Проверка на реални километри

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Проверка на реални километри

Мнениеот lion_heart002 » Пон 19 сеп 2011 20:47

Последното нещо което гледам на една кола са километрите...Пък и не се знае колко се реални в повечето случай...Пак казвам,една кола я плаши калпаво и ненавременно обслужване и мърливо отношение!Километри и години не и тежат,вие пак не ме разбирате... maikomila

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Пон 19 сеп 2011 20:48

my heart iS iCe написа:Всички сте прави колеги, давам прост пример, макър и извън темата!
Преди 1 месец говорих с позната от Канада, там си има бизнес, и ми каза че пътува от вкъщи до работата в едната посока 140 км в едната посока! И връщане 140 тури го 300км на ден!
Казва че всяка година сменя колата, шот тя кара нови на лизинг и ги подменя!
Това означава че в Бъглария едва ли идват чисто нови!
Просто изводите може да си ги правим сами!
Джамбазина за да я продаде тука, колата я купува за смешни пари, което значи че не си знае собствениците и боите! Това означава че стара кола читава, с оригинална боя, е мит, поне на 90 %
Така че не му мислете на колко км. са, гледайте ние да сме живи да ги тЪркаляме :mrgreen:

Тъй си е...като поръчвах моето голфче казах да няма никви екстри освен климатик и маторя да го бива...мин 1.8/2 литра и макс 150 души коневръз...докараха го...беше скъпо и за тогавашните цени...и го чаках една година да си покаже зъбите...накрая изтропа, ремонтирах си го...казваха ми махни я земи си друга...друга кво!?... кошница...да я чакам и нея да си покаже кахърите - няма смисъл..квото - такова...газ до ламарината колкото изкара...па че пишело 192 000 км...кой ти вярва ве!

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 19 сеп 2011 20:49

Еми за 2 години 100к км, ако е пасат не е ненормално, с тази разлика че ще я кара още 3 години докато стане на 300 000 и ще я продаде в БГ. Или мислите че ще я кара 10 и тя ще стане на 500 000. Както и да е, не мисля да пиша повече в темата, изказах МОЕТО виждане, което може и да не е правилно :wink:

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Пон 19 сеп 2011 20:53

Aprilia написа:Еми за 2 години 100к км, ако е пасат не е ненормално, с тази разлика че ще я кара още 3 години докато стане на 300 000 и ще я продаде в БГ. Или мислите че ще я кара 10 и тя ще стане на 500 000. Както и да е, не мисля да пиша повече в темата, изказах МОЕТО виждане, което може и да не е правилно :wink:

Колата е buyback, оставена и прегледана в сервиза 2010 юли месец, аз я купих август.......

П.П. на колко ли е сега? :dummy:

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 19 сеп 2011 21:02

еми ако следваме твоета логика, трябва да е около 550 000 а на толкова ли е наистина ? mhihi

от първи собственик ли я купи, тоя дето е навъртал по 50к на година ? :roll:

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Пон 19 сеп 2011 21:06

Aprilia написа:еми ако следваме твоета логика, трябва да е около 550 000 а на толкова ли е наистина ? mhihi

от първи собственик ли я купи, тоя дето е навъртал по 50к на година ? :roll:

Buy back какво ти говори!?

Колата е имала само един собственик! :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 19 сеп 2011 21:25

Толедото в гаража ми го взехме 9 годишно от Геноа, първите години е попълвана книжката и колата е карана по около 25К на година. Тоест към 230 000км приблизително реални. Колата беше върната на 104 000км и можеше да си мине за толкова по вид. 1800 евра в Геноа. Въпреки това нищо особено като издръжливост и поведение. Голфа ми който е видимо много по-мъчен(вече е като нов де mhihi ) се държи много по-добре.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 20 сеп 2011 5:29

П.с Тея книжки ги печатат за добро утро, даже ще има отпечатъци от омаслените ръце на сервизния... :063: и малко кафе за достоверност.. :deal

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 20 сеп 2011 8:50

StS написа:П.с Тея книжки ги печатат за добро утро, даже ще има отпечатъци от омаслените ръце на сервизния... :063: и малко кафе за достоверност.. :deal

Принципно е така, но фалшивите ги попълват такаче да излиза пробега на таблото... наще не излизат mhihi

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пет 30 сеп 2011 4:37

Истината е, че когато някой си хареса една кола,колкото и да му обясняваш ,че колата не става, не те отразява..
И престанате да се карате за тези километри...Какво значение имат те, ако нямаш истински приятели или семейство, с които да се возиш, да се смееш и да усетиш истинските неща от живота. Не вярвам ,че една купчина ламарини са най-важното нещо за някои хора тук...Дори и да ни прецакат, важното е да се учим от грешките си. И колкото по-рано научим този урок, толкова повече ще спестим...Айде със здраве!

