Здравейте! Ще съм истински благодарна на чуя мнение за този VW Passat. Сравнявам го с едно Пежо 508 и трябва бързо да реша и купя нещо. Сама жена съм с 2 деца :) и без кола не може да се преживява. Изчела съм форумите и AI за двигателите, но дирекнто сравнение на обяви ми е трудно.
https://www.mobile.bg/obiava-1173645133 ... ssat-sedan
https://www.mobile.bg/obiava-1176262642 ... en-112h-km
*няма да казвам, че поглеждам и Infinity Q30, че ще се развводни темата
Благодаря наистина на всеки за споделения опит!
Мнение за покупка на автомобил
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Re: Мнение за покупка на автомобил
Сама жена с 2 деца и 35хил. излишни? И двете коли не са типично женски. Аз все пак клоня към пежото, но съветвам да си преосмислите приоритетите.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Първото е къде ще се кара колата градско или извънградско ?ако е за града бензин е за предпочитане но 1.4 е със калпав автоматик съответно заради това не за препоръчване
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Пежото е много добър избор, не са писали колко конски сили е, но подозирам че е 180.
Обаче е много нисък автомобил, и качването на малки деца е тегаво когато трябва да се приведеш отзад. Аз съм 185см и излизането от тази кола ми е било трудно, за магистрално каране е топ, а кутия е страхотна.
Пасата е по-рационалния избор, особено ако се кара повечко градско.
Обаче е много нисък автомобил, и качването на малки деца е тегаво когато трябва да се приведеш отзад. Аз съм 185см и излизането от тази кола ми е било трудно, за магистрално каране е топ, а кутия е страхотна.
Пасата е по-рационалния избор, особено ако се кара повечко градско.
Благодаря за мненията. Действително не са типично женски коли, но ми се иска да имам нещо като 2 в 1, и това е трудната задача. Да става и за дълъг път и да има някакъ живот в него, а не трицилиндров 1,2 на Пежо бензин (иначе всички и жени и мъже много карат 2008/3008....). Като цяло карам предимно градско, но пътувам поне веднъж в месеца извънградско. Не искам да бъде Polo, Golf или Jetta, ако е VW, и съответно пасатите не са толкова огромни. Бях хвърлила око (типично за жените) и на T-roc, имаше добър от Swiss, но практически освен тренда не виждам ползва от suv-a (чувам, че вози твърдо, не е широк вътре, колата си е по-стабилна). Просто конкретно този пасат е на малко км от ФЛ и исках да видя дали двигателят е добър.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Двигателя не лош но автомата е калпав ако се спирате на пасат трябва да търсите 2.0 бензин
- zdravkop64
- Автомобил: Mercedes W213
- Двигател: E 400 V6
За Пасата- на почти 8 години, а само 49 000 км? Доста странно да е на тези километри. Искай му ВИН номер задължително, за да го провериш. Ако наистина е на толкова, автоматът не е проблем, както ти пишат колегите. Чак след 120- 130 000 км може да се появят проблеми. Моят беше на 130 000 и започваше да се усеща леко буксуване. Така че имаш още едни почти 100 000 км без проблеми за кутията. За Пежото нямам мнение.
- zdravkop64
- Автомобил: Mercedes W213
- Двигател: E 400 V6
EliM написа:А 1,5 безнин, 150 к.с.?
Този двигател е с уж проблемната кутия, но виж какво ти написах по- горе.
zdravkop64 написа:За Пасата- на почти 8 години, а само 49 000 км? Доста странно да е на тези километри. Искай му ВИН номер задължително, за да го провериш. Ако наистина е на толкова, автоматът не е проблем, както ти пишат колегите. Чак след 120- 130 000 км може да се появят проблеми. Моят беше на 130 000 и започваше да се усеща леко буксуване. Така че имаш още едни почти 100 000 км без проблеми за кутията. За Пежото нямам мнение.
Благодаря много, точно някаква статия ми попадна за 1,4 TSI колко зле е, затова питам тук за реално мнение от ползватели. Ще взема VIN, да - уж е купувана от официалния представител на VW в града.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Виж Mazda 3 след 2015-6г., 2.0 бензин, между 150 и 160 коня.
Гледай само за ръжда, колата е перфектна за жена.
Мотора е с верига, вечен, няма нужда от смяна.
Кутията е Aisin хидро кара по 300 000км без проблем.
С тия двете горе не се занимавай.
Мотора е с верига, вечен, няма нужда от смяна.
Кутията е Aisin хидро кара по 300 000км без проблем.
С тия двете горе не се занимавай.
- joro_kem
- VW експерт

- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Погледнете и октавия комби - по-компактна е и същевременно събира доста багаж. За съжаление, държат високи цени.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Хъм, жена с 2 деца, пък се гледат седани, дали комби не е по-практичния вариант?
Иначе ако колата ще се кара предимно градско и на по-къси разстояния, по-добре да се гледа за бензинова. Съвременните дизели не обичат такъв тип ползване, почват проблеми с DPF и EGR, трудно стоплят зимата и т.н.
П.П. Гледам, че обявата за Пасата вече я няма, да не би темата вече да е излишна?
Иначе ако колата ще се кара предимно градско и на по-къси разстояния, по-добре да се гледа за бензинова. Съвременните дизели не обичат такъв тип ползване, почват проблеми с DPF и EGR, трудно стоплят зимата и т.н.
П.П. Гледам, че обявата за Пасата вече я няма, да не би темата вече да е излишна?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да не би някой да си прави реклама на автокъщата? Сама жена с две деца и 35 хилядарки в джоба :) Това ще да е някакъв виц. Но пък може да е мениджърка на голяма заплата пък от друга страна 

- mukot
- Автомобил: Honda ZR-V Advance
- Двигател: e HEV - 2024
[quote="fur1ous"]Виж Mazda 3 след 2015-6г., 2.0 бензин, между 150 и 160 коня.
Мотора е с верига, вечен, няма нужда от смяна.[quote="fur1ous"]
Вечността на този мотор е много съмнителна. При предимно градско каране горивото прониква в маслото с всички последствия от това.
Мотора е с верига, вечен, няма нужда от смяна.[quote="fur1ous"]
Вечността на този мотор е много съмнителна. При предимно градско каране горивото прониква в маслото с всички последствия от това.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”