Питане за Chrysler Voyager 2.5TDI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Питане за Chrysler Voyager 2.5TDI

Мнениеот Jogo_1 » Вто 29 яну 2008 21:26

Ами колегата ми се е нацелил към този автомобил, ще се ползва за семеен и през седмицата 2-3 куфара с инструменти. постоянно натоварен.
Та въпроса ми е, имал ли е някой с допир до такъв автомобил, частите как са - има ли евтини или само оригинални, майсторите навиват ли се да го правят, често срещани проблеми, абе всякакво инфо ще ми е полезно. Става въпрос за моделите до 1995г.

Благодаря предварително, е ако имате инфо и за бензиновите е добре дошло :)

Евентуално алтернативни предложения за ван до около 5000лв са добре дошли :)

Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Вто 29 яну 2008 21:41

Ако се засилиш да купуваш дай шасито да видим какво мога да ти кажа ;)

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 29 яну 2008 21:42

тежка и тромава ръбата машина-общо взето са доста здрави;само ремонта им е шибан

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 29 яну 2008 21:53

И доста скъпа за поддръжка ако търсиш оригинални части разбира се, то и затова доста ги побългаряват при ремонтите даже и по новите :!:

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Вто 29 яну 2008 21:57

хм за новите части знам, затова побългаряване ми беше мисълта :) и се чудя дали както при джипките се поръчват части от щатите на сносни цени :roll:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 29 яну 2008 22:48

Имам приятел с такъв.
Двигателя е VM, демек такъв къде монтират и на алфа. Тоя на моя приятел има проблем с него, но явно машината е лонгурена с превоз на пътници до Италия примерно и вече е почти сдала багажа. Трудно им се намират майстори и оригинални части, пък те а и скъпички.
По двегателя този успя да откъсне шпилки дето държат повдигачи или нещо такова. Сменени бяха и елементите на дюзите по около 50 лв. бройката.
Тръгнахме накладки да му сменяваме и се оказа, че буталото на предния спирачен апарат е некакво керамично и се е спукало. Нов спирачен апарат над 400 лв. мисля, второупотребен около 120 лв.
Всички лагери по тоя змей са със некакви пластмасови сепаратори, поне тия на тампоните на предните амортисьори бяха такива. Безбожно скъпи са около 50 кинта за тампон.
Иначе прекрасна машина за семеен автомобил и автомобил за работа, но според мен тия до 95 година са вече твърде старички и им е взето здравето. Я от превози на хора, я от товари и така. За времето си това е било страшна машина.

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Вто 29 яну 2008 23:00

Теодор написа:
niks76 написа:тежка и тромава ръбата машина-общо взето са доста здрави;само ремонта им е шибан
    И доста скъпа за поддръжка ако търсиш оригинални части разбира се, то и затова доста ги побългаряват при ремонтите даже и по новите :!:
стига бе Тоше,пак си гледал през стъклото какво правим

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 29 яну 2008 23:24

И какво правите зад стъклото? :roll: :D
Може и на лични

Потребителски аватар
Stefan 0201
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefan 0201 » Сря 30 яну 2008 2:44

Имал съм такъв и не бях особенно доволен,,беше с двигател на алфа,,гореше ми доста масло чупеше се доволно и ремонтите му бяха скъпи.Като изключим това невероятно удобен и рационален автомобил който доставя голямо удоволствие. :wink: Всичко е късмет аз неслучих на хубав ван дано приятеля ти случи :)

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 30 яну 2008 8:45

Земи прочети таз тема ,моторите са едно към едно :wink:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... c&start=15

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Сря 30 яну 2008 14:33

Благодаря ви много за отговорите, ясно че няма да е това чудо на техника.

Потребителски аватар
hitzata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hitzata » Сря 30 яну 2008 14:55

Колега Jogo-1,в момента работя по един такъв джуган мод.93,и не съм особенно очарован.Дизеловите мотори 2,5 бързо се раздрънкват,много пушат и са "айрян без мляко" при палене в студеното.Окачването и спирачките свършват бързо щото е тежка предницата.Консумативите им са сравнително скъпи,а някои чаркове са си направо дефицит.Единственото хубаво нещо е салона и добрата видимост.Моето мнение е да се ориентирате към нещо западноевропейско от същия калибър.

Потребителски аватар
dakiss
Автомобил: VW Touran
Двигател: 1.9 TDI
Контакти:

Re: Питане за Chrysler Voyager 2.5TDI

Мнениеот dakiss » Сря 13 ное 2013 17:42

Аз имам такъв от 2001 година и съм доволен, но остаря и минах на VW TOURAN от 2006г.
Вярно, че частите им са скъпи ... ама бяха скъпи. Сега се намират новите вече на тройно по-ниски цени, а има и много втора употреба.
Двигателя е с верига, а не с ремък и само се сменя масло и филтър.
Като го взех имаше проблем с едната гарнитура, но не се знаеше коя е, а едната беше 115 лева. При яко настъпване само, изхвърляше антифриз. Докато се наканя мина година така с бутилка на резервоара и пак връщам анртифриза, ако съм го давал състезател. Като се наканих гарнитурите вече бяха по 35 лева.
Ръжда никъде няма и надали ще хване.
Имам познат с бензинов и имаше доста оплаквания, но аз не съм имал проблеми.
Зимата не ми се е случвало да не запали, а съм всеки ден с колата.
Като се свалят седалките става по-голям от пикап дори.
Най се вижда ползата по време за варене на ракията. За два казана по 450 л бидони с дървата се събират :)
Ама за мен е хваляй старо, карай ново.
Просто не знам защо някой си мислят, че са кекави .....
Казвали са ми, че са ги карали и над 700 000км без да има нужда от сериозен ремонт.
Вярно, че темата е доста стара и човека вече е износил една кола, но реших да си кажа мнението.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 13 ное 2013 21:53

приятеля ти а се ориентира към ван от групата.Части , ламарини -много ,двигатели пак от групата, добра видимост, управление,визия, диагностика лесна.
Надалеч от подобните френско/италиански с плъзгащи врати.
Офф Двигателя на VM въобще не е на Алфа.

jorjoba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorjoba » Нед 13 апр 2014 22:26

Супер е автомобила, собственик съм на такъв модел 1994 2,5 TDI. Двигателя е VM Motori и се е слагал на различни марки. За българските дупки не съм попадал на по-здрава и евтина кола. Има точно едно петънце ръжда. Пасата ми е 1996та 1,9 TDI, като брат и сестра са с ръждата. Ако някой може да ме ориентира какъв вид масло е препоръчвано за тези 2 автомобила ще съм много благодарен. Пасата се кара по по студени места, а крайслера в БГ. Досега съм наливал какво да е 10/40, но скоро разбрах че си имали и някакви буквички маслата.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”