Golf MK4 - не свети диода на заводската аларма

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
nmilkov
Автомобил:
Двигател:

Golf MK4 - не свети диода на заводската аларма

Мнениеот nmilkov » Нед 07 юни 2015 18:23

Здравейте колеги,
Имам следния проблем от както съм си купил колата. В началото не светеше изобщо диода, след известно време започна да свети и сега пак не свети. Забелязах, че и плафона на предна дясна врата също от време на време не свети и реших да се захвана да оправя микроключетата и спойките на бравата. Оправих ги, замерих ги, всичко е точно. Обаче продължава да не свети. На компютъра ми дава следните грешки:

00929 - Locking Module for Central Locking; Front Passenger Side (F221)
27-00 - Implausible Signal
00930 - Locking Module for Central Locking; Rear Left (F222)
27-00 - Implausible Signal

Окей, задната врата не съм я пипал, нали, нея я оставяме настрана, но предната дясна ми се случват много странни неща. Микроключето работи на 100% и винаги като се натисне отчита, но интересното е, че плафона не свети винаги при отворена врата или светва след няколко секунди/минута. Също така ако светне веднъж и отварям и затварям врата няма проблеми, всеки път светва, но ако оставя вратата затворена за половин ли една минута там докато се чуе едно щракване от шофьорската страна и загаснат светлините в купето и после като я отворя пак така, я светне веднага, я след секунди или минута/и. Някакви идеи от какво може да се получава това.

Искам също да отбележа, че грешките постоянно ги дава при всяко заключване (трия ги и пак се появяват) и че вратите НЕ ми дават проблем при заключване или отключване.

Потребителски аватар
hubavito
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Golf MK4 - не свети диода на заводската аларма

Мнениеот hubavito » Чет 11 юни 2015 16:45

Микроключето може да работи на 100%, но може някъде кабалите да са с нарушена изолация, например в маншона между вратата и купето. Проверявани ли са ?

Потребителски аватар
nmilkov
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK4 - не свети диода на заводската аларма

Мнениеот nmilkov » Вто 16 юни 2015 15:59

Проблема беше в буксата и пиновете - окислени/замърсени .. С контактен спрей и всичко се оправи ... Само не използвайте контактен спрей, който оставя покритие отгоре, че после ще се чудите как да затворите буксата (едвам съм я затворил) :/ Говоря за предната дясна врата ... сега тези дни започвам задната лява и накрая шофьорската .. :)

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”