Някой да е имал такава грешка? Евентуално до какво води и защо ;( Записва я през неопределено време тази грешка.
1 Fault Found:
00282 - Throttle Position Actuator (V60)
26-10 - Output Open - Intermittent
Polo 6n2 1.4 16v AHW - записва грешка от вр. на вр.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Polo 6n2 1.4 16v AHW - записва грешка от вр. на вр.
Пробвай с друга дросел клапа. Адаптация на клапата правил ли си?
Направи и адаптация и ако даде ADP not OK, работата ще ти стане ясна.
Има клапи втора употреба и не са скъпи, в добро състояние са около 100 - тина лева.
Аз имам клапа, но тя едва ли ще стане за твоята, защото моята е с 8 клапана.
Мисля, че от това ще ти падат оборотите и даже може и да гасне или да губи мощност.
Направи и адаптация и ако даде ADP not OK, работата ще ти стане ясна.
Има клапи втора употреба и не са скъпи, в добро състояние са около 100 - тина лева.
Аз имам клапа, но тя едва ли ще стане за твоята, защото моята е с 8 клапана.
Мисля, че от това ще ти падат оборотите и даже може и да гасне или да губи мощност.
Минава адаптацията и си изписва Adapt OK, Свалях я за тотално почистване и оглед по механиката и да видя дали имам графитни писти. Видимо всичко е ок (уш) Остава варианта да е тръгнала леко към отвъдното, но да има още малко хляб, или да има нещо по трасето (кабели/датчици) но при липса на записани грешки. Не съм пробвал с друг дросел още. Сега имам усещането, че двигатела набира неравномерно( вълнува се ) . Свещите са на 1000 км и клапата е почистена + мап сензора. Възможно ли е клапата да причинява това (неравномерно вълнуване) ?
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Искаш да кажеш, че претръсква от време на време ли? Как така се вълнува неравномерно, не мога да разбера?
Ако ти падат оборотите от време на време и се компенсират без видима причина, претръсква, докато стопля, когато действа "смукача" имаме един и същ проблем, само, че при мен ми дава грешка на ламбда сондата!
Изтривам грешките и всичко започва да работи нормално!
За момента не знам дали е софтуерен проблем или си влиза в някакъв авариен режим, знам, че тези двигатели нямат limp mode, ама май имат нещо подобно.
Ако ти падат оборотите от време на време и се компенсират без видима причина, претръсква, докато стопля, когато действа "смукача" имаме един и същ проблем, само, че при мен ми дава грешка на ламбда сондата!
За момента не знам дали е софтуерен проблем или си влиза в някакъв авариен режим, знам, че тези двигатели нямат limp mode, ама май имат нещо подобно.
freelancer написа:Искаш да кажеш, че претръсква от време на време ли? Как така се вълнува неравномерно, не мога да разбера?
Не набира плавно "вълнува се" Само тази грешка я записва периодично "00282" Други грешки за сега не са излизали. Времето е гадно и студено да си играя по-обстойно, ако има нещо по кабели или букси. Оборотите малко насичат в студеното време на студен двигател. Имам усещането че я няма никаква до 1800-1900 об/мин , после почва да върви като ощипана.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”