Skoda Felicia по модел на Поло ли е или на Голф? Мнения?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
batececo
Автомобил:
Двигател:

Skoda Felicia по модел на Поло ли е или на Голф? Мнения?

Мнениеот batececo » Вто 13 май 2008 10:25

Здравейте, от скоро преглеждам техническия форум за Поло, почти го изчетох целия, разбрах че най-големия проблем е скоростната кутия и дросела, който струвал ... майка си и баща си...
Но ми се отваря една оферта за Шкода Фелиция и се чудя какво да правя... Като гледам таблото, седалките вътре все едно е Поло/Голф... С двигател 1,4 е колицата, а май повечето Фелиции в мобилето са с 1,3 двигател...

Какво да правя... 99-та година с климатик, казват че е запазена, още не съм я видял, карана в БГ като служебна, но поддържана редовно в оторизирани сервизи... Такива Полота вървят 4-5к, а тази Фелиция има шанс да я взема и за 3-ка...

Мнения?

П.С. Знам че е VW форум, но все пак Шкода и Сеат са почти VW... Та затова реших да попитам тук, ако някой е карал И поло И фелиция ще е най-добре да си каже мнението...

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 13 май 2008 10:42

Внимайвай много с тези фелиции ,защото имат едни двигатели дето са плод ,на социализма (с верига са) ,но са с немска система за подаване на горивото. Бягай от тези двигатели. Водят се 1.3 MPI. (пълен инжекцион на фелиция 1.3) - на VW такъв експериментален двигател не са сложили ,само на шкодите го има.

El Comandante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот El Comandante » Вто 13 май 2008 10:49

Здравей, колега. Аз не съм с ФВ, а с "Фелиция", но по навик преглеждам и този форум.

Моторите са този модел са 1,3 карбуратор (Пиербург 2е3), 1,3 инжекцион - тези двата са Шкодови; 1,6 АЕЕ от Фолксваген, 1,9 дизел АЕФ пак на ФВ.

Сигурен ли си, че двигателя ти е 1,4? Може и да има и такава възможност , де - има 1,4-литров на следващия модел - "Фабия". Може и да има няколко бройки, слагани на "Фелиция", не знам със сигурност.

Иначе "Фелиция"-та, е по-скоро "Фаворит" без ръбатите калници, отколкото "Поло". Иначе колата не е зле, ако е в прилично състояние 3к са й ОК според мен.

Едит: Колегата ме е изпреварил. 1,3-литровите се славят наистина като "соц." - с верига са, хапват доста масълце, ресурсът им, твърдят, бил по-малък, разни такива...

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 13 май 2008 10:55

Двигателят за който говоря , със сигурност съществува! Точно такава фелиция 98година бащата на жена ми тръгна да си купува ,ама като я разходихме по диагностиките и се отказахме от нея (с метални всмукателни колектори е)

п.п. менкат те нещо! 1.4 на фелиция няма!

Последна промяна от Anbuch на Вто 13 май 2008 11:04, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
batececo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batececo » Вто 13 май 2008 10:56

Anbuch, ами те май повечето са с такива двигатели... 1,3... мерси за предупреждението, ще го имам предвид...

П.С. Къде в София може да се води на диагностика да я видят? Двигател, окачване, това-онова...

El Comandante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот El Comandante » Вто 13 май 2008 11:02

Не се шашкай, де :) 1,3 са повече, да (и аз съм с такава). Ако не друго, поне е прост двигател - ако обичаш да ръчкаш под капака, е по-лесно... Газификацията му е лесна. Но пък е към 60 коня, ако имаш тежък крак ще ти е доста недостатъчно.

Потребителски аватар
batececo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batececo » Вто 13 май 2008 11:07

Сега карам 54-коньова дизеларка с доста поизмрели кончета, мощност не гоня, интересува ме да НЕ се троши често и ... да има майстори, които разбират от такива двигатели... Тва с карбуратора не ме кефи... на бащата жигулата е с карбуратор, не ми звучи надеждно... сигурно често трябва да се ходи по майстори да настройват карбуратора...
Как мога да позная дали е с карбуратор или без? Къде да гледам? Може би не трябва да има кръгъл въздушен филтър със стърчаща тръба към него? Като на тази картинка:
http://mobile.bg/photos/1/big/11209371663156355_5.pic

Кое е по-надеждно, карбуратор или инжекцион (карам дизелак и бензинките са ми доста непонятни...)?

Потребителски аватар
batececo
Автомобил:
Двигател:

Някой модератор може ли да изтрие темата?

Мнениеот batececo » Чет 15 май 2008 10:28

Някой модератор може ли да изтрие темата?

Няма да се получи със шкодичката... Те ги раздавали само на шефчетата... Изведнъж търга се "разтурил"... Както и да е...

Така или иначе никога няма да тръгна да си купувам шкода, но тази можеше да изпадне доста изгодно 99-та с климатик...

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Re: Skoda Felicia по модел на Поло ли е или на Голф? Мнения?

Мнениеот passat123 » Съб 10 ное 2012 2:52

Малко стара тема но да попитам двигателя на шкода фелиция 1,3 (Skoda Felicia 1.3 GLXi)
Какаво ще рече това горе споменатото ли е останало от соц возилата !
Колата е 1995

gelepz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gelepz » Съб 10 ное 2012 15:03

Да колега 1.3 е 'соц' мотора колега

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Нед 11 ное 2012 3:07

Този същия мотор го преработват и на 1.4мпи слаган също на такива фелициики, но малко по-новите години. Почти същото е окачването и скоростната кутия спрямо предишния модел на чехите "Фаворит" (който изцяло си е тяхно производство). :да: Явно на ВАГ са им излезнали по-евтини сметките с готови матрици в заводите, отколкото да ги преоборудват.
Поздрави!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”