нейния седан е достъчно голям, ръчни скорости, по възможност бензин ( в последствие може ГИ), но не съм зачеркнал дизела. Бюджета ми е 10-11к за колата, без регистрация и обслужване.
Re: Избор на автомобил
Колега, 1.8 на Шкодата е с директно впръскване, демек си с тая комбинираната уредба, дето гори и бензин и газ едновременно. Иначе Маздата е куче, ама там дизела е 2.2. Да не говориш за 2.0 дизел 143к.с. фейслифта на ген 1? Принципно Insigniata e изключително тежка, комбито е огромно и яде дискове и накладки бая. Според мен двг за теб е 2.5 бензин-а на маздата, защото ще има прилично оборудване, ще можеш да и сложиш нормален ГИ и като цяло си е доста хубава кола. Почти влиза в бюджета. Супърб-а е хубав и той, просто там ГИ тегава работа. Зависи за какво ползване говорим ? Градско/европейско/български магистрали и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор на автомобил
Здравей, основно е градско вкъщи-работа и извънградско през уикендите. Искам по-голяма кола, защото мисля занапред когато се надявам да сме повече хора и да не си играя само да сменям коли.
-
- Автомобил: Mercedes W213
- Двигател: E 400 V 6
Re: Skoda Superb, Mazda 6, Opel insignia - избор на кола с бюджет 10-11 000 лв
Щом искаш голяма кола, то Инсигнията е най- голямата от трите. Особено комбито е огромно, но е тежък автомобил и си му трябва голям двигател. Щом искаш бензин имаш два варианта- 2.0 турбо 220 коня или 2.8 турбо 260 коня.
Инсигнията е минимум 250 килограма по-тежка от еквивалентна 6-ца. Общо взето за градска кола да си вземеш тоя шлеп, малко не си заслужава. Инсигния комбито е да тръгнеш от Бг за Франция по магистралата със 140 и целият керван и стигаш с комфорт и без умора. Пък и такава инсигния да си намери ще е в ниската част на бюджета му, докато Мазди бол. Особено градско, тоя мотор 2.0 турбо 220 коня според теб колко ще гори - дори и на газ. В голям град, аз залагам на минимум 17-18.
Хубави са инсигниите, ама за описаните от автора критерии, малко се губи смисъла. Шкодата пък автоматично отпада, защото е с директно впръскване. Тъй че, прецени си какво искаш, ако не те бъркат парите - има и Insignia OPC 2.8 turbo 4x4 325 коня и ще правиш BMW-тата на шашави. Според мен за автора, по-добрият избор е 6цата. Достатъчно комфортна и голяма кола е, и няма да се чуди да паркира на места за камиони.
Хубави са инсигниите, ама за описаните от автора критерии, малко се губи смисъла. Шкодата пък автоматично отпада, защото е с директно впръскване. Тъй че, прецени си какво искаш, ако не те бъркат парите - има и Insignia OPC 2.8 turbo 4x4 325 коня и ще правиш BMW-тата на шашави. Според мен за автора, по-добрият избор е 6цата. Достатъчно комфортна и голяма кола е, и няма да се чуди да паркира на места за камиони.
-
Това, което си написал, ми е ясно. Знам, че ще гори доста градско, знам, че са тежки и големи и т.н. Отговарям на колегата, който е посочил тези коли. А дали му трябва огромен и тежък кораб като Инсигнията за градско- това си го решава той. Всеки си има предпочитания и възгледи, които не е задължително да съвпадат с моите или твоите. Аз бих го посъветвал да погледне и Пасат- за 10-11 хиляди ще вземе Б6 тъпкана с екстри и доста запазена, а може и Б7, но там пък е в долната част за парите, които е предвидил.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Както споменах ГИ не ми е фикс идея, ще покарам на бензин да видя как е от към разход и ще го преценявам. Реално дизелов автомобил ще ми върши добра работа, но изпитвам лек страх от последващи ремонти. Живея в Плевен и не вися по задръствания, за това не мисля че ще стигна чак до 17-18. Двигател търся от порядъка на 150-170 к.с
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
лимузина бензин, който да става на газ , бих пръпоръчал волво
-
За тези коне има такъв двигател в Инсигния- 1.6 турбо 180 кончета. Има и един друг: 1.8 140 к.с., но не ти го препоръчвам, защото ще е прекалено слаб за купето на Инсигнията.
Към автора, само тези 3 коли ли са опции по зададените параметри ? От тях според мен, ако ще слагаш ГИ - Маздата, ако ще караш на бенз - Супърб-а също е добър, Инсигнията е много хубава кола, ама е брутално огромна и тежка, но предлага относително най-голям комфорт на дълго. За колко км на година ще се използва автомобила 10-15-20-25 ?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
dimitar.nikolov93 написа: Живея в Плевен и не вися по задръствания, за това не мисля че ще стигна чак до 17-18. Двигател търся от порядъка на 150-170 к.с
Разходът на моята кола в Плевен е по-висок, отколкото в София. Е, разстоянията са по-малки...
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
zdravkop64 написа:Щом искаш голяма кола, то Инсигнията е най- голямата от трите....
по външни габарити инсигния комби, може и да е по-дълга от сюпърб седан, но е категорично много по-тясна в купето, да не говорим за багажника.
-
- Автомобил:
- Двигател:
thanis написа:Към автора, само тези 3 коли ли са опции по зададените параметри ? От тях според мен, ако ще слагаш ГИ - Маздата, ако ще караш на бенз - Супърб-а също е добър, Инсигнията е много хубава кола, ама е брутално огромна и тежка, но предлага относително най-голям комфорт на дълго. За колко км на година ще се използва автомобила 10-15-20-25 ?
Отворен съм и за други предложения за автомобили. Да кажем около 15-20к км. Ще минавам
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Шкода с бензин 1.8/160 я остави.
Инсигния комби,ебати каруцата,дървена,тясна,малък багажник.
За Мазда, дизел,ми като за покойник са думите.
Та стесних ти избора максимално.
Инсигния комби,ебати каруцата,дървена,тясна,малък багажник.
За Мазда, дизел,ми като за покойник са думите.
Та стесних ти избора максимално.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Мазда 6 дизелова само като нова или близко до нова.
Шкода супърб е доста приличен вариант 2ка/140кс.Тук за мен проблема е качеството на изработка и вложените материи. Ако това за теб не е проблем си е супер кола.
Аз бих заложил на Пасат Б6 от последните произведени 2010г. С описания бюджет ще се намери хубава бройка с мотор СВАВ, 2ка 140кс.
Задрасканата нула никога не е била опция за моят мироглед.
Шкода супърб е доста приличен вариант 2ка/140кс.Тук за мен проблема е качеството на изработка и вложените материи. Ако това за теб не е проблем си е супер кола.
Аз бих заложил на Пасат Б6 от последните произведени 2010г. С описания бюджет ще се намери хубава бройка с мотор СВАВ, 2ка 140кс.
Задрасканата нула никога не е била опция за моят мироглед.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”