Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5
нямам идея за какво е този болт при теб. относно цилиндъра няма нужда да се отвива целия . то вътре са нещо като 2 окръжности с процеп в тях .. когато въртиш болта процепа на едната окръжност тръгва към процепа на другата и когато 2-та процепа съвпаднат тогава цилиндъра излиза , затова опитаи по 2-3 оборота и дърпане между тях . цилиндъра излиза с леко усилие . опитай на някоя друга врата да го свалиш . може просто на тази въпросната врата на която се мъчиш да го сваляш нещо да и се е прецакало . незнам дали обясних добре но опитай все пак . успех
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги смених цялата брава вчера и старата ми остана. Ключетата вътре си работят, ако на някой му трябва да пише
. А и имам 2 чисто нови ключета от ибей който няма да използвам 

- besnia7
- Автомобил:
- Двигател:
Колко взе бравата и от къде 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
те май само брави не продават , доколкото знам е комплект с цялата ламарина там и с водачите за стъклата ... може и да греша
AmW написа:Колеги смених цялата брава вчера и старата ми остана. Ключетата вътре си работят, ако на някой му трябва да пише. А и имам 2 чисто нови ключета от ибей който няма да използвам
Колега аз искам еднот ключе. Пиши на лични ако те интересува да се разберем.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Момчето което ми прави колата има няколко втора употреба, и ползвах една от тях 

- besnia7
- Автомобил:
- Двигател:
Гледам в ebay се продават направо целия механизъм на бравата, и цената не е лоша, при положение че вътре има 4 ключета.
Ако всяко трябва да го копувам по 20 лв. и да го сменям то къде ще му излезне края. А така с нова брава караш докато и тя не даде фира и после взимаш от двете най-доброто и продължаваш.
Продават ги от 20 - 50 паунда взависимост дали е нова или не, сега проверих.
Аз вече се замислям дали да не взема една. Вярно, че е повече пари, но по малко главоболие, а старата ще я човъркам и после направо взимам ключетата от старата и ги сменям (вече ще знам какде какво е).
Ако всяко трябва да го копувам по 20 лв. и да го сменям то къде ще му излезне края. А така с нова брава караш докато и тя не даде фира и после взимаш от двете най-доброто и продължаваш.
Продават ги от 20 - 50 паунда взависимост дали е нова или не, сега проверих.
Аз вече се замислям дали да не взема една. Вярно, че е повече пари, но по малко главоболие, а старата ще я човъркам и после направо взимам ключетата от старата и ги сменям (вече ще знам какде какво е).
- gicho76
- Автомобил: VW Golf VI Variant
- Двигател: 1600 tdi CAYC
longora написа:Колега gicho76 тъй като все още не съм имал време да го погледна тоя бутон имаш ли възможност да обясниш малко по-подробно какво ще ми трябва, освен бутона, да за да успея и аз да сложа такъв бутон на вратата... Бутон от старо VW няма ли да свърши същата работа, наложи ли се да запояваш кабелчетата и къде точно го монтира този бутон защото от снимката не мога да се ориентирам многоБлагодаря ти .. надявам се да не съм те притеснил.
Бутон от старо VW няма да стане защото е с една клема отзад и ползва маса (-) от видията.
За 4-те врати:
Не съм запоявал нищо, просто рязнах двете кабелчета за бутона /син и червен/ и към тях вързах 1 метър двужилен кабел прекаран през гофретника към предната греда на колата, където пробиваш отвора за бутона /10мм/ малко над нивото на гофретника.
За 5-тата врата, ако е комби:
Става всякакъв бутон, защото плафона не е свързан с комфорт модула, а ползва само маса за да свети по кафяв/червен кабел от оригиналния прекъсвач в ключалката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета питайте питайте .За смяната е лесно стига да знеш как става .Ще се оптам да опиша.
1 Сваляте кората на вратата като саответно разкачите всички букси внимателно.
2.Смъкваш ел стаклото 2 пръста надолу има едни гумени тапи около 4см диаметар.От тях имаш достап до захващането на ел стаклото.
3.Развиваш целия панел на ел стаклото с 10ка и стъколто искам да кажа държачите.Издарпваш ел стаклото нагоре да освободиш панела и водачите.Откачаш теловете за отваряне и затваряне.
4.Отсрани на вратат имам едни еврейски звезди които се развиват да освободят въпросния механизам (целия блок на централното и бравата)
5.Издарпваш бравата от ваншната страна и отстрани на нея докато я даржиш драпната има едно като чоп малко правоъгално което дарапа механизма на централното избутваш го с малка права отверка .След това въпросния механизам е освободен .
5.Смятам че от това ниво вече знаете как .Дано да сам бил полезен
1 Сваляте кората на вратата като саответно разкачите всички букси внимателно.
2.Смъкваш ел стаклото 2 пръста надолу има едни гумени тапи около 4см диаметар.От тях имаш достап до захващането на ел стаклото.
3.Развиваш целия панел на ел стаклото с 10ка и стъколто искам да кажа държачите.Издарпваш ел стаклото нагоре да освободиш панела и водачите.Откачаш теловете за отваряне и затваряне.
4.Отсрани на вратат имам едни еврейски звезди които се развиват да освободят въпросния механизам (целия блок на централното и бравата)
5.Издарпваш бравата от ваншната страна и отстрани на нея докато я даржиш драпната има едно като чоп малко правоъгално което дарапа механизма на централното избутваш го с малка права отверка .След това въпросния механизам е освободен .
5.Смятам че от това ниво вече знаете как .Дано да сам бил полезен
Смених бравата с дрга втора употреба. Сега при отваряне на вратата има индикация и плафона свети както трябва та даже и фабричната аларма работи. Лошото е ,че след като сглобих изцяло вратата открих проблем. Врата не се заключва и при отваряне от външната дръжка се отваря като че е отключена само дето алармата за почва да свири. Въпроса е дали да свалям пак всичко и да присадя стария модул към новата брава(преди да я монтирам я отворих и зглеждаше че е в мн. добро състояние)или е някакъв механичен проблем извън бравата и модула.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като за начало махни кората и виж всички лостчета мардат ли нормално при отключване и заключване и при отваряне на вратата отвътре . провери и жилото което е хванато за самата дръжка дали не си го опанал много.
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравеите приятели аз имам същия проблем с моя пасат но след като отворих бравата забелязах че самото микре няма контакт с лостчето което заключва вратата иначе микрето си бачка отлично. Дайте някакъв съвет от къде да си купя нова брава online. Мерси предварително
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
egoist_ok написа:http://www.passat-b5.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=408&Itemid=57 ето нещо полезно
Колега, който е чел темата е видял линка преди теб.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”