Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5

Мнениеот joro^ » Нед 27 сеп 2009 19:29

Момчета изглежда и аз имам проблем с тези микроключета на предните две врати.Не ми отчита когато са отворени ,плафоните на самите врати не светят, а и като отключа колата ако не сложа ключа на контакта се заключва, но това е нормално след като не отчита, че са отворени.Искам да ви попитам ,какви точно ключета и колко понеже виждам някой колеги са написали ,че са повече от едно да търся от каде и т.н

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 27 сеп 2009 19:31

Виж на предните страници

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 27 сеп 2009 21:46

joro^ написа:Момчета изглежда и аз имам проблем с тези микроключета на предните две врати.Не ми отчита когато са отворени ,плафоните на самите врати не светят, а и като отключа колата ако не сложа ключа на контакта се заключва, но това е нормално след като не отчита, че са отворени.Искам да ви попитам ,какви точно ключета и колко понеже виждам някой колеги са написали ,че са повече от едно да търся от каде и т.н

микрето което е виновно за твоя проблем е под бравата , като я свалиш ще го видиш

Потребителски аватар
acdcbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот acdcbul » Пет 23 окт 2009 11:03

Здравейте колеги, изчетох много внимателно цялата тема която е от 16.07.2006г. (дали да не си направя труда да я синтезирам до една страница....ще се опитам) но не открих нищо съществено за багажната брава и микроключето в нея.
Става дума за passat 5.5 2,5V6 комби-2002г., от вчера на бордкомпютъра постояно ми показва че багажната врата е отворена...а тя не е. Питането ми е следното:

1. Моят проблем от тези ключета ли е? - ако не....какво може да е!

2. В багажната врата колко микрета има и кой модел?

3. Има ли подробен линк за разглобяване,както има за 4-те врати на купето?

4. Правилно ли съм разбрал, че от тука мога да си поръчам такива... http://bg.farnell.com/ и www.comet.bg, както и от тука ..... "Има мостри от същите ключета, на друг производител в магазина на Комет на Самуил 23". Изложени са на някоя от витрините с/у входа.(поствано от- ittso)

5. Това което е поствал dancho_kolev на 20.01.2009г. вярно ли е или рекламен трик на сервиза, цитирам:
Наскоро си поръчах нова брава за багажника за 45 лв./оригинална/ и микроключе към нея за 19 лв.Сега всичко ми работи и е ОК. И всичко това в автосервиз АУТО УНИОН ООД гр.Пловдив,бул."Цариградско шосе"92! Много са коректни и добри !! - Защото на един от постовете прочетох нещо съвсем друго за друг сервиз и цена на брава 300лв + 100лв монтаж, [b]кое е реалното[/b]

Извинявам се предварително, ако питам за нещо което съм пропуснал да прочета в тази обширна тема. :bowdown

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пет 23 окт 2009 11:53

Ако си говориме за flap-lock with micro switch на комби струва към 40-тина лева по моята ЕТКА. На седана се продава само въпросния switch, което не е микре, а си е цяло бутонче (подобно нещо има и на Б4), та въпросния бутон струва към 15-тина лева. Аз на Б4 комби съм сменявал такъв бутон като се сваля цялата брава. Предполагам при седана на Б5 и Б5.5 е също така, а при комбито направо цялата брава се сменява. Може и да се отремонтира предполагам, но за 40-50 лева според мен не си заслужава усилията.

Потребителски аватар
acdcbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот acdcbul » Пет 23 окт 2009 12:12

dancing_niki написа:Ако си говориме за flap-lock with micro switch на комби струва към 40-тина лева по моята ЕТКА. На седана се продава само въпросния switch, което не е микре, а си е цяло бутонче (подобно нещо има и на Б4), та въпросния бутон струва към 15-тина лева. Аз на Б4 комби съм сменявал такъв бутон като се сваля цялата брава. Предполагам при седана на Б5 и Б5.5 е също така, а при комбито направо цялата брава се сменява. Може и да се отремонтира предполагам, но за 40-50 лева според мен не си заслужава усилията.

Ако наистина цитираните цените са реални за задна брава си я купувам.

Да те питам нещо, виждам че ползваш ЕТКА, аз попаднах на Audi - Volkswagen ELSA 3.61 .линк http://www.autoepc4you.com/catalog/view/?id=302 ..... но за 175$
потърсих да си го дръпна, но така и не го открих кракнато(къде ли не търсих...замунда, арена,мастерс и др.)...та имаш ли идея евентуално от къде мога да го дръпна-free :lol: .

