VW Passat Alltrack B8 - Въпроси

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Patzo46
Автомобил:
Двигател:

VW Passat Alltrack B8 - Въпроси

Мнениеот Patzo46 » Чет 04 юли 2024 15:54

Здравейте, съфорумци! Решил съм се на покупка на VW Passat Alltrack B8. Имам доста въпроси относно избор за двигател и оборудване, вид навигация и т.н. Засега желанието ми е за битурбо дизел, 2016 - 2019, автомат, дистроник, панорама, памет, LED завиващи фарове, диг. табло. (трудно ще е, знам). Чудя се за окачването, не открих дали този модел има адаптивни амортисьори или само нормалния Пасат. Четох обаче за доста проблеми, скорости, силика, дпф-и, егр-и и т.н. Та генералния въпрос ми е : Има ли в D-Bros някой специалист, който би отделил 30 мин за разговор, па дори и срещу заплащане?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: VW Passat Alltrack B8 - Въпроси

Мнениеот Vlad777 » Чет 04 юли 2024 16:00

Здравей, аз карам Passat B8 (не Alltrack), който има всичко изброено, освен памет на седалките. Имам и DCC, което със сигурност се предлага и на Alltrack.

Когато си избирах колата, първото ми изискване беше да е на под 100 000 км. Естествено това рефлектира и върху бюджета, но не съжалявам и ако сега търсех кола, пак бих го поставил като задължително условие. Темата за тази кола е тук

Потребителски аватар
Kn0cK3r
Автомобил: Passat B8 TSI 280кс R-Line
Двигател: CJXA

Мнениеот Kn0cK3r » Пон 08 юли 2024 23:25

Здравейте,
Ще си позволя да ползвам темата на колега, тъй като и аз съм в процес на покупка на VW Passat Alltrack. До сега карах Ауди А4 2.0TDI 177кс, но търся нещо по-голямо и с по-мека возия. Насочил съм се към фейслифта и конкретно към екземпляр 2020г с 2.0 ТДИ 190кс 4Motion DSG. Тук автомата е 7-степенно DSG. Знам, че 6-степенното DSG в предходните модели като цяло са безпроблемни, но нищо не знам за 7-степенното при Alltrack, въпреки че А4-ката е също с 7 степенен S-Tronic. Всякакви насоки и мнения биха били полезни, тъй като чакам колата да пристигне от Италия, за да отида на оглед.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 20 юли 2024 7:54

Скоростната кутия при Пасат Б8 2.0 TDI 190 к.с. след фейслифта (горе-долу след юли 2017 г.) е седемстепенна с означение DQ381. Кутията е здрава и сравнително безпроблемна. Няма нищо общо със седемстепенната DQ200 със сухи съединители, която се монтира на "малките" двигатели (освен броя на предавките). При 240 к.с. дизел варианта кутията също седемстепенна с означение DQ500, при която по мои наблюдения се срещат по-често проблеми, но всъщност е и въпрос май малко на късмет. Успех с търсенето, задължително прегледай автомобила при доверен сервиз/майстор/диагностик.

Потребителски аватар
Kn0cK3r
Автомобил: Passat B8 TSI 280кс R-Line
Двигател: CJXA

Мнениеот Kn0cK3r » Нед 21 юли 2024 17:52

@dobrin, благодаря ти за полезната информация! Обмислям да запазя час за преглед в официален сервиз.
Колата все още не е пристигнала в България. Закупена е от представителство в Северна Италия и пътува насам.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”