Отново проблем с плафоните на B5.5/3B5/ но по различен-помощ

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
karabelov
Автомобил: VW Passat 2.5 tdi v6 4motion
Двигател:

Отново проблем с плафоните на B5.5/3B5/ но по различен-помощ

Мнениеот karabelov » Нед 23 фев 2014 22:02

Здравейте колеги,
Както става ясно от заглавието, отново ще занимая можещите и знаещите със стар проблем, но в нова светлина...
Пасата е 5,5 комби, 2001 AFN V6 4Х4 ако има значение за проблема който искам да споделя.
Та, на кратко:
От известно време ми изчезна осветлението на плафона на багажното, смених лампата, не е това, проверих микроключето на бравата в багажника, не е то проблема, замерих с мултицет- нямам плюс на плафона?
Карам от около две години без тази лампа, неприятно но, само когато е тъмно :mhihi
Преди месец, на автомивка забелязах че и плафона под задна дясна врата/този който осветява къде стъпваш/ не работи, смених лампата, не е тя причина, замерих, няма ми плюса, отново????
Само за информация, централния плафон, плафоните на сенниците, плафоните с обемни датчици на тавана над задните врати, както и плафоните/тези които осветяват къде стъпваш/ на останалите три врати работят. Всички микроключета работят, таблото отчита всяка врата по отделно че е отворена, вкл.багажника. Четох тук, в руския форум, извадих комфорт модула, разглобих го, никакви грижи, кабелите са отлични. Разглобих всички куплунзи под дръжката за отваряне на предния капак, за всеки случай напръсках с контактен спрей, имаше една две букси зеленясали, но те са следствие от небрежност от моя алармаджия, преди години- но това е друга тема. След като напръсках, ми се появи екстрата да си отключвам багажника от средния бутон на ключа :biggrin преди не работеше...
Всички кабели от комфорт модула са прозвънени до и след куплунзите, и са здрави. Ситуацията ме навежда на лоша връзка по снопа след това. Въпроса ми е, да вдигам ли целия мокет, или има човек който е запознат с проблема, и ще ми спести разглобяване на седалки, и не само?
Ще бъда благодарен на всякаква помощ, може тук, или на лични, а може и на място да дойда, но мога само събота и неделя, и то не всяка :banghead
p.s. технически грамотен съм, мога и сам да се справя, но не знам къде още има връзки след куплунзите от ляво в кухината на калника под дръжката за отваряне на предния капак. За да съм по сигурен, отворих и от дясно, кухината в калника под жабката, и там всички букси бяха в отлично състояние, но и там за всеки случай разглобих всички и напръсках с контактен спрей...Разглобих и маншона на задна дясна врата, този който я свързва с колонката, и вътре минават всички кабели- кабелите са си здрави, разглобих и напръсках буксите с контактен спрей, макар и да нямаше нужда...
p.p.s. всичко сглобих чинно след интервенциите ми, това е отговор, ако някой се сети да ме пита дали пък не съм забравил да сглобя някоя букса :redface

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Отново проблем с плафоните на B5.5/3B5/ но по различен-п

Мнениеот phantom_ » Нед 23 фев 2014 22:56

По принцип упрaвлението нa тея лaмпи е по минус ,a не плюс,не съм много сигурен но зaмери дaли минусa го имa когaто трябвa.И aко упрaвлението е по него му нaмери сaмо плюс от къде дa вземе.

karabelov
Двигател:

Мнениеот karabelov » Пон 24 фев 2014 18:48

phantom_ написа:По принцип упрaвлението нa тея лaмпи е по минус ,a не плюс,не съм много сигурен но зaмери дaли минусa го имa когaто трябвa.И aко упрaвлението е по него му нaмери сaмо плюс от къде дa вземе.

Така е, управлението е по минус, и работи коректно.
Мина през ума да дръпна нов плюс, но не искам да си правя експерименти, а и искам да разбера къде е проблема.Защото както е тръгнало, може след време още някоя лампа да изчезне...

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Пон 24 фев 2014 21:49

Еми в тaкъв сълучaй Силaтa (мултицетa) е в твойте ръце :mhihi

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 25 фев 2014 17:52

@ "проверих микроключето на бравата в багажника"- мисля, че не с микроключе , а с 2 плъзгача.

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Вто 25 фев 2014 18:18

kris11 написа:@ "проверих микроключето на бравата в багажника"- мисля, че не с микроключе , а с 2 плъзгача.

