Решат ли броня в броня и после копчето ще си го свалят за резервна част за продан на черният пазар.
Виж блокажа на спирачките е друга бира и е по хитро. Тогава трябва паяк.
=========
Да питам. Понеже питах и авто ключар по горният въпрос за шперцовете. Значи според автоключара, задният патрон при комби варианта се вадел трудно и за това ако ще гепели патрон -то крадците гепели този на вратата с тирбушон и то целият с пластмасата отстрани.
Така ли е ?

Как да предпазим автомобила си (VAG) от кражба?
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Как да предпазим автомобила си (VAG) от кражба?
Нищо не вадят защото изобщо не им трябва
Зависи от квалификацията и метода на джамбаза. Не ги подценявай. И при тях има йерархия и методика на работа.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
А ако заключиш с верига за мотор, от тези по-тежките, на някое колело с макферсона, така че да не може да се върти?
-
- Автомобил: Golf 5
- Двигател:
Имам приятел ключар който ми даде такъв шперц на заем за моя пасат , става дори по бързо от чупене на патрона..
Ми значи си Ти Човекът ! 
Но темата е как да предпазим, а Не как да откраднем !
Да не говориме че всяка заготовка за конкретна ключалка може да се превърне в шперц след адекватна обработка от специалист. Имал съм случай, когато ключ от една брава ставаше след малко чупки в китката ми за катинар на ел. табло.
И на този клип които си постнал се показва как със специализиран инструмент-ламелен се отключва ключалката.
https://www.youtube.com/watch?v=oUr88cI1IVc
Този инструмент може да отваря най различни ключалки като вид. Няма нищо общо с Шперц-заготовка за конкретна ключалка !
Но зада отваряш с такъв инструмент ключалките и то по бързо както ти твърдиш, е необходимо познаване на конкретната ключалка-от какъв тип е-ламелна, пинова и тнт, както е необходимо да знаеш как да си "движиш" китката за да стане нещо изобщо. Иначе по вероятно е да не успееш изобщо да я отключиш.
Ето ти сайт от който можеш да закупиш и ти и всеки друг такива специални инструменти за ключари и за конкретни марки коли. Не е нещо тайно.
http://www.klyuchar.org/klucharski-instrumenti/

Но темата е как да предпазим, а Не как да откраднем !

Да не говориме че всяка заготовка за конкретна ключалка може да се превърне в шперц след адекватна обработка от специалист. Имал съм случай, когато ключ от една брава ставаше след малко чупки в китката ми за катинар на ел. табло.
И на този клип които си постнал се показва как със специализиран инструмент-ламелен се отключва ключалката.
https://www.youtube.com/watch?v=oUr88cI1IVc
Този инструмент може да отваря най различни ключалки като вид. Няма нищо общо с Шперц-заготовка за конкретна ключалка !
Но зада отваряш с такъв инструмент ключалките и то по бързо както ти твърдиш, е необходимо познаване на конкретната ключалка-от какъв тип е-ламелна, пинова и тнт, както е необходимо да знаеш как да си "движиш" китката за да стане нещо изобщо. Иначе по вероятно е да не успееш изобщо да я отключиш.
Ето ти сайт от който можеш да закупиш и ти и всеки друг такива специални инструменти за ключари и за конкретни марки коли. Не е нещо тайно.
http://www.klyuchar.org/klucharski-instrumenti/
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Да споделя и аз малко горчив опит по темата за ключовете и шперцовете. Преди 3 години ми разбиха Голфа откъм дясната предна врата. Груба работа, никакви шперцове. Сигурно са били наркомани. Алармата си е пищяла, казаха ми съседи после (не бях в града за няколко дни). И какво бяха откраднали - стъргалка за лед и един чадър от тези за 3 лв
. Както и да е, друго искам да напиша. Ключалката на Голф 4 е изключително слаба, направо по-добре без нея. Достатъчна е само една отвертка да се изкърти ламаринката и да се счупи предната част и въртиш с отвертката и си отваря даже с централното
. И това може да го направи всеки за секунди. След разбиването изобщо не си играх да слагам нов патрон, направо набих кръгла капачка и залепих с лепило. Каско + гараж и спирайте само на сигурни места.

