Помощ за оглед на VW Touran 2020 в Плевен

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
dzhendov
Автомобил:
Двигател:

Помощ за оглед на VW Touran 2020 в Плевен

Мнениеот dzhendov » Вто 15 юли 2025 20:39

Здравейте,
От Варна съм, искам да взема един Туран, който се намира на 15км от Плевен.
Имам диагностика, но имам нужда от някой, който разбира от VW и да дойде на място да каже дали има живот в този мотор.
На 400 000км е, а колата е 2019-2020.
Не са малко километрите, но пък може да има още много живот в тях, а цената е доста добра.
Ще си заплатя всичко, разбира се.
Колата няма номера, не мога да я карам по сервизи.

Идеи?

Благодаря!!

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Re: Помощ за оглед на VW Touran 2020 в Плевен

Мнениеот thanis » Сря 16 юли 2025 8:04

Наемаш си пътна помощ и я водиш в сервиз за оглед. На място без тест драйв и без възможност да се прегледа както трябва си е голям риск.

Колкото и да е добра цената няма да е под 15-20 хил лева. Ако някой ти го дава за 10 - вземай и ще му мислиш след това.

Ако няма сервизна история някаква или поне да знаеш как е използвана колата - трябва да си много внимателен. Толкова километри за кратък период означава, че това е бил шатъл на някой хотел примерно и са пътували с нея до летището да кажем.

Реално от всеки мотор можеш да изкараш 1 милион километра, въпроса е колко и какви неща трябва да се сменят.

Трябва да се гледа окачването как е, да се провери турбото как е, да се провери за течове, да се види за хлабини по ролки, да се проверят всички функции и т.н. освен диагностиката. Не всичко светва на компютъра да знаеш.

Въпрос на цена е всичко. Ако е визуално здрава и е под 10 хил лева на 400+ хиляди километра е супер оферта (дори и да е зле и да е скъп ремонта - можеш да я продадеш за части и да си върнеш голяма част от парите). Ако е примерно 25-30 хил. лева си е бомба и трябва да се внимава, тук ако е зле трябва да прецениш - дали преглъщаш факта, че си се прецакал или я оправяш и става непродаваема.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 16 юли 2025 8:10

Модел 2020 г на 400 к км не добра идея то ако имаше живот в мотора и периферия визирам егр,дросела,турбина,дпф щяха да си го карат

dzhendov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dzhendov » Сря 16 юли 2025 8:30

цената е 13500. последния запис във VW Германия е 2022-ра на 400 000км.
Не се виждат удари, внесена е в България началото на тази година.
По думи на продавача е за да си я кара като такси, а от 2022-ра след това е била в някакъв дом за стари хора и не е обслужвана в официален сервиз.
Да, имам добра диагностика, но знам, че на нея няма да видя много неща.

Колата ми трябва за рентакар, т.е. не ми върши работа да се чупи през 2 седмици и да влиза в аварийни режими, но и не е рентабилно да взема за 25000 читав туран.
Контакти на някой, който да направи тази проверка, ако трябва да я закара до сервиз и т.н.?

Плевен ми е на 4 часа, не виждам смисъл да ходя, при положение, че мога да платя всичко предварително и да се направи същата проверка.
Ако няма прекалено много изненади, ще отида да я видя.
+359883313200

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”