Както става ясно от заглавието, отново ще занимая можещите и знаещите със стар проблем, но в нова светлина...
Пасата е 5,5 комби, 2001 AFN V6 4Х4 ако има значение за проблема който искам да споделя.
Та, на кратко:
От известно време ми изчезна осветлението на плафона на багажното, смених лампата, не е това, проверих микроключето на бравата в багажника, не е то проблема, замерих с мултицет- нямам плюс на плафона?
Карам от около две години без тази лампа, неприятно но, само когато е тъмно

Преди месец, на автомивка забелязах че и плафона под задна дясна врата/този който осветява къде стъпваш/ не работи, смених лампата, не е тя причина, замерих, няма ми плюса, отново????
Само за информация, централния плафон, плафоните на сенниците, плафоните с обемни датчици на тавана над задните врати, както и плафоните/тези които осветяват къде стъпваш/ на останалите три врати работят. Всички микроключета работят, таблото отчита всяка врата по отделно че е отворена, вкл.багажника. Четох тук, в руския форум, извадих комфорт модула, разглобих го, никакви грижи, кабелите са отлични. Разглобих всички куплунзи под дръжката за отваряне на предния капак, за всеки случай напръсках с контактен спрей, имаше една две букси зеленясали, но те са следствие от небрежност от моя алармаджия, преди години- но това е друга тема. След като напръсках, ми се появи екстрата да си отключвам багажника от средния бутон на ключа

Всички кабели от комфорт модула са прозвънени до и след куплунзите, и са здрави. Ситуацията ме навежда на лоша връзка по снопа след това. Въпроса ми е, да вдигам ли целия мокет, или има човек който е запознат с проблема, и ще ми спести разглобяване на седалки, и не само?
Ще бъда благодарен на всякаква помощ, може тук, или на лични, а може и на място да дойда, но мога само събота и неделя, и то не всяка

p.s. технически грамотен съм, мога и сам да се справя, но не знам къде още има връзки след куплунзите от ляво в кухината на калника под дръжката за отваряне на предния капак. За да съм по сигурен, отворих и от дясно, кухината в калника под жабката, и там всички букси бяха в отлично състояние, но и там за всеки случай разглобих всички и напръсках с контактен спрей...Разглобих и маншона на задна дясна врата, този който я свързва с колонката, и вътре минават всички кабели- кабелите са си здрави, разглобих и напръсках буксите с контактен спрей, макар и да нямаше нужда...
p.p.s. всичко сглобих чинно след интервенциите ми, това е отговор, ако някой се сети да ме пита дали пък не съм забравил да сглобя някоя букса