VCDS (VAG-COM) - работа и грешки
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VAG-COM
Здравей колега. Грешката в климатроника е в датчика, който управлява клапата за студен/топъл въздух и вентилатора в купето. Като махнеш поленовия филтър, някъде там трябва да се намира и самия датчик. Това не означава, че проблема е в него. Може да са кабели, съединения и т.н. Когато този датчик, дефектира, климатроника взема сигнал от датчика за външната темература и климатика продължава да работи нормално. Ако и датчика за външната темература откаже, тогава климатика приема, че е +10 градуса и пак работи. Не така прецизно, но работи.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Как да подкарам ваг кома
хора ей сега пробвах да подкарам ваг кома ама ударих на камък като дам ТЕСТ и искача прозорец с следните неща ''
Opto/Iso:NO
Ross-Tech Design:NO
и кво прайм сега като опитам да регистрирам от About серийния номер го копирам в кей генератор който върви с диска и искочилия номер го пействам на следващата страница давам Activate и ми искача следната грешка
Checksum Error
моля някой ако знае за какво иде реч да каже как става номера а като вляза в грешките има една която при изчистване се появява веднага
VAG-COM Version: Release 409.1-S
Control Module Part Number: 028 906 021 BT
Component and/or Version: 1,9l R4 EDC SG D1P
Software Coding: 00000
Work Shop Code: WSC 00000
1 Fault Found:
01208 - Data Records in Control Unit Altered
35-00
незнам дали темата е за тук ако не моля да се премести
пп да допълня кода за активация е пробван на 311.2 версия той и кий гена е за нея обаче доколкото разбрах трябва да се активира вага чак след като теста е успешен и сейфнат.В инструкциите на програмата трябва Fast-Synch Compatible:YES за 311.2 и Ross-Tech Desigh:YES за 409 а при мен и на двете е NO .Та какво точно иска да каже да му е.... м....та
Opto/Iso:NO
Ross-Tech Design:NO
и кво прайм сега като опитам да регистрирам от About серийния номер го копирам в кей генератор който върви с диска и искочилия номер го пействам на следващата страница давам Activate и ми искача следната грешка
Checksum Error
моля някой ако знае за какво иде реч да каже как става номера а като вляза в грешките има една която при изчистване се появява веднага
VAG-COM Version: Release 409.1-S
Control Module Part Number: 028 906 021 BT
Component and/or Version: 1,9l R4 EDC SG D1P
Software Coding: 00000
Work Shop Code: WSC 00000
1 Fault Found:
01208 - Data Records in Control Unit Altered
35-00
незнам дали темата е за тук ако не моля да се премести
пп да допълня кода за активация е пробван на 311.2 версия той и кий гена е за нея обаче доколкото разбрах трябва да се активира вага чак след като теста е успешен и сейфнат.В инструкциите на програмата трябва Fast-Synch Compatible:YES за 311.2 и Ross-Tech Desigh:YES за 409 а при мен и на двете е NO .Та какво точно иска да каже да му е.... м....та
- fox_vt
Re: Как да подкарам ваг кома
start/seting/control panel/system/hardware/device manager/ports(COM&LPT)
при мен са 13 като инсталнах драйверите на USB автоматично си избира кой да е свободен порт (при мен избра 12) а като влезеш във вага имаш само 4 порта да избираш а те са 1,2,3 и 4.Трябва да се има впредвид че където си пъхнал кабела първия път там тряя да го пъхаш всеки път(пъхнал вкарал
)
при мен са 13 като инсталнах драйверите на USB автоматично си избира кой да е свободен порт (при мен избра 12) а като влезеш във вага имаш само 4 порта да избираш а те са 1,2,3 и 4.Трябва да се има впредвид че където си пъхнал кабела първия път там тряя да го пъхаш всеки път(пъхнал вкарал

- fox_vt
а я кажи каква ти е колата и коя година е и ваг кома 311 що има толкова малко опции?Например така и не намерих може или не да се ограничи егр за сервизните интервали също и се ми се струва че нещо липсва-аа също и тди тайминга не намерих.Да не би компа на колата да е стара версия или 311 си е орязана?Ако има значение логвам се със 12233 адаптасията има 15 канала другите са неактивни и числото за променяне е 3 цифрено по дефолт 128?Има ли нещо гнило или просто такива трябва да са опциите?
- kimif2008
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:а я кажи каква ти е колата и коя година е и ваг кома 311 що има толкова малко опции?Например така и не намерих може или не да се ограничи егр за сервизните интервали също и се ми се струва че нещо липсва-аа също и тди тайминга не намерих.Да не би компа на колата да е стара версия или 311 си е орязана?Ако има значение логвам се със 12233 адаптасията има 15 канала другите са неактивни и числото за променяне е 3 цифрено по дефолт 128?Има ли нещо гнило или просто такива трябва да са опциите?
моята версия е доста по нова,а вече дори последната.Просто казвам ,че кабечелто си работи перфектно на всички тествани коли,и аз съм доволен от колегата,това е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някави идеи за следната грешка:
Address 19: CAN Gateway
Controller: 6N0 909 901
Component: Gateway K<->CAN 0001
Coding: 00004
Shop #: WSC 05314
1 Fault Found:
01044 - Control Module Incorrectly Coded
35-00 - -
Колата е пасат Б5, 2.5тди. Мерси
Address 19: CAN Gateway
Controller: 6N0 909 901
Component: Gateway K<->CAN 0001
Coding: 00004
Shop #: WSC 05314
1 Fault Found:
01044 - Control Module Incorrectly Coded
35-00 - -
Колата е пасат Б5, 2.5тди. Мерси
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
неправилно кодиран модул-цифрата 4 нее правилна:сумира се какво има като оборудване и се слага новата цифра ,ако си автомат е 7,ако е ръ4на кутия е 6
п.с някои да не е прекодирал кана заради аербеците и да ги няма въобще
п.с някои да не е прекодирал кана заради аербеците и да ги няма въобще

- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
01203 - Electrical Connection between ABS and Instrument Cluster: No Signal
Possible Symptoms
ABS Malfunctions
Possible Causes
Wiring between ABS and Instrument Cluster defective
ABS incorrectly coded
Instrument Cluster defective (rare)
Possible Solutions
Check Wiring between ABS and Instrument Cluster for Short to Plus
Check ABS Coding
Check Instrument Cluster
Колеги, някой може ли да ми опише тази грешка, че нещо не се справям с речниците.
Мерси предварително.
Possible Symptoms
ABS Malfunctions
Possible Causes
Wiring between ABS and Instrument Cluster defective
ABS incorrectly coded
Instrument Cluster defective (rare)
Possible Solutions
Check Wiring between ABS and Instrument Cluster for Short to Plus
Check ABS Coding
Check Instrument Cluster
Колеги, някой може ли да ми опише тази грешка, че нещо не се справям с речниците.
Мерси предварително.
- teoel
- Дарителят
- Автомобил:
- Двигател:
01203 - електрическа връзка между ABS и Instrument Cluster: Няма сигнал
Възможни Симптоми
ABS неизправности
Възможни причини
Окабеляване между ABS и Instrument Cluster дефектни
ABS неправилно кодирани
Instrument Cluster дефектни (рядко)
Възможни решения
Проверете окабеляване между ABS и инструмент за клъстер в краткосрочен до плюс
Проверете ABS кодиране
Проверете Instrument Cluster
http://translate.google.bg/?hl=bg&tab=wT#
Възможни Симптоми
ABS неизправности
Възможни причини
Окабеляване между ABS и Instrument Cluster дефектни
ABS неправилно кодирани
Instrument Cluster дефектни (рядко)
Възможни решения
Проверете окабеляване между ABS и инструмент за клъстер в краткосрочен до плюс
Проверете ABS кодиране
Проверете Instrument Cluster
http://translate.google.bg/?hl=bg&tab=wT#
Instrument Cluster ти е таблото казано на прост Български език 
т.е. няма връзка м/у абс модула и таблото... което не е добре.
Ако има проблем в абс системата няма да видиш лампа на таблото.
Не знам кога и от кого си купил колата, но е възможно някой да е рязал жици за да скрие тъп проблем.
Възможно е и да се е получила повреда естествено - измъкнат кабел или нещо подобно.
Не знам кой може да ти помогне с откриването на проблема обаче, някой жичкаджия на когото му се занимава
с търсенето на кофти проблем

Не знам кога и от кого си купил колата, но е възможно някой да е рязал жици за да скрие тъп проблем.
Възможно е и да се е получила повреда естествено - измъкнат кабел или нещо подобно.
Не знам кой може да ти помогне с откриването на проблема обаче, някой жичкаджия на когото му се занимава

V.Nanovski написа:как се стига до Acceleration Measurement и дали 409.1 го поддържа изобщо
Чичо гугъл знае всичко... http://www.ross-tech.com/vag-com/tour/m-blocks.html
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Garion написа:Instrument Cluster ти е таблото казано на прост Български език
Ok, мерси за отговора. Това съобщение ми излезна като закачих ABS със версия на софтаD00, а моя е с версияD10.
А дали някой знае как мога да упдейтна софта на ABS?
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте, борд компютъра ми отчита средния разход, моментния и средната скорост в мили и галони...
ваг-ком може ли да промени отчитаните стойности в километри и литри? 

- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Може.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги. Отскоро съм собственик на кабел за ВАГ-КОМ 409.1 http://www.sklad66.com/cms/VAG-COM.html От фирмата ми пратиха код за регистрацията на версиия 409.1 и инсталацията мина добре. Но при закачането на кабела за колата и сканиране за грешки получавам следния код за грешка:
Address 01: Engine
Controller:
Note: Can't Synch Baud Rate
С една дума - не може да се свърже с контролера на двигателя. Иначе останалите контролери ги обиколи и се свърза с тях. Само с двигателя не може да се свърже... Моля за помощ. На какво се дължи това. Кабела ли нещо не е в ред, или какво ....
колата е Поло 2000 г. с код на двигателя AHW
Address 01: Engine
Controller:
Note: Can't Synch Baud Rate
С една дума - не може да се свърже с контролера на двигателя. Иначе останалите контролери ги обиколи и се свърза с тях. Само с двигателя не може да се свърже... Моля за помощ. На какво се дължи това. Кабела ли нещо не е в ред, или какво ....
колата е Поло 2000 г. с код на двигателя AHW
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”