Как да предпазим автомобила си (VAG) от кражба?

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Re: Как да предпазим автомобила си (VAG) от кражба?

Мнениеот Freakylol » Пет 02 ное 2012 22:12

На мен например това с откачването на компютъра ми върши работа просто защото колата я ползвам извънградско само и то пътувам през седмица .. и не се бях замислил за сваляне на компа .. :D

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Съб 03 ное 2012 1:43

Платен паркинг. Това е едно от най-сигурните неща за момента.

Иначе кажете нещо за GPS системите за проследяване?
Еднократно ли се купуват или има месечна такса за проследяването?
Със някакъв софт или през сайт мога да гледам в реално време къде е колата в момента?

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 03 ное 2012 8:54

110afn написа:Другия начин, който обаче не съм го направил е монтирането на клапан за горивото от обикновенна газова уредба, пак със скрито ЦК ключе.

проблемът е, че нафтата прониква много бързо навсякъде и в резултат уплътненията на клапана заминават за норматив. пиша от личен опит на дизелов автомобил с български бензинов клапан.

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Съб 03 ное 2012 11:25

GPS не е оферта, лесно се "лекува" дори от начинаещи джамбази.

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Съб 03 ное 2012 14:34

Не може ли да се скрие някъде този GPS?
Със сим карта ли работи?

Потребителски аватар
stinbg
Автомобил: Passat B6
Двигател:

Мнениеот stinbg » Съб 03 ное 2012 15:11

Идеите са добри, но не се престаравайте в ПРЕКЪСВАНЕТО на запалването на автомобила, защото всяко нефабрично вмешателство увеличава рисковете за проблеми (особено на по-новите автомобили), както и възможността колата да изгасне в движение (не дай си боже при изпреварване) поради дупка или неравност на пътя или просто поради отказ на добавените от нас елементи.
Китайските аларми стандартно се продават с 40А релета с препоръка за прекъсване на стартера - това е най-безопасното (лично за мен) блокиране на запалването - в повечето случай захранването на тези важни блокове свързани с работата на двигателя (като компютри, дюзи, бобини и т.н.) са директно свързани към акумулатора без да преминават през бушони и това съвсем не е случайно - надеждността е много важна. От тази гледна точка всички видове самоделки понижават надеждността и увеличават риска от проблеми.
Може би преместването на ОБД буксата (както се спомена) и жилото за отключване на капака съчетано с най-обикновена аларма от 50-60 лв, която да пищи при отваряне на врата е едно добро начало за тормоз на "доброжелателите" решили да се повозят в нашия автомобил.
GPS тракерите са си с вградена СИМ карта която изпраща смс при поискване, който съдържа координати с местоположението. Китайските версии (не че има други) са около 25 лв в Китай и за колкото ги намерите в БГ. Неудобството е че трябва да се осигури непрекъснато зареждане с около 5 В (USB стандарт) и после да се правите на Джеймс Бонд за да откриете колата в радиус 30-тина метра без да имате правомощия да отворите всичките 100 гаража в съответния радиус (ако е в София) :x . Естествено по-добре е с тракер, отколкото без ...

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 03 ное 2012 22:31

Бях чувал, че каквато и афтърмаркет аларма да има, можело крадецът да ни следи като отключваме и заключваме и с някакво устройство да запише кода на дистанционното, след което да си направи дистанционно за нашата аларма, дори и да е със скачащ код.

Не знам как става тоя номер, затова искам да питам според вас това така ли е. Ясно ми е, че например може да се докопаш до паролата на безжична мрежа, стига да е защитена само с WEP, като за целта слушаш за пакети и ги прихващаш с лаптоп в обсега на мрежата. Сигурно при алармите е същият принцип...

Питам, защото така излиза, че и афтърмаркет алармата не оказва никаква ефективна защита.

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Нед 04 ное 2012 11:55

Кражби на неща вътре от автомобила са много по-чести, отколкото на самият автомобил, затова мога да ви посъветвам да си сложите предпазно фолио на страничните стъкла, което при счупване на стъклото, му пречи да се разпръсне и запазва цялостта му. След като 4 пъти ми се случваха такива нагли кражби, от застрахователната компания ме светнаха за този вид фолио. Аз също имам бордни камери в колите си и ги държа в гараж, но ако ми се случи да ги оставя пред къщата имам охранителни камери, от които една гледа точно към алеята пред гаража. Иначе ако е някоя по-скъпа кола и е набелязана от крадци няма спасение. - крадат или с паяк или с пътна помощ през нощта.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 04 ное 2012 11:55

Добре.....един прост въпрос-Няма букса,няма палене така ли...?!? В смисъл-ако наистина буксата е на "майната" си в колата (примерно) и не се намери на момента от крадеца,то няма друг начин за запалване на автомобила...?Ако е така....не е зле,но сигурно има алтернатива,макар и не толкова бърза :|

Потребителски аватар
Milefff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milefff » Нед 04 ное 2012 12:16

незнам дали съм прав , но ако кората над педалите ви я няма ,преспокойно си мисля че може преди да си заключите колата да си вадите по 1 или 2 от най важните релета които се намират над педалите..
например за голф 4 мисля беше 409 ? или нещо такова , незнам дали съм прав но също е вариант !

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Нед 04 ное 2012 12:25

:D 109,то без корите не че няма да върви колата,ама не ми се вижда оферта,чисто визуално е кофти,пък и това реле не е създадено постоянно да се слага и вади.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Нед 04 ное 2012 13:00

Взимате си нова мъжка OBD букса и връзвате нея като активна на друго място в колата. По старата се пускат 12v на K1 и K2 линиите, което най-вероятно ще повреди устройство за шунтиране на имобилайзера.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 05 ное 2012 11:00

Quottzot написа: да си сложите предпазно фолио на страничните стъкла, което при счупване на стъклото, му пречи да се разпръсне и запазва цялостта му. След като 4 пъти ми се случваха такива нагли кражби, от застрахователната компания ме светнаха за този вид фолио.

А с 2те стъкла на предните врати какво правим ?

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 05 ное 2012 11:23

kris11 написа:
Quottzot написа: да си сложите предпазно фолио на страничните стъкла, което при счупване на стъклото, му пречи да се разпръсне и запазва цялостта му. След като 4 пъти ми се случваха такива нагли кражби, от застрахователната компания ме светнаха за този вид фолио.

А с 2те стъкла на предните врати какво правим ?

Ами ако е прозрачно?

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Пон 05 ное 2012 18:08

Фолиото, за което говоря, няма нищо общо с това, което рацерите си слагат, за да им изглежда по-шукаритетно колата. Даже не съм сигурен дали се наричаше фолио, понеже е дебело 1-3мм, и е напълно прозрачно. Подобно е на това, с което облепят цели коли, за предпазване от дребни драскотини.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”