Здравейте!
Първо ще започна с това, че не разбирам нищо от коли, но разбира се ще има човек с мен при оглед и евентуално закупуване на даден автомобил.
Обмислям да си купя автомобил и разполагам със сума 25000-30000лв. Бях разгледал VW CC, Волво (няма значение модела), rav4.
Знам, че поддръжката няма да е евтина, това не ми е проблем, също така знам, че кола се купува на късмет, по-скоро исках да знам, кои са по-надеждни и няма да са толкова проблеми от горе посочените коли, които съм изброил. Ще оценят, ако предложите други модели.
Благодаря предварително!
Автомобил за 25-30 000 лева - мнения и идеи
-
- Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
- Двигател: 1600 126 hp 2010 year
Re: Закупуване на автомобил - мнения и идеи
Не става много ясно , кола за какво каране ви е необходима понеже cc и rav4 са две доста различни коли. И все пак , ако водещ критерий е надеждност.... Ако е дизел вземете си cc. Aко ще е бензин , вземете си Rav4 (може и хибрид). Дизел на Toyota в този ценови диапазон , всъщност не е толкова страшно да се вземе , понеже ако автомобилът е под 10 год. и под 185 к има опция да му се активира гаранция към представителството , но все пак като цяло там си имат някакви дизелови мотори , които е добре да се избягват.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Доста различни автомобили. За тези пари не е като да няма избор.
За нова - трябва да се чака половин до една година, а и за тези пари... Освен Дачия друго не се сещам.
За нова - трябва да се чака половин до една година, а и за тези пари... Освен Дачия друго не се сещам.
На лизинг ще изплати, щом може да даде 30 бона сега. Наскоро поръчана тойота хибрид срока за доатавка бе до 3 месеца за малко над 40к лева.
Градско почти не карам, веднъж месечно изминавам 300км (за да се прибера на село) и няколко пъти в годината ходято Турция. Новата електричка Дачиа я препоръчват главно за градско, доколкото съм запознат.
Искам що годе по-читава кола, а не да не излиза от сервиза изобщо (знам, че всичко е до късмет). Дизел или бензин, нямам претенции честно казано. Знам, че са различни коли като цяло, но ми харесват и на визия.
Ако имате някакви въпрос ме питайте, опитвам се да добавя каквото се сетя.
Искам що годе по-читава кола, а не да не излиза от сервиза изобщо (знам, че всичко е до късмет). Дизел или бензин, нямам претенции честно казано. Знам, че са различни коли като цяло, но ми харесват и на визия.
Ако имате някакви въпрос ме питайте, опитвам се да добавя каквото се сетя.
Последна промяна от Hustara на Съб 08 яну 2022 20:03, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
- Двигател: 1600 126 hp 2010 year
Запрян написа:На лизинг ще изплати, щом може да даде 30 бона сега. Наскоро поръчана тойота хибрид срока за доатавка бе до 3 месеца за малко над 40к лева.
Извинявам се за офф топика , но верно Toйота имали най- малко проблеми с липсата на микрочипове и е видно от класациите ,че в момента къртят пазара по продажба на нови автомобили.
Автора ако не му се чака за нова, да гледа за върната от лизинг. С този бюджет не бих гледал друго. Ако се кара предимно дълги разстояния дизел не е лош вариант. От повечето марки автомобиили има читави с такива агрегати, а за комфорта седан или комби зависи от багажа.
Съвет към автора - забрави приказки то рода на "въпрос на шанс", "ако случиш", "колата като жената и т.н.". Автомобил за 25 000 - 30 000 лева задължително го караш в официален сервиз за пълна диагностика преди покупка. Иначе, както са казали колегите по-горе, Rav 4 и Passat CC са доста различни автомобили. Затова е хубаво да покараш няколко различни екземпляра и да придобиеш лични впечатления.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
За това ползване си взимай редовно рент-а-кар, може и всеки път различна. Там са нови коли, обслужени, с платени всички данъци, застраховки и такси.
Просто седни, напиши на един лист какви пари ще даваш на година за тая собствена кола, и колко би давал за рент-а-кар. Щото имаш поддръжка, гуми, масла, филтри...застраховки, винетка... непредвидени разходи и ремонти, някои доста скъпи консумативи... А пък собствената кола се обезценява, остарява... Може и на километър да ги сметнеш разходите, поне предвидимите...
