Проблем с Ксенон нов- премигва
Проблем с Ксенон нов- премигва
Закупех си ксенон от xenon.bg комплект крушки с запалки сложех го и проблема е че двете крушки премигват и като изгася фаровете и ги пусна пак светва само едната крушка,трябва да изгася колата и пак да я запаля че да светнат двете.На какво се дължи това какъв ще е проблема.
- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
Re: Проблем с Ксенон нов- премигва
колега и моите понякога правят номера,като ги пусна не премигва а трепти докато позагрее и се оправя,отделно понякога не светва левия или десния,чак на второто-третото пускане,може да прегледаш буксите и да ги пристегнеш да няма хлабава връзка,но е препоръчително да се пуска след като е запалена колата и да се спира преди да изгасиш 

-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Калпава или никаква маса към баласта??
Да трепти,но така трепти че чак е дразнещо,а ксенона е нов проблема от крушките или запалките ще е,имат гаранция ще званна да видим какво ще ми кажат.
-
Bro0z3r написа:Калпава или никаква маса към баласта??
Bro0z3r написа:Bro0z3r написа:Калпава или никаква маса към баласта??
Какво да направя да откача кабелите и пак да ги свържа.
-
Хммм... Значи теорията ми се оказа вярна... Под маса имам предвид баласта да е захванат някъде за купето. Иначе натоварваш инсталацията на колата със стартовото напрежение на баласта и от няма на къде се появяват разни смущения в работата докато загреят лампите. После вече когато са загрели, се получава номера, защото инсталацията на колата се справя някак.. Така че хвани КОРПУСА на баласта някъде за купето, където има сигурна маса и пробвай пак.. Надявам се, че поне нещо разбра от неориентираните ми описания :-)
Bro0z3r написа:Хммм... Значи теорията ми се оказа вярна... Под маса имам предвид баласта да е захванат някъде за купето. Иначе натоварваш инсталацията на колата със стартовото напрежение на баласта и от няма на къде се появяват разни смущения в работата докато загреят лампите. После вече когато са загрели, се получава номера, защото инсталацията на колата се справя някак.. Така че хвани КОРПУСА на баласта някъде за купето, където има сигурна маса и пробвай пак.. Надявам се, че поне нещо разбра от неориентираните ми описания :-)
Баласта е захванат за купето.
-
Значи контакт с производителя
Писах им и това беше отговора:
При вашият автомобил модулът за управление на светлините вместо през конвенционални релета, управлява фаровете през MOS-FET транзистори с PWM (Pulse-Width Modulation), поради което се налага да се свържат кондензаторни модули преди баластите, без тях ще имате трептене на светлината при запален двигател, възможно е също да ви свети и индикацията за изгоряла крушка
[7:30:48 PM] Xenon Center: това са модулите:
[7:31:00 PM] Xenon Center: http://xenon.bg/product/620/kondenzatoren-modul.html
При вашият автомобил модулът за управление на светлините вместо през конвенционални релета, управлява фаровете през MOS-FET транзистори с PWM (Pulse-Width Modulation), поради което се налага да се свържат кондензаторни модули преди баластите, без тях ще имате трептене на светлината при запален двигател, възможно е също да ви свети и индикацията за изгоряла крушка
[7:30:48 PM] Xenon Center: това са модулите:
[7:31:00 PM] Xenon Center: http://xenon.bg/product/620/kondenzatoren-modul.html
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”