Ми то тия патрони са направени за Хора, а не за Свине под наркотично въздействие.
И аз съм обезвредил моите патрон, за да е по интересно. И съм приготвил други забавни изненади.
И аз съм обезвредил моите патрон, за да е по интересно. И съм приготвил други забавни изненади.
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
прекъснал съм един сигнал към ЕCU-то ,трябва да направя така ,че алармата да го включва и изключва с реле .
Колеги с каква цел влизате в такива детайлни подробности около шперцове,типове ключалки и т.н.?Ще дойде момент в който тази информация ще е с обратен ефект!!!
- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
Единствения метод е платен охраняем паркинг или просто каско... Каквото и да измислите винаги има начин... най малко просто един паяк...
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
А някой замислял ли се е какво става с колите?
Повечето откраднати коли биват разкостени за части, да кажем 4 коли на седмица, това са 16 дюзи, 4 помпи, глави, турбота, т.н. НА СЕДМИЦА в софийски окръг.
А замисляли ли сте се, дюзите втора ръка, които се намират за 300-500лв парчето, или турботата втора употреба за 500лв от къде са?
Повечето откраднати коли биват разкостени за части, да кажем 4 коли на седмица, това са 16 дюзи, 4 помпи, глави, турбота, т.н. НА СЕДМИЦА в софийски окръг.
А замисляли ли сте се, дюзите втора ръка, които се намират за 300-500лв парчето, или турботата втора употреба за 500лв от къде са?
Последните трима не казвате нещо ново, но паяк не може да има всеки. А и тези които притежават Паяк ще крадат скъпи коли.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Преди години на един приятел му откраднаха току-що внесено от Германия Ауди 80. Тогава колата струваше около 6000 лева. Колата имаше механична защита (ако ги помните - от ония "бастуни", дето заключват волана към педалите) и отделно от това беше блокирана с 2 други коли, така че да не може да се изкара без да се разместят останалите автомобили.
За щастие, няколко часа по-късно полицията намери колата в двора на някаква къща наблизо, като бастунът си е бил на място. Със сигурност са взели колата с паяк, защото иначе бастунът няма как да остане.
Та, изводът от историйката е, че не само супер скъпи коли се крадат с паяк.
За щастие, няколко часа по-късно полицията намери колата в двора на някаква къща наблизо, като бастунът си е бил на място. Със сигурност са взели колата с паяк, защото иначе бастунът няма как да остане.
Та, изводът от историйката е, че не само супер скъпи коли се крадат с паяк.
Извода е че Полицията и Паркинги и гаражи са в Престъпната схема !!!
И в БТВ репортерите един Джамбаз го потвърди и Следователя също че за 800 лева Полицията им прави кордон при кражба, а на митницата се гасят камерите само за 1200 лева !!!
Не знам каква е таксата за паяк, но сигурно е добра !
Та Полицията пази престъпниците ! А ние какво да правиме ???? Въоръжаваме се или какво ?
Насладете се какво ни донесе Запада !
http://www.btv.bg/shows/btv-reporterite/videos/video/1399850607-bTV_Reporterite_Vimanie_Avtokradtsi.html
Просто няма как някой да притежава Паяк, колесар с хидравличен кран и тнт техника и да си прави каквото иска с нея без знанието на Полицията !
Все едно всеки да притежава картечно бойно оръжие. Това е техника която е специализирана и ако някой я използва за Престъпления то неминуемо е със знанието на Органите на властта !!!
И в БТВ репортерите един Джамбаз го потвърди и Следователя също че за 800 лева Полицията им прави кордон при кражба, а на митницата се гасят камерите само за 1200 лева !!!
Не знам каква е таксата за паяк, но сигурно е добра !
Та Полицията пази престъпниците ! А ние какво да правиме ???? Въоръжаваме се или какво ?
Насладете се какво ни донесе Запада !
http://www.btv.bg/shows/btv-reporterite/videos/video/1399850607-bTV_Reporterite_Vimanie_Avtokradtsi.html
Просто няма как някой да притежава Паяк, колесар с хидравличен кран и тнт техника и да си прави каквото иска с нея без знанието на Полицията !
Все едно всеки да притежава картечно бойно оръжие. Това е техника която е специализирана и ако някой я използва за Престъпления то неминуемо е със знанието на Органите на властта !!!
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”