Колеги, абе нещо верния ми Голф почна да ми теснеее.Смисъл той едва ли се е смалил, ама вече кръста си ме понаболява от него на дълъг път.Голям дангалак съм и се замислям постепенно за нещо по-голямо и евентуална продажба на моя черен убавец.Та така.Гледах Бора в нета....лошото е че нещо от новите двигатели никакви преки впечатления нямам.Чудя се бензин ли дизел ли.Задължително трябва да е 150 коня или отгоре.Та главните заподозрени са 1.9 ТДИ 150кс 4-моушън или 2.3 ВР5 (150 или 170) както и 1.8Т 150кс.Как са откъм разход и пари за чаркалъци?!Очаквани проблеми, дефекти, окачване, динамика, еластичност итн.Как е купето отвътре, голямо ли е?!Турбините издръжливи ли са на дизела и на 1.8Т.Аз лично съм се наклонил към 1.8Т щото имам чувството е че доста разпространен като двигател и явно е утвърден.То не са аудита, голфове, пасати, бора, октавия.Сичко с тоя двигател.Вие какво ще кажете по въпроса.Насочете ме че нещо почнах да се обърквам вече.
ПП Другото което силно ме интересува, мястото отпред осезаемо по-голямо ли е от Г4 или А3.Щото мен багажник и задна седалка грам не ме касаят.На задната седалка я седне някой я не.Та мисълта ми е заслужава ли си да си взема Бора при положение че мястото зад предните облегалки няма да се ползва почти.Благодаря предварително.
Bora какъв двигател?!
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Мястото вътре според мен си е едно към едно с това на Г4. Така че според мен, ако за теб е важно единствено вътрешното пространство по-добрия избор ще е Г4. Бората е разработена върху базата на Г4, така че няма как да има повече място отпред.
Ако ли пък търсиш голям багажник, и малко по-меко возене Бората е за теб. На мен честно нещо не ми се нрави много външния и вид, и по-специално задницата й.
Успех с избора!
Ако ли пък търсиш голям багажник, и малко по-меко возене Бората е за теб. На мен честно нещо не ми се нрави много външния и вид, и по-специално задницата й.

Успех с избора!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За разлика в мястото отпред между Голф 4 и Бора не може да се говори, поне не съществена, ако изобщо има такава. Аз също се чудех Пасат или Бора, сядах и в двете. Аз също съм височък /189/, и в Пасата се чувствам доста по - добре, просто е по - широко. Но при всички случаи ще намериш разлика между Голф 3 и Бора - Бората е по-широка. За сравнение между 1.9 TDI, 150 к.с. и 1.8 Т, 150 к.с., е изписано доста. И двата двигателя са супер, въпроса е към какво клонят везните - разход или вървене. Не че 150 к.с. дизел дава много нисък разход, но е доста по - малко от бензина. Успех 

- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ви казвам че не съм запознат с новите модели сега тепърва се запознавам и съм се изложил.
Е щом са на една база Г4 и Бора то просто се обезмисля.Главно отпред ме интересува мястото.Аз съм 196 ама Пасата вече ми е прекалено голям.Просто ще е грехота да взема такъв кораб и да не го използвам по предназначение и да се возя сам.Търся нещо компромисно като големина щото предимно карам в най тесните улички паркирам на невъзможните места и тн.Та за Пасат и дума не може да става.Май ше е Г4.Дотук добре.А за 5 цилиндровите двигатели някаква информация?!На 1.8Т какъв му е реалния разход, не по каталог ами от пряко впечатление.Съмнявам се че ще ме изненада, като се има предвид че съм свикнал на АБФ.4-моушън да търся ли?!Заслужава ли си?