Потребителски аватар
serjoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serjoe » Пет 07 окт 2011 0:18

Миналата неделя и аз се сдобих с ново голф-че 4- 1.8т 2001г на скромните 70500 мили(UK)- иди-дойди 115000км. Въпреки че много се съмнявах, че са я въртяли защото беше най-евтината от всички които гледах и то с много, (след като прочетох цялата тема) реших да и пусна една проверка по годишните прегледи,да се свържа с предишните две собственички и се оказа по документи че са реални и че наистина е била селска кола която е минавала по 100 мили на месец... и е била собственост на 60 годишна баба която се оказа доста разговорлива. Верно че има надраскана врата и няколко наискания тук там но с 1/3 от бюджета които остана мисля че ще успея да го обслужа и опъна, даже и ще останат за екстри!

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Пет 07 окт 2011 1:49

serjoe написа:Миналата неделя и аз се сдобих с ново голф-че 4- 1.8т 2001г на скромните 70500 мили(UK)- иди-дойди 115000км. Въпреки че много се съмнявах, че са я въртяли защото беше най-евтината от всички които гледах и то с много, (след като прочетох цялата тема) реших да и пусна една проверка по годишните прегледи,да се свържа с предишните две собственички и се оказа по документи че са реални и че наистина е била селска кола която е минавала по 100 мили на месец... и е била собственост на 60 годишна баба която се оказа доста разговорлива. Верно че има надраскана врата и няколко наискания тук там но с 1/3 от бюджета които остана мисля че ще успея да го обслужа и опъна, даже и ще останат за екстри!

Колега не знам ко ше му опъваш на Голфа ма ако си сигурен в т'ва дет го пишеш ти ше си първия с кола, отговаряща на тая приказка за "бабата дет я е карала един път в месеца да оди на гробето да полива китките на дядото, лека му пръст"

Потребителски аватар
serjoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serjoe » Пет 07 окт 2011 7:57

zzzzzzz написа:Колега не знам ко ше му опъваш на Голфа ма ако си сигурен в т'ва дет го пишеш ти ше си първия с кола, отговаряща на тая приказка за "бабата дет я е карала един път в месеца да оди на гробето да полива китките на дядото, лека му пръст"

Наистина ще излезе така. Колата е взех от малко село на 50 мили от лондон и верно има само един магазин. А и говорих с жената по телефона едва ли ще тръгне да ме лъже.даже почна да ми говори от къде и как били ожулванията по колата....! :deal. Всичко по колата се доказа че е на километрите дето пише. утре я вкарвам за обслужване и ще видим и там! Жива и здрава да е бабата еи 4е я е пазила колата!

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 07 окт 2011 8:53

zzzzzzz написа:Колега не знам ко ше му опъваш на Голфа ма ако си сигурен в т'ва дет го пишеш ти ше си първия с кола, отговаряща на тая приказка за "бабата дет я е карала един път в месеца да оди на гробето да полива китките на дядото, лека му пръст"

Не така колега, познавам още хора, които преди време са си купили колата доста запазена и на около 100К километра реални, наистина са единици, но не е нереално! Между другото онази вечер на срещата на форума дойде един Каравел на 2 години, купуван чисто нов, дългата база и собственика сподели, че е вече над 500К километра - зависи си от целта, с която е купувана колата... :beer

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 07 окт 2011 10:56

Bobi85 написа:Истината е, че когато някой си хареса една кола,колкото и да му обясняваш ,че колата не става, не те отразява..
И престанате да се карате за тези километри...Какво значение имат те, ако нямаш истински приятели или семейство, с които да се возиш, да се смееш и да усетиш истинските неща от живота. Не вярвам ,че една купчина ламарини са най-важното нещо за някои хора тук...Дори и да ни прецакат, важното е да се учим от грешките си. И колкото по-рано научим този урок, толкова повече ще спестим...Айде със здраве!

:да: :bowdown

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”