Здравейте,колеги запътил съм се да купувам Golf6 2.0Tdi 110hp код на мотора Cbdc
Какво е вашето мнение за този двигател ?
Има ли проблемите като при помпа дюзите при Golf5 и ауди а3 8р 2.0tdi с пукането на глави и заоблянето на шестограма на маслената помпа?
Благодаря!
Golf6 2.0 TDI 110 hp код на мотора CBDC мнения?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Golf6 2.0 TDI 110 hp код на мотора CBDC мнения?
няма изборните проблеми като цяло здрав мотор стига да не на 300-400 к км
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Моя Голф 6+ е със същия мотор, като цяло нямам оплаквания от самия агрегат. Икономичен е, не гори масло, пъргав е и вече 90х километра не ми е правил проблем. Този автомобил е закупен от частно лице в Германия и в първите няколко хиляди км. не е имало проблеми. В един момент, в процес на регенерация на DPF започна да тресе на празен ход и да налива нафта в маслото. Първото подозрение бе насочено към запушен DPF, който беше изкормен физически и софтуерно. Проблема остана. След това помпата беше изпратена в София за стенд и ремонт. След което мотора продължаваше да тресе и накрая сменихме и маховика, но продължаваше да си тресе на празен ход. В крайна сметка ремонт на две дюзи и мъките приключиха за общо около 3700лв. Всичко това описах за да си спестите много нерви и пари ако Ви се появи сходен проблем. Sportsvan-а от аватара е в друг член от семейството, с него за сега да чукна няма проблем.
Но според мен двигателя си е ОК. Успех с избора!
Но според мен двигателя си е ОК. Успех с избора!
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
От опит мога да кажа,че около и над 250 к км почват проблеми с дюзи и разна друга периферия те все пак са са консумативи с определен ресурс