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имай предвид, че за петцилиндровия 2.3 V5 не съм чувал изобщо добри отзиви. За разхода на 1.8 Т беше писал един колега, че под 20 в София не пада, но това са непреки впечатления. За разхода на 1.9 TDI 150 к.с. изобщо не знам, нека някой друг да каже. Въпреки всичко, послените два двигателя са топ изпълнение в гамата на VW и не случайно се монтират на луксозните варианти от всички модели на VAG.
- fiuta
- Автомобил: Golf 2 VR6
- Двигател:
фюта
Козунак и 110 коня да си вземеш четворка,няма да сгрешиш...брат ми си купи такава и се пьтува страхотно извьн градско с нея...при скорост 150-170 дава кьм 6-7 разход...аз лично препорьчвам 130коня 6-скорости,ако ти падне такава я лапай.....и ето една снимка на братото голфнята....

Последна промяна от fiuta на Вто 19 дек 2006 13:40, променено общо 1 път.
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
С това 20 направо ме хвърли в музиката.Много бре.По каталог градско му дават 10.8.И аз си мислех нещо 13-14 да е.Ама 20-ка много ми се чини.Иначе нямам някакви задръжки относно дизела.Не съм от хората които свикнат ли на бензин и край.Карал съм и дизел.А специално този двигател ме привлича с въртящия си момент от 320Нм.Кой е по-податлив на дефектиране или на чупене вследствие на стабилно каране.Откъм цени за части как стои въпроса?!Това са сравнително нови коли на 5-6 годинки де, но все пак искам да проуча добре въпроса.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Аз бих взел Бора...нещо прехода Голф-Голф не ми се струва прогресивен,просто не си заслувава това упражнение и то свързано с поне едно 10К лева отгоре тройката.
Лично на мен ми бе писнало от хечбеци и затова вместо Голф взех Венто...отделния багажник си е отделен каквото и да приказват тези с багажници в купето
,най-малкото вече не се притеснявам като вдигна капака на багажника дали няма да изпопадат оставените на кората неща.
Та ако търсиш наистина промяна-Бора...а с какъв двигател да е-божа работа...хилядократно е писано за основното правило при покупка на кола втора ръка-взема се най-доброто което изпадне за момента,защото възможността за избор е силно стеснена а и вероятността от цял чувал с хубави коли да се избере най-лошата е мн.голяма.
П.П. А по въпроса за външния вид на Бора-ами според мен тази кола има една от най-сексапилните задници
...малко по хубава от задницата на Венто
.
Лично на мен ми бе писнало от хечбеци и затова вместо Голф взех Венто...отделния багажник си е отделен каквото и да приказват тези с багажници в купето

Та ако търсиш наистина промяна-Бора...а с какъв двигател да е-божа работа...хилядократно е писано за основното правило при покупка на кола втора ръка-взема се най-доброто което изпадне за момента,защото възможността за избор е силно стеснена а и вероятността от цял чувал с хубави коли да се избере най-лошата е мн.голяма.
П.П. А по въпроса за външния вид на Бора-ами според мен тази кола има една от най-сексапилните задници

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Бора 1.9TDI 150кс май не се среща често
За V5 не знам почти нищо. Може би е здрав двигател, но май харчи повече отколкото върви. От финансова гледна точка може да намериш Бора V5 на доста добра цена. За мене избора е с 1.8Т
За мястото - наистина е тясна отзад, но както казваш че не возиш хора това не би трябвало да е проблем.
Аз от близо 1 месец съм с Бората и засега виждам известни затруднения при паркиране на невъзможни места. Слизам от Г3 и тоя багажник отзад на Бората го чувствам като ремарке

За мястото - наистина е тясна отзад, но както казваш че не возиш хора това не би трябвало да е проблем.
Аз от близо 1 месец съм с Бората и засега виждам известни затруднения при паркиране на невъзможни места. Слизам от Г3 и тоя багажник отзад на Бората го чувствам като ремарке

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Малий ....150кс diesel power! Малко бензинки ще могат да те дръпнат а пък и да те дръпнат ще ги подминеш на първата бензиностанция щото ще спират да зареждат докато ти ще цепиш мрака още дълги километри...! Единствената причина поради която може да избереш бензинов двигател е ако си непоправим рацер и не може да спиш спокойно ако някой е мааалко по-бърз от теб на сфетофара!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”