1.6 моно деветдесет и някоя си година Голф 3ка..човека пали тръгва, спира ...пали и ....о ооо няма никой. Няма искра. Правим диагностика с VCDS- дава грешка-Липса на сигнал от датчик на Хол-постоянна. Веднага се навеждаме над Делкото и го набеждаваме за "умряло". Вземаме едно друго за проба и О небеса, същата работа.
Връзвам диод на изхода на сигнала на датчика на Хол и на двете делка си има сигнал. Почваме да пием кафе 3В1 и да си клатим главите...спуска се Господ и ни подсказва, че може пък бобината да не е наред. Момент, чакай да я огледаме. Още преди да я свалим забелязваме огромна пукнатина, приличаща на Гранд каньон в Щатите-...пробваме с друга бобина-Пали без проблем.
От години се занимавам с автодиагностика, имал съм проблем с бобина на Сеат и ми е показвало на грешките-проблем с бобина. Но да ми покаже Липса на сигнал от датчик на Хол, а то да излезе Бобина ...мерси.
На 50 съм вече ,но живота не спира да е интересен.
С пожелания за интересни преживявания и за вас колеги!
Golf MK3 1995г. АBS Диагностика в действие
-
- Автомобил: GolfIII
- Двигател:
Golf MK3 1995г. АBS Диагностика в действие
Последна промяна от realprofesora на Съб 28 яну 2017 19:06, променено общо 2 пъти.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Божеее, и това доживях..де го чукаш, де се пука
Имах 3-ка 1.8 моно,която палеше и вървеше нормално.Но и при мен грешката за датчика на хол излизаше на диагностика,това при покой.При запален мотор се самоизтриваше
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Оправи си заглавието според правилата!
viewtopic.php?f=88&t=446478
viewtopic.php?f=88&t=446478
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
vlado_tonev написа:Имах 3-ка 1.8 моно,която палеше и вървеше нормално.Но и при мен грешката за датчика на хол излизаше на диагностика,това при покой.При запален мотор се самоизтриваше
Toчно

Когато е само на контакт,ЕКУ-то не засича датчик на хол и излиза тази грешка

- ivan_pop
- Автомобил: OVB
- Двигател: X18XE1
Bai Sando написа:Toчно![]()
Когато е само на контакт,ЕКУ-то не засича датчик на хол и излиза тази грешкаВсе пак е мислено преди 25 години
Така е!Ама то затова диагностика се прави с това дето е на раменете,а не с кабел и компютър!
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”