Здравейте колеги, майка ми и баща ми са се навили да си купуват колата която съм посочил горе, интересува ме как вървят цените на частите, година на колата е 2006-та. Имаме един познат който ходи в германия и купува коли на хора, намерил е една която е на 80 000 км. реални със сервизна книжка. Всички казват че като цяло били здрави, колата май била бензин, на бащата са му казали да не купува дизел заради денферния маховик който струвал 1000 лева.
П.П Снимки на колата не мога да покажа защото не знам къде е търсена.
Малко инфо. за поддръжка на Мазда 3 седан
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Малко инфо. за поддръжка на Мазда 3 седан
Като за начало разбери с кой двигател е колата. После отваряш някой сайт за авточасти, където има написани цени и гледаш цените на консумативите от рода на - спир.дискове, накладки, амортисьори, части по окачването, съединител и т.н. След това отваряш на друга марка същата година с подобен мотор и гледаш нейните и така. Преценяваш си дали са ти по джоба. Остави това, че са здрави. Колкото и да е здрава една кола в някои от частите й има заложен ресурс и се налага подмяна с нови (консумативите като накладки например, които след даден пробег стават за смяна).
Също така можеш да попиташ в Мазда-форума за конкретния модел, понеже тук дори и да има някой с такава може да не чете/следи редовно във форума и да ти отговори на питанията
Също така можеш да попиташ в Мазда-форума за конкретния модел, понеже тук дори и да има някой с такава може да не чете/следи редовно във форума и да ти отговори на питанията

Последна промяна от stefan4o на Чет 08 ное 2012 11:20, променено общо 1 път.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е 2,4 бензин бягай далече 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
santo_trafficante написа:Ако е 2,4 бензин бягай далече
Такъв двигател не се слага на модела...

По темата :
С кой двигател е колата ?? Ръчка или автомат ??
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dead man написа:santo_trafficante написа:Ако е 2,4 бензин бягай далече
Такъв двигател не се слага на модела...![]()
По темата :
С кой двигател е колата ?? Ръчка или автомат ??
Слага се, лично съм карал.
Не знам дали не е за Щатския пазар.
Колеги да не се бъркате с 2,3 мотора, той се слага на по-напомпаните версии.Колата е много здрава, но капризна откъм масло-тоест каквото са казали от завода производител с такова трябва да се кара.Окачването е здраво с цените за частите не съм запознат.има прекрасно пътно поведение и завоите просто са им силата на колите Мазда като цяло.Двигателя 1,6 който е със 105 коня (такава съм карал)-лично на мен ми е доста муден като за конете си.Трябва да се изсили на към 3500 за да се развърви и пак мисля че ще върви на равно с голф 1,6 със 101 коня мотора (което за Мазда е обидно
).Най- важното нещо на което трябва да се обърне внимание е ръждата, за съжаление ръждата си ги обича тези автомобили.Вярно след 2004 проблема е разрешен но все пак едно на ум.Дизайна на мен лично ми допада най-много от всички коли в този клас.Возил съм се в 2,3 МПС версията но за там мога да напиша цял роман който ще е яко офф топик
.

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Маховикът е демпферен
Имам позната с Мазда 3 бензин, за 3 години има една изгоряла крушка само
Имам позната с Мазда 3 бензин, за 3 години има една изгоряла крушка само
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Dead man написа:santo_trafficante написа:Ако е 2,4 бензин бягай далече
Такъв двигател не се слага на модела...![]()
Добре 2260куб ако трябва да съм точен

- Sashko_Trg
До колкото разбрах става дума за 1.6 105 коня.
- luciuz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Жена ми има такава от 2 години, само че хечбек. Отделно във фирмата имаме 4 бр. тройки със същия мотор. Моторът е малко муден за купето, но за сметка на това както каза колегата по-горе имат прекрасно пътно поведение. Позицията на шофьора е много удобна, а ръчните скорости са много добри. В последния аутобилд също им похвалиха ръчната кутия.
За цените виж тук http://drive.bg/groups.php?ModelId=17669
Моторът е с верига, частите не са скъпи според мен. И най-важното - не се чупят лесно
За цените виж тук http://drive.bg/groups.php?ModelId=17669
Моторът е с верига, частите не са скъпи според мен. И най-важното - не се чупят лесно

- Sashko_Trg
Мммм това е добра новина за мен, защото баща ми не е от хората които сменят ремъци
той обича само да кара без да ремонтира
аз и затова се мъча да ги откажа от тази кола, защото все пак е нова и трябва да се пази, а той не е свикнал мн мн с това ауди 80 87-ма година е свикнал само да кара и да не ремонтира.

- luciuz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И с ремък да беше, сменя се на 240 000 км или 10 год.
Тази сутрин колата беше за смяна на масла и филтри - 259 лв. заедно с труда. Мисля, че цените за поддръжка са прилични.
Тази сутрин колата беше за смяна на масла и филтри - 259 лв. заедно с труда. Мисля, че цените за поддръжка са прилични.