Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5

Мнениеот Peteff » Вто 18 авг 2009 21:06

нямам идея за какво е този болт при теб. относно цилиндъра няма нужда да се отвива целия . то вътре са нещо като 2 окръжности с процеп в тях .. когато въртиш болта процепа на едната окръжност тръгва към процепа на другата и когато 2-та процепа съвпаднат тогава цилиндъра излиза , затова опитаи по 2-3 оборота и дърпане между тях . цилиндъра излиза с леко усилие . опитай на някоя друга врата да го свалиш . може просто на тази въпросната врата на която се мъчиш да го сваляш нещо да и се е прецакало . незнам дали обясних добре но опитай все пак . успех

saue
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saue » Вто 18 авг 2009 21:17

ОК. Мерси!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 19 авг 2009 7:33

Колеги смених цялата брава вчера и старата ми остана. Ключетата вътре си работят, ако на някой му трябва да пише :). А и имам 2 чисто нови ключета от ибей който няма да използвам :)

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Сря 19 авг 2009 9:18

Колко взе бравата и от къде :)

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 19 авг 2009 20:42

те май само брави не продават , доколкото знам е комплект с цялата ламарина там и с водачите за стъклата ... може и да греша

iphone1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iphone1 » Чет 20 авг 2009 7:50

AmW написа:Колеги смених цялата брава вчера и старата ми остана. Ключетата вътре си работят, ако на някой му трябва да пише :). А и имам 2 чисто нови ключета от ибей който няма да използвам :)

Колега аз искам еднот ключе. Пиши на лични ако те интересува да се разберем.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 20 авг 2009 11:00

Момчето което ми прави колата има няколко втора употреба, и ползвах една от тях :)

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Чет 20 авг 2009 19:10

Гледам в ebay се продават направо целия механизъм на бравата, и цената не е лоша, при положение че вътре има 4 ключета.
Ако всяко трябва да го копувам по 20 лв. и да го сменям то къде ще му излезне края. А така с нова брава караш докато и тя не даде фира и после взимаш от двете най-доброто и продължаваш.
Продават ги от 20 - 50 паунда взависимост дали е нова или не, сега проверих.
Аз вече се замислям дали да не взема една. Вярно, че е повече пари, но по малко главоболие, а старата ще я човъркам и после направо взимам ключетата от старата и ги сменям (вече ще знам какде какво е).

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

Мнениеот gicho76 » Чет 20 авг 2009 21:33

longora написа:Колега gicho76 тъй като все още не съм имал време да го погледна тоя бутон имаш ли възможност да обясниш малко по-подробно какво ще ми трябва, освен бутона, да за да успея и аз да сложа такъв бутон на вратата... Бутон от старо VW няма ли да свърши същата работа, наложи ли се да запояваш кабелчетата и къде точно го монтира този бутон защото от снимката не мога да се ориентирам много :) Благодаря ти .. надявам се да не съм те притеснил.

Бутон от старо VW няма да стане защото е с една клема отзад и ползва маса (-) от видията.
За 4-те врати:
Не съм запоявал нищо, просто рязнах двете кабелчета за бутона /син и червен/ и към тях вързах 1 метър двужилен кабел прекаран през гофретника към предната греда на колата, където пробиваш отвора за бутона /10мм/ малко над нивото на гофретника.
За 5-тата врата, ако е комби:
Става всякакъв бутон, защото плафона не е свързан с комфорт модула, а ползва само маса за да свети по кафяв/червен кабел от оригиналния прекъсвач в ключалката.

AUTO-PERFEKT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AUTO-PERFEKT » Пет 21 авг 2009 14:40

Момчета питайте питайте .За смяната е лесно стига да знеш как става .Ще се оптам да опиша.
1 Сваляте кората на вратата като саответно разкачите всички букси внимателно.
2.Смъкваш ел стаклото 2 пръста надолу има едни гумени тапи около 4см диаметар.От тях имаш достап до захващането на ел стаклото.
3.Развиваш целия панел на ел стаклото с 10ка и стъколто искам да кажа държачите.Издарпваш ел стаклото нагоре да освободиш панела и водачите.Откачаш теловете за отваряне и затваряне.
4.Отсрани на вратат имам едни еврейски звезди които се развиват да освободят въпросния механизам (целия блок на централното и бравата)
5.Издарпваш бравата от ваншната страна и отстрани на нея докато я даржиш драпната има едно като чоп малко правоъгално което дарапа механизма на централното избутваш го с малка права отверка .След това въпросния механизам е освободен .
5.Смятам че от това ниво вече знаете как .Дано да сам бил полезен

saue
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saue » Пон 24 авг 2009 7:54

Смених бравата с дрга втора употреба. Сега при отваряне на вратата има индикация и плафона свети както трябва та даже и фабричната аларма работи. Лошото е ,че след като сглобих изцяло вратата открих проблем. Врата не се заключва и при отваряне от външната дръжка се отваря като че е отключена само дето алармата за почва да свири. Въпроса е дали да свалям пак всичко и да присадя стария модул към новата брава(преди да я монтирам я отворих и зглеждаше че е в мн. добро състояние)или е някакъв механичен проблем извън бравата и модула.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 24 авг 2009 17:30

като за начало махни кората и виж всички лостчета мардат ли нормално при отключване и заключване и при отваряне на вратата отвътре . провери и жилото което е хванато за самата дръжка дали не си го опанал много.

kata87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kata87 » Съб 19 сеп 2009 16:11

здравеите приятели аз имам същия проблем с моя пасат но след като отворих бравата забелязах че самото микре няма контакт с лостчето което заключва вратата иначе микрето си бачка отлично. Дайте някакъв съвет от къде да си купя нова брава online. Мерси предварително

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Вто 22 сеп 2009 19:25

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Сря 23 сеп 2009 13:54

egoist_ok написа:http://www.passat-b5.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=408&Itemid=57 ето нещо полезно

Колега, който е чел темата е видял линка преди теб.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”