Въпрос за VAG Commander 1.4 и по-новите версии ?

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
breakforce
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за VAG Commander 1.4 и по-новите версии ?

Мнениеот breakforce » Сря 12 окт 2016 20:47

Здравейте колеги, искам да ви попитам каква е разликата от VAG Commander 1.4 и по-новите версии примерно 3.6, 5.0, 5.5 и т.н. мисълта ми е коя версия какво прави, и ако вземеш по-нова версия кабел и софтуер има ли вероятност да стане някакъв проблем на по-стар автомобил примерно 98-99г. ако софтуера е за 2005г. Благодаря ви предварително :)

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Re: Въпрос за VAG Commander 1.4 и по-новите версии ?

Мнениеот megatronS » Чет 13 окт 2016 9:52

Най-стабилната версия е 1.4, защото тя е най-стара, но е преработена няколко пъти, тя поддържа най-голяма база за километражи. Следващата версия е 3.6 е добавено прочитане и запис на един модел компютър с който не може да се справи. Първите две версии са до 2006 година, но за последните две години трябва да се избягват за някои модели. Версия 5.1 е за по-нови автомобили след 2004+, но при нея има доста нестабилна работа при някои модели. Версия 5.5 е наблегнато повече на имобилайзерите, отколкото на нещо друго. Всички си имат плюсове и минуси, зависи за какви точно модели ще се използва. Повечето описания за поддръжка са рекламна измислица,поради липса на открити алгоритми за манипулиране на процесори и т.н. и това се установява, откакто всичко вече свърши. И със старите и с новите версии, когато се прави корекция с тези евтини адаптери, трябва винаги да се знае, кое как и защо действа и да има възможност за последващ ремонт на даден модул ако адаптера омаже нещата. Пак повтарям, че всичко зависи от точната марка, модел и година на автомобила, при едни се справят отлично, но при други са пълен провал. Универсален адаптер с всички възможности няма.

Потребителски аватар
breakforce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот breakforce » Чет 13 окт 2016 19:37

Мисълта ми е да го използвам както при VCDS софтуера горе-долу същите години автомобили или поне повечето, и понеже съм се спрял точно на тази версия 1.4 за това и попитах как стоят нещата, а има ли някаква информация каква база данни от автомобили потдържа даденият софтуер и евентуално от кой сайт мога да видя ?

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Мнениеот megatronS » Съб 15 окт 2016 9:11

В прикачения файл е описано,какво поддържа според производителя. Няма да намериш точна информация, дали действа коректно на всеки един описан в списъка модел. Когато се наложи да го използваш за даден модел, ми пиши,ще ти отговоря може ли или ако не може, как ще стане.
Прикачени файлове
vag_commander 1.4.doc
(25 KиБ) Свален 187 пъти

Потребителски аватар
breakforce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот breakforce » Пон 17 окт 2016 9:56

Благодаря ще го имам в предвид когато ми се наложи ;)

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”