Taka е там е плъзгач... писал съм по темата, Но тук проблема явно е плюс, не управлението от бутон/плъзгач.
Ще го мисля и аз.

karabelov
Двигател:

Мнениеот karabelov » Сря 26 фев 2014 19:50

kris11 написа:@ "проверих микроключето на бравата в багажника"- мисля, че не с микроключе , а с 2 плъзгача.

Така е колега, плъзгач е и работи/отчита коректно. Грешка на езика, в случая на клавиатурата :th_up

karabelov
Двигател:

Мнениеот karabelov » Сря 26 фев 2014 19:58

Колеги,
Виждам че затруднявам с проблема, за което се извинявам.
Дали бих могъл да помоля, да ме насочите към сигурен и сериозно запознат с ел.инсталацията на този модел Пасат :love.vwclub наш форумен проверен и доверен специалист, който работи и в събота, за да ми реши проблема, без да се налага да си разглобявам целия салон, и да откривам топлата вода :beer
Благодаря предварително
Карабелов

karabelov
Двигател:

Мнениеот karabelov » Пет 28 фев 2014 20:11

Здравейте колеги,
Открих топлата вода :a045
Да обясня на всички заинтересовани, за да не се мъчат като мен.
Както обясних в началото на темата, изчезнаха плюсовете на плафона на задна дясна врата/долу който осветява къде стъпваш/ и на плафона който осветява багажното на комбито.
Не са проблем микроключетата във вратите, и плъзгача в бравата на багажника, те работят коректно!!!
Сега, след като се обедих многократно че комфорт модула е в отлично здраве, кабелния сноп от него до куплунзите в предна лява кухина, под дръжката за отваряне на предния капак, и те са в отлично състояние, се сетих да тръгна обратно, от проблемния плафон към обединяващите се снопове, през всички куплунзи...
Разглобих кората на вратата, нищо, тоест всичко е в отлично състояние. Разглобих отново маншона между вратата и колонката, нищо, всичко контактува, ама плюса го няма, разглобих декоративния панел зад колана, тоест колонката от страната седалката, нищо, отлично състояние, и от тук се почна проследяване на кабелния сноп. Странно но факт, до пред задната дясна седалка снопа върви от вътрешната страна на прага, където очаквах да го видя, но открих едно странно решение на германската инженерна мисъл, след няколко разклонения там, и обединяване с още кабели, го връща по пода в посока предната седалка, точно на десния крак на седящия отзад в дясно??? След внимателно откачване на всички скоби, с които е хванат здраво за пода, за да не се размести, и вадене на снопа,/ искам да отбележа че докато бърках, нещо здраво ми раздра ръката, от страна на опакото на мокета- на което не обърнах внимание/ забелязах че има окисление на кабелния сноп, викам открих топлата вода? Да тук е разковничето, два кабела, червени с черна лента-тези дето проследявам, точково точно колкото върха на химикалка пробити- явно подредени един върху друг, респективно окислени, със сигурност от отечка. Дръпнах ги и се скъсаха. Всичко е ясно, да влезе убития. Сещате се, ново парче, много теса по кабелите, по снопа, и всичко светка :biggrin
Да ама защо???
Защо ли, както споменах по горе, мисълта на някой инженер от не безизвестната ни любима марка, е накарала снопа да върви точно под десния крак на седящия. В тази връзка, по горе описах как нещо ми раздра ръката, като я навирах за да напъна мокета за да се вдигне, и да ми открие фронт, сега се сетих да разгледам и какво да видя, метален клипс, който държи пластмасовата дясна скоба на пода на мокета, на задна дясна стелка, стърчи около 5мм.от опакото и се забива точно в кабелния сноп :question Като имате в предвид че самия кабелен сноп е здраво захванат със скоби за пода, и преместването му е трудно, се питам, как не се сетиха тези хора че това е възможно да се случи?
За всички фенове на модела, имайте в предвид че там, пътника с десния си крак гази кабелния сноп, фабрично положен на пода, без предвидени предпазни ниши и тн...
Надявам се да съм бил полезен :love.vwclub

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Съб 01 мар 2014 2:19

Със сигурност инфото което си дал ще бъде полезно за някой със същия проблем, Искам да те поздравя и за това че си описал за какво иде реч( някоя снимка нямаше да е излишна, ама и така става), масовия случай като споделиш такъв проблем, отговорите са микроключета и край, Опиташ да кажеш, абе не са те, веднага ти се отговаря -ТЕ са или използвай търсачката там има теми за микроключета :screwy И така докато някой като теб не сподели нещо различно и се разбере че е много възможно и друго да сдаде багажа, не само тези микрета, поздрави и безаварийни нататък

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”