Здравейте колеги,
Искам да сменя вярно служилия ми Passat b5.5 комби 1.9 131 higline с Passat b7 комби 2.0( може би 140 кс, ако намеря 177 к.с още по-добре)Бюджетът ми е таван 18 000 за закупуване. Гледай обявя в нашето mobile на коли само с регистрация. Какво бихте ме посъветвали да внимавам като ходя на огледи тук. Гледам също такива и в Германия, които са минавали TUF скоро. Какво да очаквам при най-масовия 140 к.с и нещо важно което забравих е, че искам да е автомат.
Покупка на Passat b7 2.0 Дизел
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Re: Покупка на Passat b7 2.0 Дизел
Внимавай да не ти пробутат кола с тръгнало да пуска стружки ГНП. Ремонта за 2tdi B7 e около 10 000лв.
Прав е колегата, но е изключение този ремонт и не се случва на всеки такъв пасат. Обикновено се получава когато гаражни майстори сменят горивен филтър и въртят на сухо помпата за високо налягане(тоест не спазват процедурата да пуснат 2 пъти помпата в резервоара да качи гориво).
Също така ремонта е около 3-4 000, нова помпа с върната стара, рециклиране или дюзи втора ръка и другото е промиване на системата щателно.
177 е чудесен мотор, търси си да е 2014 от последните. Трябва да внимаваш и с DSG-то много. Наскоро гледах един приличен пасат, бял, в чешкото dasweltаuto, с прилични екстри, ама мисля беше ръчка за 14 600, на 150 хиляди км с цялата история.
Също така ремонта е около 3-4 000, нова помпа с върната стара, рециклиране или дюзи втора ръка и другото е промиване на системата щателно.
177 е чудесен мотор, търси си да е 2014 от последните. Трябва да внимаваш и с DSG-то много. Наскоро гледах един приличен пасат, бял, в чешкото dasweltаuto, с прилични екстри, ама мисля беше ръчка за 14 600, на 150 хиляди км с цялата история.
-
- Автомобил:
- Двигател:
railfan написа:Прав е колегата,...
Идеята ми е ако мога тук да си намеря някой читав от колега или евентуално автокъща(макар че трудна работа) и ако е от вън мисля за Германия или Холандия. За Чехия не знам много отзиви за колите от там. Но ще проверя! А с дюзите как строят нещата и всичко останало покрай скапаната нафта която ни продават в България. ЕГР клапан може ли да се изолира софтуерно и прави ли се това или не?
Последна промяна от radotom на Нед 10 ное 2024 11:05, променено общо 1 път.
Причина: Моля, избягвате ненужните цитати. Има бутон Нов Отговор
Причина: Моля, избягвате ненужните цитати. Има бутон Нов Отговор
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”