спешно dump за голф 4

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
perobulgaria
Автомобил:
Двигател:

спешно dump за голф 4

Мнениеот perobulgaria » Съб 28 дек 2013 0:10

Здравейте колеги. От много акъл си прецаках колицата. Моля за помощ някой, който може да ми изпрати dump за таблото на голф 4. Таблото е full fis с номер 1J0 920 946 c. Много ще съм благодарен на отзовалите се. Трябва ми спешно, че колата не пали. Опитах се да активирам miles to end функцията, но явно каблът ми е прецакан. Благодаря ви.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Re: спешно dump за голф 4

Мнениеот 6669 » Съб 28 дек 2013 0:30

Защо не си записваш оригиналния еепром преди да правиш каквито и да е интервенции ?
Имам оригинален "софтуер" от такова табло, но ще мога да ти го изпратя най рано на 6ти Януари, че ми е на работата.

perobulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perobulgaria » Съб 28 дек 2013 1:58

записах оригинала, но благодарение на китайския кабел явно не се е запиасл пълния файл. Преработих го и след като го качих разбрах, че проблемът е голям. Ще съм ти благодарен да ми изпратиш dump-a. В момента съм при нашите за празниците и на 6 трябва да съм в университета, но щом трябва ще чакам. Все пак сам съм си виновен. Благодаря ти за помощта. Приятно посрещане на новата година.

perobulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perobulgaria » Нед 29 дек 2013 21:02

Благодаря за отделеното време, и най-вече на колегата 6669, който беше готов да помогне. Дано все така отзивчиви да са повече от колегите на пътя. Изпратиха ми dump за километража от английски форум (uk-mkivs.net). Мога да опиша как реших проблема. Записах файла в паметта на километража с ваг тахо, след което с ваг ком регистрирах като нов километраж, защото с промяната на софтуера се променя и пина на километража и естествено имобилайзера не разпознава ключовете и следователно колата не може да запали. след това обучих ключовете наново и всичко си тръгна. Имам и активна функция miles to empty и подсветка на стрелките, екстрата заради която стана всичко.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”