Проверка на реални километри
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проверка на реални киометри
Тук това се приема за нормално а в цивилизования свят за измама Представи си да пуснеш жалба че са те измамили с км на кола какъв смях ще падне в полицията
- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:Само ти така си мислиш Вчера гледах по едни новини че във Мюнхен са заключили 26 човека по подозрение че връщат километражи
Само си пропуснал това,че повечето от тях са били българи:)
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
golf_td написа:Eто затова се взима кола втора ръка от Германия от частно лице

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
ozyrus написа:golf_td написа:Eто затова се взима кола втора ръка от Германия от частно лице
Много е относително, Германеца от къде е закупил колата! Не си мислете че всички Германци карат чисто нови коли!
Пример : Чичо ми си взе от Испания Мерцедес Цедка! Тази кола е имала 2-ма собственици през първите 2 години преди е била на баща на едно момиче, след това на момичето, и беше на 140 хил! А преди това на кой е била тази кола не се знае, та не си мислете че в Германия и други страна колите са купувани чисто нови и само 1 собственик ги е карал! Не казвам че не се намират такива, но е много трудно!
А относно проверка на реални км, ако не се лъжа БМВ имаха таква система, смисъл само на колите БМВ може да се провери, мисля че закачаха комп. на скоростите и се показвали реалните км. Но според мен това няма значение, ако колата е здрава, кво значение на колко КМ.Е !
В нашата махала преди 2 години един комшия беше докарал коли Поло и Сеат, и двете бяха над 300 хил км! До колкото си спомням Сеат-а беше Ибиза 94-та година и на КМ-тража пишеше 590 хил км! Чак се учудуих! И след 2 дни видях че ги е направил ба 200 хул км

- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Re: Проверка на реални киЛометри
Kaто резервен автомобил имам Опел Астра.
Колата е купена от първи собтсвени и проверена в Булвария за срвизна история.
За 13 г. беше изминала 440 000 км и в моемнта си е перфектна кондиция. Аз по разбираеми причини съм навъртял около 40 000 на нея и опрределено е по важно кондиита на колата отколкото изписаното на километража.
Колата е купена от първи собтсвени и проверена в Булвария за срвизна история.
За 13 г. беше изминала 440 000 км и в моемнта си е перфектна кондиция. Аз по разбираеми причини съм навъртял около 40 000 на нея и опрределено е по важно кондиита на колата отколкото изписаното на километража.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В оторизираните сервизи трябва да излезнат реалните километри на колата ако се записват на ECM-a. Ако се записват само на табло никакъв шанс да се хване на колко е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мене си излезнаха реалните километри от 1вия опит което е добре , върнали са само със 100к - което не е болка за умиране.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
DarkOneBg написа:При мене си излезнаха реалните километри от 1вия опит което е добре , върнали са само със 100к - което не е болка за умиране.
Ами дай малко пояснение как излезе така,че си със 100к назад!
- SuN_CiTy
- Автомобил: VW GOLF V 2_0 TDI 4 MOTION
- Двигател: BMM 2006
H2O написа:DarkOneBg написа:При мене си излезнаха реалните километри от 1вия опит което е добре , върнали са само със 100к - което не е болка за умиране.
Ами гледа си кво пише на километража и гледа във ВАГ-КОМа реалните километри извлечени от EDC контролера и смята

http://www.youtube.com/watch?v=8gW5FCfSP6k
-
- Автомобил:
- Двигател:
SuN_CiTy написа:H2O написа:DarkOneBg написа:При мене си излезнаха реалните километри от 1вия опит което е добре , върнали са само със 100к - което не е болка за умиране.
Ами гледа си кво пише на километража и гледа във ВАГ-КОМа реалните километри извлечени от EDC контролера и смята
Да това го направих вчера сам и пак си стана - иначе във секи един сервиз в който правят диагностика могат да ти го направят и това

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
DarkOneBg написа:SuN_CiTy написа:H2O написа:DarkOneBg написа:При мене си излезнаха реалните километри от 1вия опит което е добре , върнали са само със 100к - което не е болка за умиране.
Да това го направих вчера сам и пак си стана - иначе във секи един сервиз в който правят диагностика могат да ти го направят и това)
Доколкото разбрах вчера това става с версия 908.0 и по-новите. Също при всички ПД става, но не при всички ТДИ-та

- SuN_CiTy
Зависи и от кабела мисля... (евтините май не могат ама не съм на 100% сигурен)
Само да вметна че няма гаранция и за проверка в оторизиран сервиз че са реални км..Иначе гаранция на км само мерцедес датчика е на диференциала и няма пипане там.
Последна промяна от djshomi на Вто 30 апр 2013 20:58, променено общо 1 път.
- SuN_CiTy
djshomi написа:Само да вметна че няма гаранция и за проверка в оторизиран сервиз че са реални км.Имам познат с нова кола и понеже му е дебело да дава 800 кинта за обслужване а кара доста и за 50 кинта му връщат километража и компа и всички магарии дет могат да го хванат и за 1 година е минал 80000 а е сменял 1 път масло в оторизиран .Иначе гаранция на км само мерцедес датчика е на диференциала и няма пипане там.
За 50 лева надали ще ти бутат "всичко" на компа... а и не разбрах нещо - тоя твоя познат хем има нова кола пък няма 800 лева за обслужване? Нали знаеш че връщането на показанията не е обслужване... После да не пререве че се е потрошило нещо за дето не е обслужена колата...
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:

Един комшия имаше голфче двойка - ами беше на 1.000.000 км и си вървеше без проблем даже така я продаде

на моята е отварян двигателя - майстора ми е познат , питал съм го като е гледал състоянието и износването вътре според него реални ли са километрите - човека каза да ...
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”