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пет 23 окт 2009 12:34

viewtopic.php?f=59&t=509&hilit=elsa&start=45

на 5-та и 6-та страница има линкове

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Нед 29 ное 2009 22:04

Някой да знае дали от б5 бравите за вратите са еднакви като на б5.5 ?
Имам предвид 1 към 1, защото мисля да взема цяла брава.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 29 ное 2009 22:21

мисля че да но не съм 100% сигурен

Потребителски аватар
KORANDE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KORANDE » Пон 30 ное 2009 14:51

Здравеите колеги.И на мен ми се прецака микроклюцето на предна лиава врата.След като процетох целиа пост преминах към деисвие!Махнах кората на вратата-и си прокарах нов кабел ,свързах го на кабела за отв-затв. и си поставих нов клюц на колонката, с обикновен .И сега при отвариане на вратата си светва плафона и си работи зумера :applause: :applause: :applause: .И всицко това ми струваше 10лв. :да: УСПЕХ

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 30 ное 2009 18:53

Няма друго удобно място за монтиране на ключето освен фабрично предвиденото за това. Освен ако не ти се дупчи вратата. А за поставиш ключе на мястото на оригиналното няма читав начин освен ако не намериш оригиналното. Важно е ключето да е изолирано от прах и вода за да не стане мазало вътре за отрицателно време.

Проблема с тези ключета в 90% от случаите е износена пишка на микроключето. Пишката е пластмасова и с времет върхът се изтърква. Като се изтърка и вече не прави контакт при отворена брава ('щото няма кой да я натисне достатъчно). Има заместители на ключето (от tdiclub-а, в една тема има написани какви) обаче се монтират с 2 винтчета и с разпробиване на основата кадето ляга ключето.

Има и по-хитър вариант - намира се ключе от същият производител, изолирано (2 до 4лв). Важно е да е от същата серия. Новозакупеното ключе се троши и се вади пластмасовата пишка. Ключето във вратата е разглобяемо - отваряте ги с сменяте само пишката. Зглабяте в обратния ред и бравата е бонбон.

Ключетата за трошене може да си ги поръчате от Comet с поръчка от Farnell. Единият вариант е с номера на ключето е V4NST7. Това е по-скъпият по който се подлъгах аз заради една снимка (ще я видите в краят на поста) и струва 5лв. Има варианти които вършат работа и са по 2-3лв. Ключетата се поръчват за доставка и пристигат до БГ за 1-2-3 дни.

Дали работи - при Мишо в Герман има едно ключе което го рециклирахме - стана перфектно и като ново. На моята предна брава също минах по тази процедура - и тя стана перфектно. Вече работи един месец без проблеми. И най-хубавото е, че след цялата галимация няма никакви допълнителни ненадеждни монтажи по бравата. Все едно сте си я купили нова.

Ето и една сника да придобиете представа какво правят в TDIClub-а:

Изображение

В ляво е заместителят, в дясно е оригиналното ключе. Както се вижда оригиналното ключе може да е разглоби на 2 части и да се извади капачето - то се държи на 4 контрички. На следващата снимка може да видите как го закрепват към бравата:

Изображение

Само дето цената на това ключе беше нещо от сорта на над 4EUR. Ето какво представлява ключето за трошене което ползвах аз:

Изображение

Само дето това му е старият вариант. В новият не е разглобяемо, а е цяло. Ако все още беше в този вариант като на снимката, просто можеше да се смени капачето. Именно такава ми беше и на мен идеята :) . Ама и в неразглобяме вариант да го сложат хитрия българин ще му намери цаката.

Ха наздраве :beer и дано съм бил полезен. Ако някой не му стиска да го направи това сам - да пита Мишо от Герман. И не се плашете от цените за работа - абсолютно оправдани са. Частите може да са 5лв, обаче труда е 2 часа и нагоре.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Съб 05 дек 2009 15:07

Ето и кратка история в картинки как става замяната на пластмасовите пинчета:

Това е микроключето пациент след като е откачено от бравата:
switch.JPG

Ето го и микроключето в разглобено състояние:
switch2.JPG

Донора след като му е направена аутопсия и кастрация (премахване на пластмасовата пишка):
donor2.JPG

Ето ги и двете пишки една до друга. Разликата е около 0.1-0.3мм в дължината, но това е предостатъчно да обози работата.
the_pins.JPG
the_pins.JPG (3.74 KиБ) Видяна 9546 пъти

Ето и възкръсналото микроключе. Работи перфектно :) .
switch_rebuilt.JPG

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 18 дек 2009 14:48

да повдигна малко темата . значи сега пък имам проблем с багажника - тука от няколко дена от както захладня понякога не се отваря . отключвам с дистанционното а багажника не се отваря . забелязах че когато първо отворя някоя врата багажника се отваря без проблем . става въпрос за пасат б5 комби . чуде се дали имам проблем с микретата или е нещо друго . някой има ли идеи ?

Потребителски аватар
Str1keR
Автомобил: Bora
Двигател: TDI AJM

Мнениеот Str1keR » Сря 10 фев 2010 1:41

Колеги аз имам същия проблем, не ми свети плафона, не работи зумера, само че аз съм с БОРА. Гледам, че предимно за Пасат говорите, та тези микроключета, които правят проблем, еднакви ли са на Пасат и Бора? :?

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Сря 10 фев 2010 8:47

По принцип трябва да са еднакви или подобни. Така, че и при теб нещата са същите.
Успех.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”