Отново проблем със зареждането на акумулатора
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Отново проблем със зареждането на акумулатора
Намери си друг майстор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И така развитие по темата има и същевременно няма. Сложих друг алтернатор промяна НЯМА. Синйото кабелче не е прекъснато поне в началото докъдето се вижда от страната на алтернатора. Сега утре мисля да пробвам с 2те жички и крушката, но въпроса ми е на "+" или на "-" на акумулатора да я закача? Защото ми казаха, че по тая жичка тече +.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Издърпай буксата на синьото кабелче от алтернатора. Намери си крушка от габарит 5 вата с две кабелчета. Едното кабелче го свържи с буксата на алтернатора, а другото с плюса на акумулатора. Лампата трябва да светне. Като запалиш, ако изгасне лампата значи алтернатора си бачка нормално. И проблема е в прекъснатата синя жичка.
Предполагам, че само ще се набуташ с друг алтернатор и проблема ще си остане.
Още веднъж с + (плюс) на акумулатора.
Самата жичка вероятно е цяла, веригата на тази жичка е прекъсната, почти със сигурност прекъсването е в таблото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи най-добре да го сменя с друго табло и да видим какво става.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А трябва ли да паля колата или може и само да дам на контакт за да видим тази лампа дали ще светне?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо не сменяй преди да си сигурен, че е за смяна
Лампата ще светне като я допреш до плюса на акумулатора. Няма значение дали е на контакт колата. Като запалиш трябва да изгасне.
Ако съм прав и зареждането се оправи и си склонен към побългаряване можеш да свържеш лампата не директно към плюса на акумулатора, а към плюс след контакт - примерно към плюса на бобината и да си караш така. Но е най-добре някой да намери прекъсването и да го оправи. Не е 100% сигурно, че прекъсването е в таблото, но така или иначе грамотен жичкаджия (не като този дето ти е сменил алтернатора) ще го намери доста бързо. Ако не познаваш такъв разгледай тук, прочети и отзивите за майсторите и си избери http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=13
Внимавай да не попаднеш на някой от тези http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=223405

Лампата ще светне като я допреш до плюса на акумулатора. Няма значение дали е на контакт колата. Като запалиш трябва да изгасне.
Ако съм прав и зареждането се оправи и си склонен към побългаряване можеш да свържеш лампата не директно към плюса на акумулатора, а към плюс след контакт - примерно към плюса на бобината и да си караш така. Но е най-добре някой да намери прекъсването и да го оправи. Не е 100% сигурно, че прекъсването е в таблото, но така или иначе грамотен жичкаджия (не като този дето ти е сменил алтернатора) ще го намери доста бързо. Ако не познаваш такъв разгледай тук, прочети и отзивите за майсторите и си избери http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=13
Внимавай да не попаднеш на някой от тези http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=223405
-
- Автомобил:
- Двигател:
Така колеги проблема най-накрая е решен. Като цяло синята жичка беше прекъсната някъде по веригата около двигателя. За да се оправи проблема се искаше сваляне на колектора, което нямаше как да се случи поне на този етап. Майстора я издърпа и я върза за постоянен + от датчика на газоразпределителния клапан (който е на колектора) и като цяло работа за 5мин. я отлагах 2месеца. Лампата за акумулатор на таблото не ми свети, но пък си зарежда нормално, което в случая е по-важно.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”