Тия 30 хиляди лева ще ти стигнат за 5-6 години рентакар плюс горивото. Т.е. за 60 хиляди километра, 30 хиляди лева. Значи по 0,50лв на километър.
Кола за 30 хиляди лева, има някакви постоянни разходи на година, примерно 2 хиляди лева. За гориво, грубо още толкова. По 6 години стават 24 хиляди лева. Отделно, за 6 години ще се е обезценила с още 5-6 хиляди лева, та излиза пак същото. Ако нещо по-сериозно се счупи, разходите на личната още повече нарастват.
За в града има таксита, транспорт, метро...
Е, ако взимаш много луксозни рент-а-кар, може да не е баш така, а и като цяло сметките са доста примерни, щото не ми се рови за по-конкретни цифри. Вероятно има и други предимства и недостатъци тоя вариант, но си струва да се помисли.
Освен това, май има и разни варианти за оперативен лизинг, което е горе долу разновидност на рентакар.
Просто седни, напиши на един лист какви пари ще даваш на година за тая собствена кола, и колко би давал за рент-а-кар. Щото имаш поддръжка, гуми, масла, филтри...застраховки, винетка... непредвидени разходи и ремонти, някои доста скъпи консумативи... А пък собствената кола се обезценява, остарява... Може и на километър да ги сметнеш разходите, поне предвидимите...
Тия 30 хиляди лева ще ти стигнат за 5-6 години рентакар плюс горивото. Т.е. за 60 хиляди километра, 30 хиляди лева. Значи по 0,50лв на километър.
Кола за 30 хиляди лева, има някакви постоянни разходи на година, примерно 2 хиляди лева. За гориво, грубо още толкова. По 6 години стават 24 хиляди лева. Отделно, за 6 години ще се е обезценила с още 5-6 хиляди лева, та излиза пак същото. Ако нещо по-сериозно се счупи, разходите на личната още повече нарастват.
За в града има таксита, транспорт, метро...
Е, ако взимаш много луксозни рент-а-кар, може да не е баш така, а и като цяло сметките са доста примерни, щото не ми се рови за по-конкретни цифри. Вероятно има и други предимства и недостатъци тоя вариант, но си струва да се помисли.
Освен това, май има и разни варианти за оперативен лизинг, което е горе долу разновидност на рентакар.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Не е оферта рент-а-кар освен ако не го вземеш да седи 24/7 при теб защото времето е по скъпи от парите, а ти не го смяташ, трябва да отидеш до някъде за да го вземеш тоя кар и да попълниш едни документи, сега си представи как го правиш всяка седмица, Рент-а-кар-а е оферта само за short term usage
-
- VW експерт
Някои фирми за рент-а-кар даваха колата където е удобно за клиента. Пък за редовен клиент хептен безпроблемно може да се организира всичко.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
И пак не е оферта. По оферта е да си купиш кола за 6000 лв. почти 20 годишна отколкото да взимаш рент-а-кар, ще ти е по евтино и ще ти спести време отколкото всеки рент-а-кар.
Който е решил да даде 25-30к за кола ще ги даде, аз естествено бих взел нещо то VAG фамилията, ако вземеш нещо на 2-3г. на около 100к особено дизел до към 200 не очаквай да даваш кой знае какво за поддръжка освен обслужванията, това от опит го казвам.
Който е решил да даде 25-30к за кола ще ги даде, аз естествено бих взел нещо то VAG фамилията, ако вземеш нещо на 2-3г. на около 100к особено дизел до към 200 не очаквай да даваш кой знае какво за поддръжка освен обслужванията, това от опит го казвам.
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Рент-а-кар до Турция... И на нова кола каското в Турция ще бъде мъка ако стане нещо (поне на познати с разни Мазди нови не ги зачитат в Турция). Иначе и Рав и CC ми харесват. Щом е за извънградско бих взел CC, не ми трябва просвет отдолу, а динамика.
-
- VW експерт
То е ясно, че за целите и кола от 6000лв ще стане, ама човек готов да хвърли 30 бона за толкова малко ползване на колата, явно търси имидж, удобства и пр.
Рент-а-кар е само идея, която има своите предимства и недостатъци. А и с течение на времето, може нуждите на питащият да се променят.
Рент-а-кар е само идея, която има своите предимства и недостатъци. А и с течение на времето, може нуждите на питащият да се променят.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”