Здравейте колеги ! Имам нужда от малко помощ, тя се състой в това. Един приятел ми подари ключ от старото му Ауди А3(8L). Моята кола дойде с един ключ с номер 4d0 837 231. Приятелят ми за това и ми го подари ако мога да си го направя резервен. Този ключ който той ми подари , също има за управление на централно, но не е сгъваем (като моя), а е обикновен ключ, разбрах че не може да се смени само перото и да се нареже по моя ключ. ОК, Ще взема една кутийка със сгъваем ключ той ще се нареже, след това, да се прехвърлят карантиите , а те са , Платката и транспондера. Обаче чета и противоречиви мнения, че щом моя ключ започва с 4d0 , а другия с 8l0 , няма да стане (всъщност ключа който ми подариха е с номер 8l0 837 231 и може би отзад има едно А но то не е изгравирано а с зелен надпис.). Един вид да знам да си поръчам, готов ключ с електроника, или тази електроника от този ключ (подарения) ще сработи с моята кола.
Предлагат готови ключове с всичко за 70 лв, но защо примерно да не спестя 35 лева(кутийка с ключ+транспондер) за платката ако става , и с тях да се нареже ключа.
Подареният ключ.

Моят ключ.