Регистрация на автомобил
-
- Автомобил:
- Двигател:
Регистрация на автомобил
Здравейте, началото на месец януари 2015г. си закупих кола, отидохме при нотариус и при договора за покупко-продажба той не искаше от продавача квитанция за платен данък( дали това ще е проблем когато я регистрирам на мое име? ) След това не бях известно време в България и доколкото знам, от февруари месец КАТ автоматично изпраща данни на общината за новопридобити автомобили с цел да не стават измамите с неплатени данъци. Въпросът ми тук е каква ще ми е глобата, че не съм сменила собствеността на автомобила в законовия срок пред КАТ и дали ще имам глоба за това, че не са постъпили данъци на колата в общината или по новата система само се трупат самите данъци? И когато отивам в общината с новия талон дали трябва да покажа квитанция за платен данък на стария собственик. Колата е закупена от Ботевград и искам да я регистрирам в София?
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: Регистрация на автомобил
В КАТ ще те глобят от 20 до 150 лъва според тяхното настроение.
В общината най-вероятно 40 лв. Тази система която свръзва КАТ и данъчното работи от Февруари - Март, при теб е Януари.
Да - в общината трябва да покажеш квитанция оригинал и ксерокопие за предходно платени данъци. Вероятно ще трябва да ходиш в данъчното по община където са платени последните данъци за ново копие на квитанцията ако я нямаш. Има вероятност да не са плащани стари данъци които ти ще трябва да платиш за да си вземеш тази квитанция, за това се иска от нотариус и от новата община при декларация.
В общината най-вероятно 40 лв. Тази система която свръзва КАТ и данъчното работи от Февруари - Март, при теб е Януари.
Да - в общината трябва да покажеш квитанция оригинал и ксерокопие за предходно платени данъци. Вероятно ще трябва да ходиш в данъчното по община където са платени последните данъци за ново копие на квитанцията ако я нямаш. Има вероятност да не са плащани стари данъци които ти ще трябва да платиш за да си вземеш тази квитанция, за това се иска от нотариус и от новата община при декларация.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Михайлов, какви данъци, какви пет лева? Защо лъжеш хората?
- Mihailov78
При непредоставена квитанция за предходно платени данъци е възможно да не са платени.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
И това какво късае новия собственик ? Има си договор, като оправи и талоните в КАТ, никой в данъчното няма да му иска такава бележка. Единствено евентуално ще му искат бележката за местния данък мисля, от нотариуса. Други схеми няма
- Mihailov78
Подаване на данъчна декларация по чл.54, ал.1 от ЗМДТ за притежавано превозно средство
Чл.54 , ал.1 от ЗМДТ
Необходими документи
- КОПИЕ ОТ ДОКУМЕНТ ЗА ПРИДОБИВАНЕ-ДОГОВОР ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА, ДОГОВОР ЗА ВНОС НА МПС
- КОПИЕ ОТ ГОЛЯМ ТАЛОН НА МПС /БРИФ/
- УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА ОЦЕНКА НА МПС ПРИ ПОКУПКО-ПРОДАЖБА НА МПС В СТРАНАТА
- КОПИЕ ОТ КВИТАНЦИЯ ЗА ПЛАТЕН ДАНЪК НА МПС ОТ ПРЕДИШЕН СОБСТВЕНИК
- КОПИЕ ОТ УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА НАСЛЕДНИЦИ
- КОПИЕ ОТ ТЕЛК РЕШЕНИЕ С МОКЪР ПЕЧАТ
- ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ
- УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ ОТ АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНИЯ/ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА/
- КОПИЕ ОТ НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНО ПЪЛНОМОЩНО, В СЛУЧАЙ ЧЕ ДЕКЛАРАЦИЯТА НЕ СЕ ПОДАВА ОТ СОБСТВЕНИК
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:

Последната кола която купих беше от Хасково, имах бележка за платен данък, но не я взех. Едва ли щяха да ме връщат до Хасково за една бележка

- Mihailov78
Аз пък съм регистрирал 5 автомобила и винаги са ми искали 

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Данък дължиш от момента на придобиване на собствеността
Не е твоя грижа/работа/отговорност НЕплащането на данъка от предния собственик.
А това, че нотариусът е направил договора без пълен комплект изискуеми документи е достатъчно показателно какви са...

Не е твоя грижа/работа/отговорност НЕплащането на данъка от предния собственик.
А това, че нотариусът е направил договора без пълен комплект изискуеми документи е достатъчно показателно какви са...

-
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2.0 ABF 97
Аз в данъчното не съм стъпвал , но продавача излезе коректен и данъка беше платен , и ако има грешка тя е на нотариуса , относно оценката играе роля за комисионната на нотариуса ;)
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”